Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Remek zárás a 17 éveseknél

Véget ért az őszi szezon U17-es csapatunk számára az elmúlt héten. Fiataljaink két győzelemmel búcsúztak az évtől, előbb szerdán a Pécs, majd szombaton a DVSC gárdáját győzték le magabiztos játékkal Laczkó János edző tanítványai.

Remek zárás a 17 éveseknél

Nagyon szoros volt a mezőny az egész szezon során az U17-es bajnokságban. Az ETO FC a 7. helyen zárta az őszt, de többek között a második helyezett MTK is csak két ponttal szerzett többet a mieinknél. A sok elmaradt mérkőzés miatt az előző héten kétszer is pályára lépett korosztályos csapatunk, előbb a Pécset verték 4-1-re, majd a DVSC együttesét győzték le 4-0-ra. Összességében elégedetten értékelte a szezont Laczkó János edző, hiszen csapata a kiemelt csoportban kezdheti a tavaszi szezont.

- Öt felkészülési mérkőzéssel hangoltunk a nyáron a szezonra – kezdte Laczkó János. – Tudtuk, hogy tizenegy meccsünk lesz ebben az őszi szezonban, ahol nyilván az elsődleges szempont az volt, hogy csapatként folytassuk tovább azt, amit ez a társaság az előző évben elért, és a csapat, illetve a játékosok egyénileg is fejlődjenek. Az utolsó időszak elég sűrű volt, de a játékoson mind edzésben, mind hozzáállásban remekül alkalmazkodtak a mögöttünk hagyott héten a mérkőzésekhez, amiket maximális fegyelemmel játszottunk le. Ez az eredményeken is visszatükröződik, és az volt a szembetűnő, hogy a sok meccs ellenére nem romlott a játék minősége, hanem inkább ebben is előre léptünk. A klubbal együtt azt szeretnénk, hogy a játékosok tavasszal is tovább fejlődjenek, minél több olyan elemet próbálunk beépíteni a játékunkba, amivel erősödhetünk akár védekezésben, akár támadásban, és követni szeretnénk azt a metódust, amit eddig is csináltunk. Természetesen ezen felül azokat a mérkőzéseket, amelyeken érezhető volt, hogy a játékunk domináns, de mégse tudtuk megnyerni, a jövőben szeretnénk a magunk javára fordítani.

Több játékos is kiemelkedő teljesítményt nyújtott az elmúlt két mérkőzésen, többek között Huszár Marcell és Klausz Milán is háromszor volt eredményes, ráadásul utóbbi parádés gólt szerzett a DVSC ellen, háttal a kapunak, ollózva talált a hálóba.

- Az U19 mellett az U17-es korosztályban is pályára léptem a szezon során, és az utolsó két találkozón a fiatalabbak között szerepeltem – mondta Klausz Milán. – Nem indult jól a bajnokság, de a végére sikerült belelendülni, és egy szoros mezőny alakult ki, ahol könnyen jóval feljebb is végezhettünk volna egy kis szerencsével. Múlt héten előbb a Péccsel játszottunk, ahol korán vezetéshez jutottunk, ám erre gyorsan válaszolni tudtak, de összességében, mivel a második félidőre nagy fölénybe kerültünk, megérdemelten nyertünk. A Debrecen ellen, az első játékrészben kifárasztottuk az ellenfelet, a másodikban kiállítás is volt a vendégeknél, utána pedig sorban jöttek a gólok. Örülök, hogy több góllal is hozzájárultam a sikerekhez, a DVSC elleni pedig látványosra sikerült. Kikerült a labda szélre, honnan Vidnyánszky Matyi kapott egy vissza passzt, ő pedig észrevette, hogy középen üresen maradtam, beadta, a labda pedig pont úgy jött, hogy ez az egy választásom volt csak, ollózva lőttem a hálóba. Örülök, hogy sikerült, mivel sokat szoktam gyakorolni ezt a mozdulatot.

Huszár Marcell szintén eredményes volt a szezon végén, a hajrára belelendült, és nagy hasznára volt a csapatnak.

- Nehezen indult számunkra a szezon, nem jöttek a győzelmek, hiába játszottunk jól, nem úgy gyűjtöttük a pontokat, ahogy elterveztük – mondta Huszár Marcell. - Az ősz második felére összekaptuk magunkat, ez gólokban és a győzelmek számában is megmutatkozott. A hétközi, Pécs elleni meccs, a végére könnyű lett, mivel addigra sikerült teljesen az ellenfél fölé nőni, és a DVSC ellen is rendben volt a játékunk. Személy szerint nekem sem úgy ment a bajnokság elején, ahogy elvárnám magamtól, nem jöttek a gólok, de nagyon örülök, hogy az utolsó három meccsen többször is betaláltam, és gólpasszokat is sikerült kiosztanom.

További híreink

ETO Akadémia hazai gólok

ETO Akadémia hazai gólok

Kedves Szurkolóink! Karácsony előtt idézzük fel együtt az ETO NB I-es női, NB II-es férfi, illetve NB III-as akadémiai csapatának góljait! Folytassuk a sort az ETO Akadémia hazai találataival!

ETO Akadémia idegenbeli gólok

ETO Akadémia idegenbeli gólok

Kedves Szurkolóink! Karácsony előtt idézzük fel együtt az ETO NB I-es női, NB II-es férfi, illetve NB III-as akadémiai csapatának góljait! A következő napokban sorra vesszük csapataink idegenbeli és hazai találatait, kezdjük a sort az ETO Akadémia idegenben lőtt góljaival!

Újabb sikeres év a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémián

Újabb sikeres év a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémián

A Fehér Miklós Labdarúgó Akadémián 2021-ben új szakmai igazgató koordinálásával, nemzetközi edzésmódszerekkel folytatódott a munka, és nyugodtan mondhatjuk, hogy eredményesen zárult az év. Karácsony közeledtével Tuboly Frigyes, Akadémia igazgató és Hector Martinez Quijeiro, Akadémia szakmai igazgató is elégedetten nyugtázta csapataink idei teljesítményét.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink