Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

A végén jött a hidegzuhany

A Merkantil Bank Liga 11. fordulójában hazai pályán fogadta a tabella második helyén álló Kecskemét gárdáját a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol gól nélküli első félidő után, a második játékrészben hiába játszottunk mezőnyfölényben, az utolsó pillanatban kapott góllal vereséget szenvedtünk.

A végén jött a hidegzuhany

WKW ETO FC Győr – Kecskeméti TE Hufbau 0-1 (0-0)

Győr, ETO Stadion 600 néző. V.: Molnár A. (Mohos, Kiss B.)

WKW ETO FC Győr: Fadgyas – Kovács K., Fodor, Bagi, Forgács, Toma, Berki (Kulcsár 60’), Szimcso (Vernes 85’), Vitális, Bacsa, Óvári (Lipták 82’). Vezetőedző: Klausz László

Kecskeméti TE Hufbau: Kersák – Madarász (Tóth B. 46’), Belényesi, Ryashko, Grünwald, Szabó A., Marsa (Hadaró 69’), Tóth D. (Lukács 46’), Bartha, Katona (Buna 60’), Szuhodovszki (Szalai G. 83’). Vezetőedző: Szabó István.

Gsz.: Tóth B. (93’).

Kiállítva: Toma (91’) ill. Grünwald (65’).

A mérkőzés elején mi veszélyezettünk többször. Előbb Szimcso tolta középre a labdát, majd lőtt a tizenhatosról, amit a vendégek kapusa szögletre tolt. Ezután a 6. percben közel jártunk a gólhoz. Bacsa elé került a labda, amikor Kersák már verve volt, ballábas lövését egy védő blokkolta a gólvonal előtt. Szűk negyedóra játék után nagy lehetőség adódott a Kecskemét előtt is. Tóth D. nagy bedobása után Katona elé került a hosszún a labda, aki egy pattanás után lőtt, a labda nem sokkal kerülte el a kapunkat. Szinte az ellentámadásból már Óvári került helyzetbe, becselezte magát a tizenhatoson belülre, lövése után Kersák bravúrral védett. A 38. percben újabb nagy lehetőség adódott előttünk. Bacsa emelte középre a labdát, az elöl maradó Fodor lőtt, Kersák vetődve tudott hárítani. A második félidő győri lehetőséggel kezdődött. Szimcso emelte középre a labdát, Berki kevéssel maradt le róla, majd a felszabadítás után Vitális bombázott harminc méterről. A kecskeméti hálóőr a jobb alsóból tolta szögletre a labdát. A 65. percben Grünwald megkapta a második sárga lapját is, ami után emberelőnybe, ezzel együtt mezőnyfölénybe is kerültünk, és nagyrészben a vendégek térfelén folyt a játék. Sajnos a mérkőzés hátralévő részében nem sikerült kihasználni az előnyünket, ráadásul a 91. percben Toma is megkapta második sárga kártyáját, így az utolsó két percre egyenlő létszámban voltak a csapatok a pályán. A mérkőzés utolsó pillanataiban aztán jött a hidegzuhany. Egy kecskeméti támadás végén először még menteni tudtunk, majd az üresen maradó Tóth B. elé került a labda, aki közelről, Fadgyas lábai között a hálóba lőtt 0-1. Ezután már a középkezdésre sem maradt idő, a játékvezető lefújta a találkozót, így hiába játszottunk – főleg a második félidőben – mezőnyfölényben, vereséget szenvedtünk a szervezetten futballozó Kecskemét ellen.

Klausz László: - Nehéz egy ilyen mérkőzés után mit mondani, azt gondolom, hogy az első félidőben megvoltak a helyzeteink, a második játékrészben is folyamatosan nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, a kiállítás után létszámfölénybe is kerültünk. Szélességben jók voltunk, kivittük a labdát többször, sok beadás volt, de sajnos középen Bacsán kívül mindenki alacsony volt a fejpárbajoknál. Ezért váltottunk úgy, hogy Lipták bejött középre, és ott próbáltuk meg ezeket a beadásokat értékesíteni, de sajnos ez nem sikerült, és az utolsó pillanatban kapott góllal elvesztettük a mérkőzést.

Szabó István - Megérdemeltük a győzelmet. Nem azért, mert több helyzetünk lett volna, vagy jobban játszottunk, hanem mert sok problémával küzdöttünk a felkészülés során. Ennek ellenére, akik ma lehetőséget kaptak, azok maximálisan bizonyították, hogy helyük van a csapatunkban. Amikor megfogyatkoztunk, akkor is jól zártuk a területeket, nem adtuk fel a gólszerzés lehetőségét sem. Az a csapat nyert, amelyik kihasználta azt az egy sanszát. Most már sokadik alkalommal mutattuk meg, hogy nem nagyon tudják megbontani a védelmünket, de a támadójátékunk sem gyenge. A csapat megérdemli a dicséretet.

További híreink

Fontos pontok Szolnokról

Fontos pontok Szolnokról

A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában Szolnokra látogatott a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol az első félidőben Kulcsár szabadrúgásból vezetést szerzett, majd a második félidőben Bacsa büntetőből volt eredményes. A játék képe alapján megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot.

Ötös, azaz kitűnő

Ötös, azaz kitűnő

Az NB III. Nyugati csoportjának 12. fordulójában a Zalaegerszeg második csapatát fogadta az ETO Akadémia. Az első félidő fordulatos játékot hozott, a második játékrészben pedig sikerült eldönteni a mérkőzést, és megérdemelten itthon tartani a három pontot.

Fiatalok csatája az NB III-ban

Fiatalok csatája az NB III-ban

Az NB III Nyugati csoportjának 12. fordulójában újra hazai környezetben lép pályára az ETO Akadémia. Fiataljaink vasárnap 11 órától a Zalaegerszeg második csapatát fogadják vasárnap 11 órától, az ETO Park „camping” pályáján.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink