Focitábor jelentkezés  |  Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Tavaszi pontok télen

A Merkantil Bank Liga 20., tavaszról előrehozott fordulójában Tiszakécskére látogatott a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol Vernes Richárd első félidőben szerzett bombagóljával megszerezte a három pontot.

Tavaszi pontok télen

Tiszakécskei LC – WKW ETO FC Győr 0-1 (0-1)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum. V.: Takács T. (Belicza, Tőkés).

Tiszakécskei LC: Holczer – Gyurján (Simon M. 68’), Csáki, Farkas N. (Vachtler 46’), Farkas A., Uzoma, Kovács B., Erdei C. (Pál 86’), Csősz (Pongrácz 46’), Heffler (Szalay 86’), Zádori. Vezetőedző: Visinka Ede.

WKW ETO FC Győr: Fadgyas – Kovács K., Lipták (Fodor 73’), Csonka, Forgács, Kiss M., Toma, Vitális, Vernes (Bacsa 79’), Priskin (Szimcso 90’), Óvári. Vezetőedző: Klausz László.

Gsz.: Vernes (28’).

Nehéz mérkőzésnek ígérkezett a tiszakécskei, ugyanis a vendéglátók remek formában várhatták az összecsapást. Az első veszélyesebb lehetőség a hazaiak előtt adódott, Zádori fordult a kapunkra három védő között, aki rávezette Fadgyasra a labdát, ám Toma utolsó emberként szerelni tudott. Ettől függetlenül az első negyedórában csapatunk lépett fel támadóbb szellemben, próbáltuk irányítani a játékot. A 17. percben egy felszabadítás után Óvári kapásból lőtt, labdája centikkel ment el a jobb kapufa mellett. Hat perccel később a Tiszakécske is közel állt a gólhoz. Egy jó ütemű kiugratás után Heffler került szembe a kapunkkal, aki kiszorított szögből a bal kapufát lőtte telibe. A 28. percben megszereztük a Vezetést! Vernes egy jó labdaátvétellel lerázta védőjét, majd tolt egyet a labdán befelé, és tizenhét méterről hatalmas gólt lőtt a bal felsőbe 0-1. A 36. percben nem álltunk messze a második góltól. Előbb Lipták fejelt kapura Vernes szabadrúgása után, ám Holczer hatalmas bravúrral szögletre tolta a labdát. A sarokrúgás után Priskint találta meg középen a beadás, ám csapatkapitányunk a felsőlécre fejelte a labdát. Több helyzet már nem adódott az első félidőben egyik csapat előtt sem, megérdemelten vezettünk negyvenöt perc után. A második játékrész első lehetősége az aktívabban kezdő hazaiak előtt adódott. Vachtler távoli bombáját Fadgyas védeni tudta, a kipattanó Heffler elé került, aki kapásból nem sokkal a kapu fölé lőtt. Bő egy óra játék után Uzoma vállalkozott lövésre, a labda kevéssel ment a kapunk mellé. A 65. percben Vernes csapott le egy kirúgásra, levitte egészen az alapvonalig, ahonnan Priskinhez passzolt, támadónk nagy helyzetben a kapu mellé lőtt. A lefújás előtti pillanatban nagyon közel állt a Tiszakécske az egyenlítéshez, egy beívelt szabadrúgás után tudtak közelről fejelni, ám Fadgyas lábbal hatalmasat védett, így 1-0-ra megnyertük a mérkőzést, és három ponttal térhetünk haza Tiszakécskéről.

Klausz László: - Nagyon örülök a három pontnak, hazai pályán a Tiszakécske az utolsó pár fordulóban legyőzte többek között a Vasast, a Kecskemétet és a Pécset, és olyan nehéz is lett a mérkőzés, mint amilyenre számítottunk. Azt gondolom, hogy az első félidőt nagyon jól kontrolláltuk, a védelmünk hazai helyzet nélkül hozta le a játékrészt. A második félidő kicsit problémásabb volt, akadt egy-két taktikai elcsúszás, főleg a végén, ami után ránk tudtak jönni, és egy nagy ziccer is kialakult az utolsó pillanatban. Ennek ellenére a mi kontrajátékunk is ült, mert volt két-három helyzetünk, amiből szerezhettünk volna gólt, és akkor lezártuk volna a mérkőzést, de így kellett Fadgyasnak a végén az óriási bravúrja, és így sikerült megszereznünk a három pontot.

További híreink

Kiss Máté két évet hosszabbított

Kiss Máté két évet hosszabbított

Kiss Máté újabb két évvel hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését, ami azt jelenti, hogy a rutinos középpályás 2024. június 30-ig az ETO játékosa marad.

Bagi István öt év után máshol folytatja

Bagi István öt év után máshol folytatja

Lejárt a szerződése, így öt év után távozik az ETO FC-től Bagi István. A rutinos játékos több alkalommal is csapatkapitányként vezethette ki társait, sokat tett az ETO-ért, amit ezúttal is köszönünk, és további sikeres pályafutást kívánunk!

Lipták jövőre már edzőként dolgozik az ETO sikereiért

Lipták jövőre már edzőként dolgozik az ETO sikereiért

A múlt hétvégi, Dorog elleni mérkőzésen búcsúzott csapatunk Lipták Zoltántól, aki két ciklusban is viselte az ETO mezét, előbb a 2013-as bajnokcsapat tagjaként játszott meghatározó szerepet, majd 2020 nyarán visszatért, hogy profi karrierje utolsó éveiben még segítse szeretett csapatát.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink