Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Újabb három ifista az NB III-ban

Az NB III Nyugati csoportjában szereplő ETO Akadémia csapatában több olyan labdarúgó is bemutatkozott már, akik a korosztályos együttesekben is pályára léphetnek még, ugyanis életkorukból adódóan akár az U19-es vagy az U17-es gárdában is szerepelhetnek.

Újabb három ifista az NB III-ban

Három tehetséges, és nagyon fiatal játékos kóstolhatott bele nemrégiben  a felnőtt labdarúgásba, ugyanis Ignácz Milán, Klausz Milán és Tóth Rajmund már pályára léphetett a harmadosztályban.

Közülük a legtöbb játéklehetőséghez Ignácz Milán jutott, aki már az első fordulóban, Tatabányán pályára lépett, és azóta is megkapja a bizonyítási lehetőséget Király József vezetőedzőtől.

- Természetesen teljesen más a felnőtt futball, mint az utánpótlás – kezdte Ignácz Milán. – Gyorsabb a játék, keményebb ellenfelekkel találkozunk, ahol fizikum is nagyon fontos, emellett sokkal gyorsabban kell gondolkodni a pályán. Ez egy nehezebb korszak, fel kell nőni a feladathoz, napról napra keményebben kell dolgozni, hogy a kezdőcsapatba is ki tudjam harcolni a helyem.

A 16 esztendős Klausz Milán még a 4. fordulóban mutatkozott be a harmadosztályban, és neki is célja megragadni a felnőttek között.

Sokkal nagyobb a hangsúly itt már a fizikai állapoton és az erőnléten – mondta Klausz Milán. – Kevesebb idő jut a gondolkodásra, hiszen előbb oda érnek a felnőttjátékosok, de úgy gondolom, hogy ez nagyban segíti a fejlődésünket, hiszen egy erős bajnokságban kapjuk meg a lehetőséget, hogy bizonyítsuk, számíthat ránk a szakmai stáb. Szeretnénk a szezon végén minél jobb helyezést elérni az NB III-ban, miközben az U19-es csapattal az ősz végén mindenképpen a felsőházba kerülést akarjuk kivívni.

Az előző körben, Felcsúton, a Puskás Akadémia második csapata ellen először lépett pályára az NB III-ban, a 17 éves Tóth Rajmund. Az ő bemutatkozása nem sikerült túl jól, ugyanis tíz perccel pályára lépése után a játékvezető piros lappal kiállította, ám az, hogy oda került, bizonyítja, megvannak a képességei hozzá, hogy hosszú távon számolhat vele a szakmai stáb.

- Itt már sokkal gyorsabb a játék, az ellenfelek is agresszívabb futballt játszanak, mint amihez a korosztályos csapatokban hozzászoktunk – mondta Tóth Rajmund. – Nagy öröm, hogy többen is megkapjuk a lehetőséget az NB III-ban a fiatalok közül, azért dolgozunk, hogy minél több játékpercünk legyen már ebben a szezonban is, emellett idővel jó lenne már a felnőtt kerettel készülni. Annak természetesen nagyon örültem hétvégén, hogy pályára léphettem, úgy gondolom, nem is szálltam be rosszul a meccsbe, sajnos becsúszott a piros lap. Talán túl sok volt az adrenalin, de bízom benne, hogy minél előbb lehetőséget kapok a javításra.

További híreink

Utánpótlás-híradó

Utánpótlás-híradó

Több korosztályos csapatunk számára is folytatódott a bajnokság az elmúlt hétvégén.

Szeptember hónap legjobb utánpótlás-játékosai
Mától Győrben selejtez az U19-es válogatott

Mától Győrben selejtez az U19-es válogatott

A Tímár Krisztián vezette férfi U19-es válogatottunk a fehéroroszok ellen kezdi hazai Eb-selejtező tornáját, majd az észt és az osztrák csapattal is megmérkőzik.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink