Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Kalmár Győrött is készül a visszatérésre - Kisalföld lapszemle

Győrben – korábbi klubjánál, a jelenleg NB II-ben szereplő ETO-nál – kezdte meg a rehabilitációt Kalmár Zsolt, aki még az Andorra elleni vb-selejtezőn sérült meg s maradt le a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságról. Műtétjét követően a tervek szerint három-négy hónapig Győrben végzi el az ilyenkor szokásos utókezeléseket, majd ezután tér vissza Dunaszerdahelyre.

Kalmár Győrött is készül a visszatérésre - Kisalföld lapszemle

 FOTÓ: DAC1904.SK

Szeitz Tibor
Labdarúgás

„Nem volt könnyű időszakom, de most már köszönöm szépen, jól vagyok” – mondta a 26 éves játékos, aki saját bevallása szerint nagyon nehezen viselte a sérülése utáni első időszakot. Ez idő alatt családjából merített erőt, ám most már úgy érzi, visszatért a jó útra, hiszen levették lábáról a rögzítést, s két hete megkezdhette a rehabilitációt.

„Nagyon vártam, hogy legyen már valami mozgás is az életemben, az öthetes fekvés eléggé megviselt. Ezúton is köszönöm a családomnak a támogatást, s azoknak a segítségét, akik mellettem voltak ebben a nehéz időszakban. A lényeg, hogy most már látom a fényt az alagút végén, lelkileg is egészen más hangulatban vagyok. Győrben a megszokott kiváló szakemberekkel, Radó Krisztina gyógytornásszal és Gál Bence erőnléti edzővel a megszokott magas színvonalú rehabilitációt végezhetem el, ezért is jöttem haza. Amúgy hetente két napot Dunaszerdahelyen is foglalkoznak velem, s várhatóan majd négy hónap múlva már ott kezdem el a nagyobb intenzitású edzéseket. Az első hétben inkább padon végeztem gyakorlatokat, a folytatásban már az erősítésre is koncentráltunk. A térdem jó állapotban van, nincs megduzzadva, semmi fájdalmam sincs. ebben a tekintetben az óvatosság híve vagyok, nem szeretném elkapkodni a visszatérést, a lényeg, hogy teljesen rendbe jöjjön a térdem. A tervek szerint november környékén elkezdhetem a komolyabb edzéseket, s abban bízom, jövő januárban már a csapatommal együtt kezdhetem el a felkészülést” – osztotta meg a jó hírt Kalmár, aki nagyon büszke a válogatottbeli csapattársaira.

„Nagyon fájó, hogy nem lehettem ott az EB-n, így a sok munka amit beletettem, s amiért dolgoztam egész évben, a sérüléssel mind kárba veszett” – folytatta Kalmár Zsolt, aki a portugálok elleni csoportmérkőzést – még ha mankóval is – a helyszínen szurkolta végig.

„Nagyszerű teljesítményt nyújtottak a fiúk, mindenki odatette magát, mindenki büszke lehet a válogatottra, természetesen én is az vagyok. Közel voltunk, hogy egy ilyen csoportból továbbjussunk, s úgy gondolom, a vb-selejtezőkön erre lehet majd építeni” – tette hozzá a dunaszerdahelyiek futballistája, akinek klubtársa, Schäfer András az EB-n „robbant be” a válogatottba.

„Andrással szinte minden nap beszéltünk. Őszintén örülök, hogy ilyen jól sikerült neki az Európa-bajnokság, s bebizonyította milyen jó, csupa szív labdarúgó. Azt gondolom, az ilyen hozzáállású futballistákkal lehet még erősebb a magyar foci. András személye és teljesítménye nagy motivációt jelenthet a fiataloknak, s nem mellékes, hogy egy ilyen torna után rá is felfigyelhetnek a nagyobb klubok.”

Amiről egyébként még Kalmár sem mondott le.

„Mikor visszatérek, még csak huszonhét éves leszek, s bár nagyon jól érzem magam Dunaszerdahelyen – ahová még egyéves szerződés köt –, jó lenne még egy topklubban is futballozni. Úgy érzem, megvan hozzá a tehetségem, a felkészültségem. De most az a legfontosabb, hogy teljesen felépüljek, s visszanyerjem a régi formámat.” Kalmár Zsolt nagyon örül, hogy klubtársa, Schäfer András is jól szerepelt az EB-n.

További híreink

A szép gól is kevés volt a pontszerzéshez

A szép gól is kevés volt a pontszerzéshez

Az NB III Nyugati csoportjában szereplő ETO Akadémia az előző fordulóban a tabella élmezőnyéhez tartozó Nagykanizsát fogadta, ahol ugyan jó játékot mutattak be fiataljaink, pontot nem sikerült szerezni a jó erőkből álló zalaiak ellen.

Borsos Filiip az MTK ellen már pályára léphet

Borsos Filiip az MTK ellen már pályára léphet

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fellebbviteli Bizottsága enyhített Borsos Filip szeptember 6-án kiszabott büntetésén, így játékosunk az MTK ellen már pályára léphet.

Szimcso Viktor távozik

Szimcso Viktor távozik

Klubunk közös megegyezéssel szerződést bontott Szimcso Viktorral, így a játékos máshol folytatja pályafutását.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink