Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Fontos pontok Szolnokról

A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában Szolnokra látogatott a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol az első félidőben Kulcsár szabadrúgásból vezetést szerzett, majd a második félidőben Bacsa büntetőből volt eredményes. A játék képe alapján megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot.

Fontos pontok Szolnokról

Szolnoki MÁV FC – WKW ETO FC Győr 0-2 (0-1)

Szolnok, Tiszaligeti Stadion. V.: Rúsz (Belicza, Márkus).

Szolnoki MÁV FC: Kovács P. – Tömösvári (Berdó 73’), Szabó A., Kovács O., Tóth B., Sipos (Molnár R. 46’), Tisza, Földi (Rokszin 58’), Kurdics (Papp 73’), Lakatos I., Tóth L. (Lakatos Cs. 36’) Vezetőedző: Csábi József.

WKW ETO FC Győr: Ruisz – Kovács K., Lipták, Fodor, Forgács, Bagi, Kulcsár (Berki 79’), Szimcso (Vernes 69’), Vitális, Bacsa, Sipőcz (Óvári 84’). Vezetőedző: Klausz László.

Gsz.: Kulcsár (27’), Bacsa (52’).

Kiállítva: Kovács O. (26’).

Klausz László három akadémistának is lehetőséget adott a kezdőcsapatban Ruisz Barnabás, Sipőcz Bence és Vitális Milán személyében. A 2. percben Ruisznak bravúrra volt szüksége, amikor Lakatos I. távolról vállalkozott lövésre, a léc alá tartó labdát kapusunk ököllel védte. Jó negyedóra játék után nem álltunk messze a góltól. Kulcsár ugratta ki Bacsát, aki át tudta emelni a kifutó kapust, ám az utolsó szolnoki játékos a gólvonalon menteni tudott. A26. percben újfent Bacsát indította Kulcsár, támadónkat Kovács O. utolsó emberként szabálytalanul állította meg, amiért piros lapot kapott. A tizenhét méterről megítélt szabadrúgáshoz Kulcsár állt oda, aki a sorfal mellett, a jobb alsó sarokba lőtt 0-1. A 41. percben Sipőcz és Forgács játszott össze a bal oldalon, utóbbi lement az alapvonalig, majd Kulcsárnak készített le, aki kapásból lőtt, Kovács kapus nagy bravúrral tolta ki a léc alól. Az 52. percben megdupláztuk az előnyt! Szimcso harcolt ki büntetőt, amihez Bacsa állt oda, aki magabiztosan a jobb alsóba lőtt 0-2. Négy perccel később Sipőcz passzolt Bagi elé, aki egy átvétel után a hosszú irányába csavarta, nem sokkal szállt el a labda a bal kapufa mellett. A 69. percben a szolnokiak vezetőedzője, Csábi József megkapta második sárgáját is reklamálásért, így a játékvezető a lelátóra küldte. Ezután komoly lehetőség egyik kapu előtt sem alakult már ki, összességében megérdemelten nyertük meg a találkozót. Folytatás jövő héten hazai pályán a Pécs ellen.

Klausz László: - Nagyon örülök a győzelemnek! Ez a két hét, ami mérkőzés nélkül telt el, kicsit nehézkes volt, ugyanis két vereség volt a hátunk mögött. Annak ellenére, hogy a Kecskemét ellen jól játszottunk, nagy nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, a lehetőségeinket nem tudtuk kihasználni. Ez a találkozó ebből a szempontból más volt. Ugyancsak egy 3-5-2-es játékrendszerben felálló, mélyen védekező csapat volt az ellenfél, de itt nagyon jól vettük fel a párharcokat, jók voltunk a fejpárbajokban, és ki tudtuk zárni, hogy katasztrofális volt a talaj, abszolút a meccshez illeszkedtünk. Sikerült a döntő periódusokból jól kijönni, kiállítás után rögtön vezetést szereztünk, amire aztán sikerült még egy gólt szerezni, és így meg tudtuk szerezni a győzelmet.

További híreink

Időpontváltozás: ETO Akadémia - Tatabányai SC

Időpontváltozás: ETO Akadémia - Tatabányai SC

Az előzetesen december 5-re (vasárnap) kiírt ETO Akadémia - Tatabányai SC bajnoki mérkőzés a két klub megegyezése értelmében egy nappal korábban, december 4-én, 11 órától kerül megrendezésre.

Száz éves lenne a legenda-Kisalföld lapszemle

Száz éves lenne a legenda-Kisalföld lapszemle

Napra pontosan száz évvel ezelőtt, 1921. november 29-én született Gőcze Sándor, az ETO egykori labdarúgója, aki a klub történetében másodikként mutatkozhatott be a magyar válogatottban.

Újabb hazai kudarc

Újabb hazai kudarc

A Merkantil Bank Liga 18. fordulójába a Szeged gárdáját fogadta a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata. Az első félidő gól nélküli döntetlennel ért véget, ám a második játékrészben a Szeged két góllal eldöntötte a három pont sorsát.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink