Focitábor jelentkezés  |  Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Pontos idényzárás

Az NB III Nyugati csoportjának 20. fordulójában utolsó alkalommal lépett pályára az ETO Akadémia az idei évben, ahol a Tatabánya volt az ellenfél az ETO Parkban. A tavaszról előrehozott mérkőzésen mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet, igazságos döntetlen született.

Pontos idényzárás

ETO Akadémia – Tatabányai SC 1-1 (1-1)

Győr, ETO Park. V.: Horváth P. (Nagy V., Kulcsár).

ETO Akadémia: Pálfi – Szabados (Szalka 66’), Vidnyánszky, Vadász, Tamás K., Katona, Sipőcz (Hanzli 90’), Múcska, Erdei, Farkas, Márton (Ignácz 61’). Vezetőedző: Király József.

Tatabányai SC: Kunsági – Árvai, Krupánszki, Gyürki, Soltész, Szegleti (Hajas 80’), Katona, Kozák (Farkas V. 78’), Klausz, Székely, Módi. Vezetőedző: Bekő Balázs.

Gsz.: Sipőcz (31’) ill. Szegleti (26’).

Az első huszonöt percben ismerkedtek egymással a csapatok, kemény mezőnymunka folyt. A Tatabánya visszahúzódott a saját térfelére, és kontrákkal próbálkoztak, ám egyik kapu sem fogott veszélyben. Aztán a 26. percben megszerezték a vezetést a vendégek. Szegleti szépen cselezte tisztára magát két védő között, majd éles szögből a kapuba lőtt 0-1. Két perccel később közel állt a második gólhoz is a Tatabánya. Kozák érkezett egy beadásra, hatalmas helyzetben, két lépésről a kapu fölé lőtt. A 31. percben egyenlíteni tudott az ETO. Kis területen adogattuk a labdát, majd Sipőcz elé került, aki tolt rajta egyet, és hatalmas gólt rúgott a kapu jobb felső sarkába. Kunsági csak beleérni tudott, ám védeni nem sikerült neki 1-1. A félidő vége előtt egy perccel Tamás K. élesen belőtt szöglete után alakult ki veszély a tatabányai kapu előtt, ám a védők a gólvonalon tisztázni tudtak. A második félidő elején Gyürki próbálkozott egy lövéssel, ám Pálfi magabiztosan védett. A 73. percben Árvai lépett ki a védők mellett, rávezette a kapunkra a labdát, majd a tizenhatos vonaláról kevéssel a bal kapufa mellé lőtt. Három perccel később fiataljaink előtt is hatalmas helyzet adódott. Katona és Erdei játszott össze, utóbbi lőtt, ám ziccerben a kapu fölé bombázott. A találkozó utolsó helyzete az ETO előtt adódott, amikor egy beadást Farkas B. vett mellre középen, majd Múcska elé tálalt, akinek erőtlen lövését védte Kunsági. Az ősz utolsó mérkőzésén igazságos döntetlen született, az ETO Akadémia a negyedik helyen várhatja a tavaszi folytatást.

Király József: - Gratulálok a csapatnak az egész őszi teljesítményéhez, a negyedik helyen várhatjuk a folytatást. A mai mérkőzésen egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, mindkét fél a győzelemre játszott, és bárki megnyerhette volna a meccset. A Tatabányának és nekünk is megvoltak a lehetőségeink, hogy lezárjuk a mérkőzést, úgyhogy igazságos döntetlen született. Egész ősszel jól teljesített a csapat, úgyhogy megérdemlik a pihenőt, és tavasszal ott szeretnénk folytatni, ahol abbahagytuk. Köszönöm a játékosok és a stáb egész éves munkáját!

Bekő Balázs: - Azt gondolom, egy nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk. Talán egy kicsivel közelebb álltunk a győzelemhez, mert rengeteg lehetőségünk volt, főleg a második félidőben. Nagy taktikai csata is volt ez a mai, ebben az osztályban ez egy nagyon jó mérkőzés volt.

További híreink

Kiss Máté két évet hosszabbított

Kiss Máté két évet hosszabbított

Kiss Máté újabb két évvel hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését, ami azt jelenti, hogy a rutinos középpályás 2024. június 30-ig az ETO játékosa marad.

Bagi István öt év után máshol folytatja

Bagi István öt év után máshol folytatja

Lejárt a szerződése, így öt év után távozik az ETO FC-től Bagi István. A rutinos játékos több alkalommal is csapatkapitányként vezethette ki társait, sokat tett az ETO-ért, amit ezúttal is köszönünk, és további sikeres pályafutást kívánunk!

Lipták jövőre már edzőként dolgozik az ETO sikereiért

Lipták jövőre már edzőként dolgozik az ETO sikereiért

A múlt hétvégi, Dorog elleni mérkőzésen búcsúzott csapatunk Lipták Zoltántól, aki két ciklusban is viselte az ETO mezét, előbb a 2013-as bajnokcsapat tagjaként játszott meghatározó szerepet, majd 2020 nyarán visszatért, hogy profi karrierje utolsó éveiben még segítse szeretett csapatát.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink