Focitábor jelentkezés  |  Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Három pont a puttonyban

A Merkantil Bank Liga 19. fordulójában Dorogra látogatott a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol egy nagyon rossz talajú pályán, Vitális góljával győzni tudott, és elhozta a három pontot.

Három pont a puttonyban

Dorogi FC – WKW ETO FC Győr 0-1 (0-1)

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion. V.: Henyecz (Kovács G., Rózsa).

Dorogi FC: Mursits - Kárász, Dlusztus, Izing, Papp, Szerencsi (Csillag 81'), Lénárt (Lőrincz 46'), Hajdú (Barna 81'), Oldal (Nyíri 81'), Szabó L., Szedlár (Pálinkás 81'). Vezetőedző: Fenyvesi László.

WKW ETO FC Győr: Fadgyas - Kovács K., Csonka, Lipták, Forgács, Toma, Kiss M., Vitális, Vernes (Bacsa 85'), Priskin (Farkas B. 93'), Óvári (Szimcso 88'). Vezetőedző: Klausz László.

Gsz.: Vitális (45’).

Kiállítva: Szabó L. (62’).

Irreális talajú, havas pályán találkoztak egymással a csapatok a dorogi Buzánszky Jenő stadionban. A két tizenhatos és a kezdőkör kivételével szinte az egész pályán állt a hó, így a labdát nagyon nehezen lehetett vezetni. Ez rá is nyomta a bélyegét a mérkőzésre, mindkét csapat sok hibával játszott, és a biztonságra törekedett. Az első lövésre a 28. percig kellett várni, ekkor Kiss M. egy lekészített labdát rúgott kapura tizennyolc méterről, ám Mursits magabiztosan védett. A 35. percben közel jártunk a gólhoz. Egy dorogi felszabadítás után Toma emelte vissza a labdát a kapu elé, ahol Vernest találta meg, támadónk egyből lőtt, a hazai hálóőr lábbal nagyot védett. Az első félidő legvégén megszereztük a vezetést! Priskin és Kovács K. játszott össze a jobb oldalon, majd utóbbi adott középre, ahol Vernes elé került a labda, aki Vitális elé tálalt, fiatal játékosunk pedig a jobb alsóba lőtt 0-1. A második játékrész első tíz percében a Dorog próbált a gyorsan egyenlíteni, de nem tudták feltörni a védelmünket. Ezután újra kiegyenlítődött a játék, ráadásul a 62. percben emberelőnybe kerültünk, miután Szabó L. megkapta második sárga lapját is. A hátralévő időben a Dorog mindent megtett az egyenlítésért, a 81. percben egyszerre négy helyen is frissített Fenyvesi László vezetőedző, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, így elhoztuk Dorogról a három pontot.

Klausz László: - Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, a pályának a háromnegyed része nem volt letakarítva, helyenkét hat-nyolc centis hó volt. Nagyon sok párharc volt a meccsen, de ezalkalommal a csapat jelesre vizsgázott ezen a téren, ugyanis ezekből sok labdát szereztünk, és egy átlövés góllal megnyertük a mérkőzést.

További híreink

Kiss Máté két évet hosszabbított

Kiss Máté két évet hosszabbított

Kiss Máté újabb két évvel hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését, ami azt jelenti, hogy a rutinos középpályás 2024. június 30-ig az ETO játékosa marad.

Bagi István öt év után máshol folytatja

Bagi István öt év után máshol folytatja

Lejárt a szerződése, így öt év után távozik az ETO FC-től Bagi István. A rutinos játékos több alkalommal is csapatkapitányként vezethette ki társait, sokat tett az ETO-ért, amit ezúttal is köszönünk, és további sikeres pályafutást kívánunk!

Lipták jövőre már edzőként dolgozik az ETO sikereiért

Lipták jövőre már edzőként dolgozik az ETO sikereiért

A múlt hétvégi, Dorog elleni mérkőzésen búcsúzott csapatunk Lipták Zoltántól, aki két ciklusban is viselte az ETO mezét, előbb a 2013-as bajnokcsapat tagjaként játszott meghatározó szerepet, majd 2020 nyarán visszatért, hogy profi karrierje utolsó éveiben még segítse szeretett csapatát.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink