Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Négy ETO-játékos a válogatottban

A magyar női A-válogatott világbajnoki-selejtező mérkőzéseken szerepel 2021. október 18. és 27. között Skóciában és a Feröer-szigeteken. A mérkőzésekre és az edzőtáborozásra négy játékosunk kapott meghívást Szőcs Réka, Savanya Csilla, Németh Loretta és Kovács Laura személyében.

Négy ETO-játékos a válogatottban
Skócia és Feröer-szigetek válogatottja vár a mieinkre a női világbajnoki-selejtezőben. A keretbe meghívót kaptak azon játékosok is, akik előzőleg nem állhattak a szövetségi kapitány rendelkezésére. Margret Kratz ezúttal is számít a visszatérő Sipos Lillára és behívta a 18 éves Pápai Emőke mellett a 17 éves Savanya Csillát is.
 
Folytatja szereplését a női világbajnokság selejtezőjében a felnőtt válogatott. Margret Kratz csapata egy hét múlva, hétfőn találkozik, majd október 22-én Skóciában lép pályára.
A skótok ellen hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedtünk a sorozat nyitányán, ellenfelünk jelenleg Spanyolország mögött a csoport második helyét foglalja el.
Négy nappal később, október 26-án pedig az utolsó kalapból húzott és ennek megfelelően a csoport utolsó helyezettje, Feröer-szigetek ellen szerepel idegenben a magyar válogatott.
A csapatunk két vereség után játszik kétszer is idegenben, ahol nehéz feladatok várnak rá. A német szövetségi kapitánynak legutóbb a keret összeállításánál betegségekkel és sírülésekkel is számolnia kellett. Most azonban többen is újra a rendelkezésére állnak, így bekerült a csapatba kapusposzton Schildkraut Fruzsina, a védőknél Németh Diána (aki első alkalommal szerepelhet a felnőttek között), Papp Luca, Savanya Csilla és Szemán-Tóth Barbara; visszatért Fenyvesi Evelin és meghívót kapott Zágor Bernadett mellet Pápai Emőke is.
 
Fontos hiányzója a csapatnak azonban két légiós, Csiki Anna és Turányi Lilla, akik sérülés miatt kénytelenek kihagyni a következő két találkozót.
 
A hazai klubok közül most is a Ferencváros adja a legtöbb válogatottat, hét játékost, a második helyen azonban egy vidéki klub, az ETO áll, amely 4 labdarúgót delegál a keretbe, míg az MTK-ból hárman csatlakoznak a válogatotthoz.
 
– Mindig a legjobbakat igyekszem meghívni, akik a legjobb formában vannak, játszanak a klubjukban és motiváltak a feladatra, tehát készen állnak a válogatottságra. Mindig három kapusban, nyolc védőben, nyolc középpályásban és négy csatárban gondolkodom. Úgy gondolom, a támadók és a középpályások terén nagyon jól állunk, sok tehetséges játékosunk van ezeken a posztokon, védőnk azonban már kevesebb van és most még két alapember, Turányi Lilla és Csiki Anna is hiányzik. A most meghívott védők közül négyen is 2000-ben vagy az után születtek, úgy szeretnék egy nagyon kompakt védelmet építeni, hogy közben a fiatalok is esélyhez jutnak. Szerintem szép jövő előtt állnak ezek a lányok és szeretnék segíteni nekik játéklehetőséggel, tapasztalattal, az önbizalmuk építésével. Németh Diánára az U19-es válogatottban is számítanának, de a hiányzók miatt most itt van rá szükség. A nyári kiválasztók egyik legjobbja volt, nagyon gyors, technikás, agresszív játékos, de sajnos legutóbb sérülés miatt nem hívhattam meg, örülök, hogy most csatlakozik hozzánk – kezdte Margret Kratz szövetségi kapitány.
 
A német szakember a keret kihirdetése után a ránk váró ellenfelekről is beszélt az mlsz.hu-nak:
– A skótokat megismertük, nagyon gyorsak és agresszívek, viszont a technika talán az egyik gyengeségük. Az első találkozó egyes szakaszaiban jobbak voltunk náluk, de ez nem elég, hogy felvegyük velük a versenyt, sokkal tovább kell nekünk dominálnunk. Igyekszünk kihasználni az erősségeinket és az ő gyengeségeiket. Feröer válogatottját az ötödik kalapból húzták, minket pedig a negyedikből. Ahhoz, hogy elérjük a célunkat és felkerüljünk a harmadik kalapba, ellenük mindkét találkozót meg kellene nyernünk, s Ukrajnát kell megelőznünk. Nehéz feladat ez és néhány dologban változtatnunk kell, de én bízom a csapatban! – mondta Margret Kratz.
 
Forrás: mlsz.hu

További híreink

Javulás a második félidőben és magabiztos győzelem

Javulás a második félidőben és magabiztos győzelem

A Simple Női Liga 12. fordulójában Újpesten vendégszerepelt az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, ahol együttesünk az első játékrészben ugyan nagy fölényben játszott, de a kapuba nem sikerült betalálni, ám második félidőben a helyzeteket már kihasználva, magabiztos, 7-0-s győzelmet aratott.

Újpesten a három pontért

Újpesten a három pontért

A Simple Női Liga 12. fordulójában Újpestre látogat az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, ahol az újonc ellen szeretné gyarapítani pontjai számát. A mérkőzést szombaton 13 órától rendezik a fővárosban.

Babájával együtt jár meccsre a kapus - Kisalföld lapszemle

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink