Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

ETO-sok az ETO-sok ellen

Gőzerővel készül a magyar U19-es női válogatott a soron következő Európa-bajnoki selejtező tornára. Turtóczki Sándor csapata az ETO FC Győr „vegyes” csapatával játszott felkészülési mérkőzést szerdán délelőtt, a lipóti edzőtábor keretében.

ETO-sok az ETO-sok ellen

Lipóton edzőtáborozik a női U19-es labdarúgó válogatott, amelynek keretében öt ETO-játékos szerepel. (Nagy Fanni sérülés miatt hiányzott.) Nemzeti csapatunk szerdán az ETO felnőtt- és utánpótlás-játékosaiból összeállított „vegyes” csapattal mérkőzött meg. A magyar csapatban kezdőként kapott lehetőséget az összes győri játékos, a kapuban Borók Dorina állt, míg mezőnyben Gaál Rebeka, Kránicz Viktória, Vida Boglárka és Sali Rebeka lépett pályára. Hasznos meccset játszottak a csapatok, ami minden bizonnyal jól szolgálta a magyar csapat felkészülését, ugyanis a dániai selejtező-tornára készülnek a lányok, ami október 20. és 26. között kerül megrendezésre, ahol összecsapunk Finnország, Törökország és Dánia legjobbjaival.

Kiss László, az MLSZ női szakágvezetője optimistán várja a selejtező-tornát, és elégedett az edzőtábor körülményeivel.

Véleményem szerint, egy sorsolás sem könnyű, így az U19-es lányainknak sem lesz egyszerű dolguk a selejtező-tornán szembejövő csapatokkal – kezdte Kiss László. – Az egész női labdarúgás fejlődik, ahogy mi is fejlődünk. Eltérő játékerőt képviselnek bizonyos országok korosztályos csapatai. A miénket jelenleg közepesnek mondanám, viszont a kollégák el tudták végezni azt a munkát, amit előzetesen elterveztek. Az nehezítheti a dolgunkat, hogy mindig vannak sérülések, és az az érdekes, hogy valahogy mindig a legjobbak esnek ki, vagy más okból nem tudna a csapattal lenni, mint ahogy most is van ilyen. Itt viszont nagyon jók a körülmények, lehet, hogy most nem a legjobb időjárásban léptek pályára a csapatok, de lehet, hogy pont ilyen esős időben lesznek a mérkőzések. Emellett egy jó csapattal mérkőzhetnek meg a lányok, ez kell egy válogatottnak, hogy egy NB I-es alakulattal tudjon játszani, ugyanis valószínűleg ilyenek, vagy ettől még jobbak lesznek az ellenfelek. 

A történeti hűség kedvéért, a mérkőzést az ETO FC nyerte 3-2-re, főként a második félidőben nagyon ügyesen játszó győri fiatalok szerepeltek remekül. A fiatalok egyébként a hét végén is főszerepet kaphatnak az ETO-ban, hiszen a zöld-fehérek szombaton 14 órakor, Hatvanban lépnek pályára a Magyar Kupában, ahol az NB II-es hazai csapat ellen a nyolc közé jutásért küzdenek.

További híreink

Érett játékkal fölényes győzelem

Érett játékkal fölényes győzelem

A Simple Női Liga 8. fordulójában a Haladás Viktória látogatott az ETO Parkba, ahol már az első félidőben sikerült megszereznünk az előnyt, majd a második játékrészben magabiztossá tettük a győzelmet.

Zöld-fehérek rangadója

Zöld-fehérek rangadója

A Simple Női Liga 8. fordulójában zöld-fehér rangadót rendeznek, ugyanis a Haladás Viktória gárdáját fogadja az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, az ETO Park „camping” pályáján, szombaton 12 órától.

Nagy kihívások előtt

Nagy kihívások előtt

Négy ETO-játékos kapott helyet a soron következő két világbajnoki-selejtezőre készülő magyar felnőtt válogatottban. A Skócia és Feröer-szigetek elleni mérkőzésen Szőcs Rékára, Németh Lorettára, Kovács Laurára és Savanya Csillára számít Margret Kratz szövetségi kapitány.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink