Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Megérdemelt győri siker Sopronban

Az NB III. Nyugati csoport 18. fordulójában Sopronba látogatott el csapatunk. Az ETO-Sopron mérkőzés bármely osztályban rangadónak számít, ezért bízni lehetett, hogy a nyirkos idő ellenére is jó meccset játszanak a csapatok. Az első félidő elején már vezettünk is Farkas találatával, de a második játékrészben bátrabban játszó Sopron Sipos révén egalizált. A győzelemhez kellett Pálfi Donát büntető hárítása és Katona gólja. Mindent összevetve, megérdemelten hoztuk el Sopronból a három pontot.

Megérdemelt győri siker Sopronban

NB III. Nyugati csoport 18. forduló 

SC Sopron – ETO Akadémia 1-2 (0-1)
2021.11.21 - 16:00  Sopron, Soproni Városi Stadion, 200 néző

SC Sopron: Horváth -  Koronczai, Harangozó (Gere 85'), Sipos Patrik, Jakab (Tóth A. 76'), Kustor, Füleki (Krizsonits 46'), Bokán (Bartha 46'), Holzmann, Baranyai, Jakab.
Vezetőedző: Mátyus János

 

ETO Akadémia: Pálfi - Szamosi, Vidnyánszky, Pereira, Tamás K., Szabó T., Katona, Múcska (Szalka 90'), Márton (Kanalos 59'), Farkas B., Sipőcz (Szabados 59').
Vezetőedző: Király József

G.sz.: Sipos (62.) ill. Farkas (7.), Katona (67.)

 

Rögtön a meccs elején a 7. percben Tamás Kornél szögletet után a hosszú oldalon érkező Farkas bólintotta a labdát a léc alá. 0-1 A kilencedik percben Márton viharzott el a bal oldalon és beadására Sipőcz ért  oda, aki egy fordulás után bal kapufa mellé gurított.

15. perceben Mucska kellemetlen lövését Horváth védte.

28. percben Holzmann bal oldali beadását Füleki csúsztatta kapu fölé

A 32. percben Sipőcz ment el a jobb szélen és a hosszúra érkező beadását Márton szépség díjas mozdulattal rúgta kapura, de sajnos a hazai kapus bravúrral hárított.

35. percben A soproni Jakab Gábor kezdte meg a sárga lapok gyártását

42. percben Szamosi kap majd a félidő előtt Kustor sárgult be

Ezzel az utolsó momentummal vonultak félidőben az öltözőbe a csapatok. 0-1

Soproni cserékkel kezdődött a második félidő. Rögtön kettővel: Bokan és Füleki jött le és Krizsonits és Berta be. A cseréknek is köszönhetően aktívabb lett a Sopron és az 53. percben egy kapunk előterében elvesztett labdából Holzman lőtt kapura, de az a jobb kapufát találta el. 60. perceben mi is frissíteni próbáltunk kettős cserével és  Márton és Sipőcz ment le és Kanalos, Szabados ment be.

61. percben egy mintaszerű győri kontra támadás után Katona tálalt Kanalos elé, akinek lövése a hosszú kapufa mellett hagyta el a játékteret.
62. percben egyenlített a Sopron. Sipos lőtt a rövid alsóba. 1-1
64. percben egy győri kis szöglet után Americo előtt adódott lehetőség, de a kapus a helyen volt, így odalett a lehetőség.
67. percben tizenegyeshez jutott a hazai csapat. A labda mögé Kustor állt, kinek bal oldalra tartó lövését Pálfi Donát hárította.
75. perceben újra vezetéshez jutott csapatunk. Egy győri kisszöglet után, Katona lőtt kapura, nagy erejű lövése a kapufáról kifelé jött, de a labda már áthaladt a gólvonalon 1-2.
Vezetőedzőnk Király József a 76. percben újabb cserével próbálja megtartani a győzelmet és Vidnyanszki helyett Vadász P. a pályán.
A 83. percben cserével próbálkozik a Sopron is. Harangozó helyett Gere lépett pályára.
Tamás Kornél sárgult be a 87. percben, majd a 90. percben Mucska helyett Szalka a pályán.
A meccs hátralévő részében nem történ esemény, így az ETO megérdemelten hozta el a három pontot Sopronból.

Király József: - Egy nagyon parázs hangulatú mérkőzésen játékosainknak hideg volt a feje és meleg a szíve. Az első félidőt teljesen irányítottuk és kontrolláltuk. Szünet után bent maradtunk az öltözőben, a Sopron ránk erőltette akaratát és átvette a játék irányítását, ezáltal ki tudott egyenlíteni. Fontos momentum volt, hogy Pálfi Donát tizenegyest hárított, onnantól kezdve ismét a mi akaratunk érvényesült, helyzeteket tudtunk kialakítani, amikből egyet értékesítettünk, ezzel pedig megérdemelten megnyertük a meccset.

További híreink

Időpontváltozás: ETO Akadémia - Tatabányai SC

Időpontváltozás: ETO Akadémia - Tatabányai SC

Az előzetesen december 5-re (vasárnap) kiírt ETO Akadémia - Tatabányai SC bajnoki mérkőzés a két klub megegyezése értelmében egy nappal korábban, december 4-én, 11 órától kerül megrendezésre.

Száz éves lenne a legenda-Kisalföld lapszemle

Száz éves lenne a legenda-Kisalföld lapszemle

Napra pontosan száz évvel ezelőtt, 1921. november 29-én született Gőcze Sándor, az ETO egykori labdarúgója, aki a klub történetében másodikként mutatkozhatott be a magyar válogatottban.

Újabb hazai kudarc

Újabb hazai kudarc

A Merkantil Bank Liga 18. fordulójába a Szeged gárdáját fogadta a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata. Az első félidő gól nélküli döntetlennel ért véget, ám a második játékrészben a Szeged két góllal eldöntötte a három pont sorsát.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink