Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Keglovich László - Ezt a cselt már ismerem

A köztiszteletben álló labdarúgó, edző, sportvezető és tanár, Keglovich László, aki idén töltötte be 81. évét, a könyvben mesél gyermekkoráról, pályafutása kezdetéről, Sopronból az ETO-ba igazolásáról, az 1963-as bajnoki címről, a BEK elődöntőbe jutásról, a Barcelona, a Fiorentina és a Milan elleni kupameccsekről, az olimpiai aranyról. Sztorik egy győri díszpolgárról, legendáról, aki a klubhűség mintaképe, s több mint 50 éven át szolgálta az ETO-t.

Keglovich László - Ezt a cselt már ismerem

Fotó: Csapó Balázs, Kisalföld

A könyvben – melyet Cséfalvay Attila és Somodi Géza írt – külön fejezeteket kapnak barátok, pályatársak, többek közt Szániel János, dr. Tóth Lajos, Borbényi János, Tóth Béla, Somogyi József. Az előszó Dunai Antal európai ezüstcipős labdarúgóé, aki együtt nyert olimpiai aranyat Mexikóban Keglovich Lászlóval. A könyvet Laci bácsi fotóalbuma és korabeli felvételek is színesítik.

A könyvet az ETO Stadion keleti lelátóján mutatták be csütörtökön délelőtt, melyen felszólalt többek között Soós Imre, az ETO FC Győr ügyvezetője, Dr. Dézsi Csaba András, Győr Megyei Jogú Város polgármestere, Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselő, Csiszár Szabolcs, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere, Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, és természetesen a könyv főszereplője, Keglovich László. A bemutatót és a kötetet Horváth Cs. Attila menedzselte.

Rövid részlet a könyvből:

„Szusza a Komló elleni bajnoki előtt pénteken keretet hirdetett, ekkor jelentette be, hogy a jobbhátvéd én leszek. Néztem, igencsak meglepődtem, mert előtte edzésen nem is gyakoroltam ezt a pozíciót. Az egymás közötti játékban vehette észre, hogy van érzékem a szereléshez. A premier nagyszerűen sikerült: a Komló ellen idehaza sima meccsnek tűnt, ki lehetett próbálni. Futottam fel, jobb belső csűddel folyamatosan adtam be a labdákat erőből. Rögtön megszerettem ezt a posztot, végül 9-0-ra győztünk és öt gólpasszt adtam. Kimondottan élveztem ezt a szerepkört később is. Egy csatárnak könnyű volt ezen a poszton játszani, technikailag képzettebb voltam, mint általában a védők, s gyorsaságom a felfutásokkor kamatozott. Ráadásul, nagyon behúzni sem tudtak a csatárok, mert ahogy Dunai Antinak is mondtam, a cselt már ismertem. Szóval, feküdt ez nekem, volt terület, lehetett menni előre, a csatár nemigen ért utol. Aki támadó volt, az rengeteg fineszt megtanult, amit egy védő – aki világ életében ezen a poszton szerepelt – nem tudhatott.”

A Keglovich László életéről szóló "Ezt a cselt már ismerem" című könyv már megrendelhető az info@pressandpr.hu e-mail címen és a 06-20-4310-643-as telefonszámon (ára 3500 forint), illetve kapható az ETO Shopban! 


További híreink

Edzések és előkészületi mérkőzések futószalagon

Edzések és előkészületi mérkőzések futószalagon

Rövid pihenő után a héten már meg is kezdte a munkát a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata. Klausz László vezetőedző együttese a kemény edzések mellett öt felkészülési mérkőzésen lép pályára, mielőtt augusztus 1-jén megkezdi bajnoki küzdelmeket.

Doktori címmel a védelem tengelyében

Doktori címmel a védelem tengelyében

Kettő plusz egy éves szerződést kötött klubunk Fodor Ferenccel, aki Nyíregyházáról érkezik az ETO-hoz. A harminc éves, pécsi születésű belső védő győzni jött Győrbe.

Idén is lesz Focitábor!

Idén is lesz Focitábor!

Várjuk a 7-11 éves, sportolni és focizni szerető gyerekek jelentkezését a 2021-es ETO Focitáborba! A jókedv és a mozgás garantált! További részletek cikkünkben olvashatók!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink