Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Öt ETO-s a női U19-es válogatottban

Öt játékosunk kapott meghívást az U19-es válogatott soron következő mérkőzéseire. Az ETO-t Vida, Boglárka, Nagy Fanni, Kránicz Viktória, Gaál Rebeka és Sali Rebeka fogja képviselni.

Öt ETO-s a női U19-es válogatottban
Új lebonyolítási rendben kezdi meg az Eb-selejtezőt a női U19-es válogatott. Turtóczki Sándor csapata Dániába utazik a tornára, ahol a házigazdák mellett a finnek és törökök ellen lép pályára október 20-tól.
 
Október 18-án, hétfőn találkozik női U19-es válogatottunk is, amely Dániába utazik Eb-selejtező tornára – egy időben az A-válogatott vb-selejtezőivel. Ez a beosztás azt is jelenti, hogy Turtóczki Sándor csapatának három kiemelkedő játékosa, Pápai Emőke, Savanya Csilla és Németh Diána is a felnőttekkel tart, így nem állhatnak a szövetségi edző rendelkezésére.
 
– Egyrészről nagyon örömteli dolog, hogy három játékosunk is az A-válogatottban kap lehetőséget, azonban nehéz lesz megoldani a pótlásukat. Ezért is nehéz volt a felkészülésünk, ami alatt még sérülések is hátráltattak bennünket. Az eltervezett feladatokat elvégeztük, de azért van bennem némi hiányérzet, hiszen keveset volt együtt a csapat – kezdte Turtóczki Sándor.
 
A szövetségi kapitány öt támadót is meghívott keretébe, amely Dániával, Finnországgal és Törökországgal mérkőzik meg az Eb-selejtezőben.
– Nem mondom, hogy minden helyzetben támadó focit akarunk játszani, de a győzelemhez szükségünk van jó támadókra. A legfontosabb a biztonságos védelem, de helyzeteket kell kialakítani, hogy eredményesek tudjunk lenni. A finn és a dán csapat nagyon hasonló, északi focit játszik, aminek az alapja az erőnlét, egyszerű, de hatékony a játékuk. Ellenük hasonló találkozókra számítok. Biztos, hogy az utolsó percig nyomni fognak, nekünk nagyon észnél kell lennünk és be kell osztanunk az erőnket – tette hozzá a szakember.
A hosszú szünet után egy teljesen átszabott rendszerben térnak vissza a női utánpótlástornák. Ez a lebonyolítás a korábbinál jobban szolgálja a fiatalok fejlődését. A legfőbb változás, hogy a válogatottakat az UEFA-együtthatók alapján A- és B-ligákba osztották. Mindkét liga együttesei két selejtezőkört játszanak le, egyet ősszel, egyet pedig 2022 tavaszán.
Az őszi minitornák után átalakul a beosztás: a B-liga csoportelsői és a legjobb második helyezett feljut az A-ba, míg az A-liga utolsói kiesnek és tavasszal már a B-ligában szerepelhetnek. Így az A-liga együttesei erős ellenfelekkel csaphatnak össze; illetve azzal, hogy a B-ligások is játszanak tavasszal, azok a csapatok is játéklehetőséghez jutnak, amelyek nem jutnának be az elitkörbe.
 
A tavaszi, 2. selejtezőkörből viszont csak az A-liga legjobb hét csapata kvalifikál a 2022 nyarára tervezett, csehországi Európa-bajnokságra. De a 2. selejtezőkör eredményeitől függ majd az is, hogy mely csapatot melyik ligában küzdhet a következő kiírásban, 2022-2023-ban. Ez a lebonyolítás érvényes a női U17-es női korosztályra is.
 
– A legfontosabb célunk, hogy megtartsuk a helyünket a felsőházban. Erre meg is van az esélyünk, a felsőházi tavaszi selejtezőkben viszont nagyon nehéz ellenfeleket kaphatunk, javában olyan csapatok közül, akik nálunk előrébb járnak – mondta zárásul Turtóczki Sándor.
 
Az októberi Eb-selejtező programja:
 
Október 20.: Magyarország-Finnország (14.00)
Október 23.: Dánia-Magyarország (14.00)
Október 26.: Törökország-Magyarország (14.00)
 
Forrás: mlsz.hu

További híreink

Érett játékkal fölényes győzelem

Érett játékkal fölényes győzelem

A Simple Női Liga 8. fordulójában a Haladás Viktória látogatott az ETO Parkba, ahol már az első félidőben sikerült megszereznünk az előnyt, majd a második játékrészben magabiztossá tettük a győzelmet.

Zöld-fehérek rangadója

Zöld-fehérek rangadója

A Simple Női Liga 8. fordulójában zöld-fehér rangadót rendeznek, ugyanis a Haladás Viktória gárdáját fogadja az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, az ETO Park „camping” pályáján, szombaton 12 órától.

Nagy kihívások előtt

Nagy kihívások előtt

Négy ETO-játékos kapott helyet a soron következő két világbajnoki-selejtezőre készülő magyar felnőtt válogatottban. A Skócia és Feröer-szigetek elleni mérkőzésen Szőcs Rékára, Németh Lorettára, Kovács Laurára és Savanya Csillára számít Margret Kratz szövetségi kapitány.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink