Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Még ősszel előrelépne az ETO-Kisalföld lapszemle

Két hét után vasárnap folytatódik a Merkantil Bank Liga őszi idénye. Eddig tizenegy fordulót játszottak le ebből a szezonból, a WKW ETO FC Győr a 12. helyről várja a folytatást, ugyanonnan, ahol a tavalyi bajnokságot befejezte, pedig mindenki előrelépést várt a zöld-fehérektől.

Még ősszel előrelépne az ETO-Kisalföld lapszemle
A mezőnyben négyen rúgtak több gólt az ETO-nál és tizenhárom csapat kapott kevesebbet.
 
„Természetesen én sem vagyok elégedett a fiúk teljesítményével, de sokszor csak apróságokon múlt, hogy nem állunk a dobogó közelében – kezdi Hannich Péter sportigazgató, aki a nyáron új szakmai stábbal és alaposan átalakított játékoskerettel látott munkához. - Ha végignézzük a mérkőzéseinket, a tizenegyből tízen győzelmi esélyünk volt. A Siófok elleni találkozót nem számolom ide, mert az értékelhetetlen ebből a szempontból. A helyzet- kihasználásunkon mindenképpen javítanunk kell, mert ha az eddigi őszi fordulókban jobban értékesítjük a ziccereinket, akkor most az ötödik-hatodik helyen állnánk a táblázaton. Persze tudom, a futballban nincs ha meg de, mégis erre kell hivatkoznom. Ezen kívül nem állt mellénk a szerencse sem. Tudnék példákat sorolni a kimaradt tizenegyestől a játékvezetői bakikig, ám nem akarom másban keresni a hibát. Tény az is, hogy több súlyos sérülés ért bennünket, játékosok estek ki hetekre, voltak, akik hosszabb időre. Cáfolom azt, hogy ennek köze lenne az edzésmunkához, hiszen mindegyik játék szituációban történt.”
 
Az ETO menedzsmentje és vélhetően Mányi József tulajdonos sem lehet elégedett a csapat eddigi produkciójával.
 
„Volt egy egyeztetésünk a klub tulajdonosával, ahol elmondta: ő is sokkal jobb szereplést várt tőlünk és nem elégedett a tizenkettedik hellyel, de látja a gyengébb teljesítmény okait is. Mondhatom, hogy a javuláshoz szükséges változásokban is egy hullámhosszon vagyunk”.
 
A szurkolók egy jelentős része azt várta, hogy az ígérthez képest eredménytelen szereplés után Klausz László vezetőedzőnek a kéthetes szünetben megköszönik a munkáját és helyette más szakemberrel folytatja az ETO. Hannich Péter nem ért egyet ezekkel a véleményekkel.
 
„A szurkoló nyilván azt gondol, amit akar, ez a szíve joga. de az ETO-nál nincs edzőkérdés - mondja a sportigazgató. - Látom az edzéseket, így nyugodtan állíthatom, hogy Klausz László jó munkát végez a csapattal. A játékunk fel van építve, arról nem ő tehet, hogy a játékosok rossz százalékban értékesítik a helyzeteket. Fel sem merült bennem az edzőváltás, inkább az, hogy a télen játékosokat cserélünk a keretben, mert arra viszont szükség van ahhoz, hogy jobban szerepeljünk a bajnokságban.”
 
Az idei szezonból még kilenc forduló van, ezeken lehet javítani a mérlegen.
 
„Mindenképpen ezen vagyunk - teszi hozzá Hannich Péter sportigazgató. - Az elmúlt két hétben igyekeztünk kijavítani azokat a hibákat, amik akadályoztak bennünket a jobb szereplésben. Sokat dolgoztunk a helyzetek értékesítésének javításán, a klubon belüli tesztmérkőzések alapján sikerrel. Ezeken egyébként lehetőségünk volt még jobban megfigyelni azokat a fiataljainkat, akiket majd szeretnék beépíteni az NB II-es csapatba. Több sérült játékosunk felépült, így vasárnap Szolnokon a győzelem igényével lépünk majd pályára.”

További híreink

Akár másképp is alakulhatott volna

Akár másképp is alakulhatott volna

Az elmúlt évhez hasonlóan ismét bajnoki döntőbe jutott az ETO FC női labdarúgócsapata. A finálé első összecsapásán együttesünk közel állt a meglepetéseredmény eléréséhez, de néhány vitatható ítélet után a győri zöld-fehérek végül vesztesen hagyták el a Groupama Arénát.

Nem sok hiányzott a bravúrhoz

Nem sok hiányzott a bravúrhoz

A Simple Női Liga bajnoki döntőjének első összecsapásán a Ferencváros vendégeként lépett pályára az ETO FC. A két győzelemig zajló párharc első felvonásán csapatunk 1-0 arányú vereséget szenvedett.

Emlékezetes szezonzáró

Emlékezetes szezonzáró

A hétvégi zárófordulóban NB II-es csapatunk döntetlent ért el a Csákvár ellen. A találkozó nem csak azért marad emlékezetes, mert Priskin Tamás a klub legendája utoljára lépett pályára zöld-fehérben, hanem mert egy új név került fel az ETO gólszerzőinek hosszú listájára.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink