Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Focikupa az autistaotthonért - Győrplusz Média lapszemle

Negyedik alkalommal rendezték meg szombaton a Mit Tehetnék Érted Autista Otthon Alapítvány jótékonysági kispályás foci kupáját az ETO FC Győr támogatásával, a klub edzőközpontjának műfüves pályáin. A torna nyereményeiről, illetve a játékosok megfelelő folyadék-utánpótlásáról szintén a klub gondoskodott.

Focikupa az autistaotthonért - Győrplusz Média lapszemle

FOTÓ: VIG NORBERT, GYŐRPLUSZ

Ezúttal minden eddiginél több, összesen 14 csapat indult a foci kupán. Győri, Győr környéki cégek, sportoló közösségek, többek között az Audi munkatársai, vagy a városi kispályás bajnokságon résztvevő csapatok, de a győri kosaras klub is benevezett. Indultak olyanok, akik mindegyik jótékonysági eseményen részt vettek és olyanok is, akik először álltak a jó ügy mellé azzal, hogy futballoztak.  

A focikupa célja a figyelem felhívás az alapítvány tevékenységére, az anyagi nehézségeikre és az adománygyűjtés – tájékoztatott Bóka Tibor szervező. Hozzátette: a jótékonyság mellett legalább olyan fontos az is, hogy a résztvevők sportolnak, ismerősök találkoznak, jól érzik magukat.

Ternyák László csapatával negyedik alkalommal vesz részt a kupán, ő már az autistaotthon építését is komoly összeggel támogatta. „Amit otthonról hoztam, abból építkeztem, szerényen élek, ahol tudok segítek, akit tudok támogatok. A sport az életem.” – emelte ki a cégvezető. László 70 évesen is minden reggel edz, hetente négyszer focizik, naponta megtesz 20 km-t.  A csapat kedden és pénteken tart edzést a Barátságparkban, a kupákon eddig sikeresen szerepeltek, ezúttal is abban reménykedek, hogy az elsők között végeznek.

Bobory Balázs, a Győr+ Média korábbi vezérigazgatója a Nemzeti Sport csapatával érkezett a kupára, ők gyakran vesznek részt hasonló tornákon. „Fontosnak tartjuk, hogy segítsünk a rászorulókon, a hátrányos helyzetű embereken, fiatalokon, szívesen jöttünk a jó ügyet támogatni és természetesen szeretünk sportolni. – emelte ki a sportújságíró. Az amatőr csapat leginkább fejben készült a meccsekre, a vírus helyzet miatt ugyanis most álltak össze először, így maguk is kíváncsian várták mire lesznek képesek. 

A kupán nevezési díj nem volt, viszont a részvétel feltétele a csapat adomány felajánlása, amelynek teljes bevételével a Mit Tehetnék Érted Autista Otthon Alapítványt támogatják.

Az eseményről képgaléria a Győrplusz Média honlapján található!

További híreink

A DVTK ellen folytatódik a bajnokság

A DVTK ellen folytatódik a bajnokság

A válogatott szünet után a 18. fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga, ahol kemény feladat előtt áll az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ugyanis az egyik bajnokesélyest, a DVTK-t fogadja vasárnap 15 órától. A mérkőzésről élő online közvetítést biztosítunk!

Válogatott visszatérők

Válogatott visszatérők

Vitális Milán és Benczenleitner Barna is szerepet kapott a magyar U21-es válogatottban, amely két felkészülési mérkőzésen lépett pályára, előbb Azerbajdzsán, majd Dánia legjobbjai ellen.

Olaszországi edzőtábor a felkészülés jegyében

Olaszországi edzőtábor a felkészülés jegyében

Két felkészülési mérkőzést játszott a legutóbbi összetartás keretein belül a magyar U19-es válogatott, melynek keretében két ETO-játékos, Tuboly Máté és Tóth Rajmund is szerepet kapott.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink