Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Magabiztos győzelem a fővárosban

A Merkantil Bank Liga 17. fordulójában, hétközi mérkőzésen lépett pályára a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol az újonc III. Kerület volt az ellenfél. Együttesünk mindkét félidőt jól kezdte, korán sikerült a hálóba találni, emellett egy öngól is született, így megérdemelten hoztuk haza a három pontot Óbudáról.

Magabiztos győzelem a fővárosban

III. Ker. TVE – WKW ETO FC Győr 0-3 (0-1)

Budapest, III. Ker. TVE Sporttelep. V.: Szőts (Baghy, Máyer).

III. Ker. TVE: Balázs – Bori, Szalai V. (Tamási 57’), Fejes, Bekker (Tóth K. 57’), Egerszegi, Erdei, Horváth O. (Behovits 67’), Schuszter (Sili 46’), Barczi, Borvető (Köböl 80’). Vezetőedző: Kemenes Szabolcs.

WKW ETO FC Győr: Fadgyas – Kovács K., Csonka, Fodor, Forgács, Bagi, Toma, Vitális, Vernes (Berki 60’), Bacsa (Priskin 69’), Óvári (Erdei 80’). Vezetőedző: Klausz László.

Gsz.: Vernes (3’), Bacsa (47’), Erdei ög. (65’).

Remekül indult számunkra a mérkőzés. Az első percekben egy hazai akció után lendültünk támadásba, Óvári verte meg védőjét, aki csak szabálytalanul tudta megállítani a tizenhatoson belül. A játékvezető azonnal a tizenegyespontra mutatott, a megítélt büntetőt Vernes magabiztosan a léc alá bombázta 0-1. Két perccel később ismét Óvári okozott veszélyt, tolt egyet a labdán, majd lőtt. Balázs kapus hárítani tudott, ám a kipattanó Bacsa elé került, de nem sikerült újabb gólt szerezni. Továbbra is próbáltuk nyomás alatt tartani a hazaiakat. Előbb Vitális bombájánál kellett bravúrral védenie Balázs kapusnak, majd a 14. percben egy beívelésbe Óvári csúsztatott bele, ami a felső kapufán csattant. Húsz perc után kiegyenlítettebb lett a játék képe, mezőnyben járatták a labdát a csapatok. Az első félidő végén is az ETO volt az aktívabb, a 44. percben Toma éles szögből leadott lövését kellett védenie Balázsnak. A második játékrész is hasonlóan kezdődött, mint az első, Másfél perc elteltével sikerült megduplázni az előnyt. Vernes beadása Bacsa fejét találta meg, aki a kapus lábai között bólintott a hálóba 0-2. Az 54. percben Vitális vágott ki egy hatalmas sprintet a labdával, a felezővonaltól vitte rá a hazaiak kapujára, a tizenhatos vonalától lőtt, Balázs nagyot védett, majd a kipattanó is Vitális elé került, de ekkor már nem talált kaput. A 65. percben gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Berki futott el a jobb oldalon, középre adásába Erdei ért bele szerencsétlenül, a hazaiak védőjéről a hálóba került a labda 0-3. Öt perccel később – az egész mérkőzésen remekül játszó – Vitális adott jó labdát Berkinek, aki egy átvétel után lőtt, ám a kapu fölé bombázott. A találkozó vége felé volt lehetősége a III. Kerületnek is. A 82. percben Tamási egy szöglet után csúsztatta le a labdát, amire Egerszegi érkezett a hosszún, ám volt játékosunk nem érte el, így nem lett gól a veszélyes lehetőségből. Három perccel később Tamási próbálkozott, egy visszagurított labdát lőtt a rövid alsó irányába, ám Fadgyas védeni tudott. A végére még jutott egy nagy lehetőség. Vitális veszélyes helyről elvégzett szabadrúgásába Priskin csúsztatott bele, ami a bal kapufán csattant. Összességében teljesen megérdemelten sikerült begyűjtenünk a három pontot a fővárosban, folytatás vasárnap hazai pályán a Szeged ellen.

Klausz László: - Sikeres mérkőzésen vagyunk túl, ahol játékrendszert váltottunk, magasabbra helyeztük a presszinget, ezáltal nem is tudtak kialakítani helyzeteket, távol tudtuk tartani őket a kapunktól. Nagy öröm, hogy sok helyzetet tudtunk kialakítani, amiből hármat értékesítettünk, ezáltal megnyertük a mérkőzést.

További híreink

Időpontváltozás: ETO Akadémia - Tatabányai SC

Időpontváltozás: ETO Akadémia - Tatabányai SC

Az előzetesen december 5-re (vasárnap) kiírt ETO Akadémia - Tatabányai SC bajnoki mérkőzés a két klub megegyezése értelmében egy nappal korábban, december 4-én, 11 órától kerül megrendezésre.

Száz éves lenne a legenda-Kisalföld lapszemle

Száz éves lenne a legenda-Kisalföld lapszemle

Napra pontosan száz évvel ezelőtt, 1921. november 29-én született Gőcze Sándor, az ETO egykori labdarúgója, aki a klub történetében másodikként mutatkozhatott be a magyar válogatottban.

Újabb hazai kudarc

Újabb hazai kudarc

A Merkantil Bank Liga 18. fordulójába a Szeged gárdáját fogadta a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata. Az első félidő gól nélküli döntetlennel ért véget, ám a második játékrészben a Szeged két góllal eldöntötte a három pont sorsát.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink