Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Döntetlen a rangadón az Új Hidegkuti Stadionban

A Simple Női Liga 7. fordulójában rangadón lépett pályára az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, ugyanis a tabellán 2. helyezett MTK otthonába látogattak, ahol gól nélküli első félidő után, az utolsó húsz percben két gólváltás után igazságos döntetlen született.

Döntetlen a rangadón az Új Hidegkuti Stadionban

MTK Budapest – ETO FC  2-2 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion. V.: Urbán (Török, Hegedüs-Baráth).

MTK Budapest: Varga L. – Vajda, Farádi-Szabó, Sipos, Vachter (Stefán 80’), Nagy V. (Legendás 46’), Pinczi, Milunovic (Stephens 80’), Cremer, Bokor, Curless. Vezetőedző: Farkas Attila.

ETO FC Győr: Szőcs – Fél P., Kovács L., Tillinger, Németh L., Savanya (Sali 91’), Öreg, Rácz, Oláh, Vida (Nagy L. 88’), Süle. Vezetőedző: Menczeles Iván.

Gsz.: Sipos (70’), Legendás (82’) ill. Savanya (77’), Oláh (85’).

A hazai csapat kezdte nagyobb lendülettel a mérkőzést, mindjárt a 2. percben Fél P. mentett nagyot Sipos elől, ami után az MTK végezhetett el szögletet. Az első félidő legnagyobb helyzete a 30. percben adódott az MTK előtt. Egy bal oldalról begurított labdára Vachter ért oda, de közeli lövése a kapufán csattant. Ezután szinte csak a mezőnyben folyt a játék, nem forogtak veszélyben a kapuk. A 61. percben egy felívelt labda okozott zűrzavart, de védőink tisztázni tudtak. Hét perccel később Süle egy szép csel után próbálkozott lövéssel, ám erőtlen labdája nem talált kaput. A 70. percben aztán megszerezte a vezetést az MTK! Sipos kapott egy remek indítást, ami után éles szögből lőtt, a labda a rövid felsőben kötött ki 1-0. Nem sokkal később jött a válasz a hazai gólra! Egy felívelt szabadrúgást Savanya tíz méterről gyönyörűen csúsztatott a hazai kapuba 1-1. A hajrában ismét Sipos volt a főszereplő, amikor büntetőt harcolt ki, miután Fél P. szabálytalankodott ellen a tizenhatoson belül. A labda mögé Stefán állt, akinek balra tartó lövését védeni tudta Szőcs, ám a kipattanóra Legendás ért oda elsőnek, aki a hosszúba lőtt 2-1. Öt perccel a vége előtt aztán mi is büntetőt végezhettünk el. Oláh próbálta középre lőni a labdát, ami egy hazai védő kezében elakadt, ezért járt a tizenegyes. A tizenegyest Oláh végezte el, aki Varga L. lába mellett a hálóba gurított 2-2. Ezután már nem született több találat, így igazságos döntetlen született a fővárosban.

Menczeles Iván: - Értékes egy pontot szereztünk. El kell mondanom, hogy az első félidő nem tetszett. Abban a játékrészben úgy léptünk pályára, hogy csak a vereségtől való félelem volt a játékosok fejében, nem a minden áron való győzni akarás. A második félidőben jobban játszottunk, többet birtokoltuk a labdát, és úgy érzem, megérdemelten szereztünk minimum egy pontot. Nem volt magas a színvonal, a küzdelem dominált, de igazi rangadó volt. Igazságos döntetlen született, aminek köszönhetően meg tudtuk tartani legalább a második helyünket.

További híreink

Érett játékkal fölényes győzelem

Érett játékkal fölényes győzelem

A Simple Női Liga 8. fordulójában a Haladás Viktória látogatott az ETO Parkba, ahol már az első félidőben sikerült megszereznünk az előnyt, majd a második játékrészben magabiztossá tettük a győzelmet.

Zöld-fehérek rangadója

Zöld-fehérek rangadója

A Simple Női Liga 8. fordulójában zöld-fehér rangadót rendeznek, ugyanis a Haladás Viktória gárdáját fogadja az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, az ETO Park „camping” pályáján, szombaton 12 órától.

Nagy kihívások előtt

Nagy kihívások előtt

Négy ETO-játékos kapott helyet a soron következő két világbajnoki-selejtezőre készülő magyar felnőtt válogatottban. A Skócia és Feröer-szigetek elleni mérkőzésen Szőcs Rékára, Németh Lorettára, Kovács Laurára és Savanya Csillára számít Margret Kratz szövetségi kapitány.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink