Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Közepes játékkal kiváló eredmény

Az NB III-as osztályozó első mérkőzésén az ETO Akadémia hazai pályán fogadta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bajnok Hidasnémeti VSE csapatát. A mérkőzésen végig az ETO dominált, az első félidőben három, majd a második félidőben két gólt szerezve, ezzel magabiztosan megnyerte az osztályozó első fordulóját, s nagy előnnyel utazhat a visszavágóra.

Közepes játékkal kiváló eredmény

ETO Akadémia – Hidasnémeti VSC 5-0 (3-0)

Győr, ETO Stadion. 300 néző. V.: Horváth T.

ETO Akadémia: Ruisz - Kovács K., Vári, Kerkez M., Vincze Á., Bagi, Szuhodovszki (Sipőcz 53’), Vitális (Múcska 60’), Berki, Horváth O. (Erdei 60’), Farkas B. (Molnár 60’). Edző: Király József.

Hidasnémeti VSE: Szalma - Szurdok, Czető, Vala, Tóth K. (Balint 65’), Hirjak (Novotny 75’), Illés (Mboussi 75’), Martonak (Homonnay 52’), Bodnár, Menougong (Tóth G. 65’), Moroziuk. Edző: Susnyak Ladislav.

Gsz.: Szuhodovszki (11’), Berki (15’, 79’, 81’), Farkas B. (39’).

A nagy melegben a hazaiak az első perctől irányították a találkozót, rögtön a 6. percben Farkas B. fejelhetett közelről, de Szalma könnyedén védte a próbálkozást. Öt perccel később megszületett az ETO első gólja, Szuhodovszki távoli lövésével szerzett vezetést. 1-0. Nem sokkal ezután Berki duplázta meg az ETO előnyét, Horváth Olivértől kapott szép labdát. 2-0.  A 19. percben Berki-Farkas összjátékból megszülethetett volna a harmadik ETO gól, de Szalma védeni tudott. Az ETO Akadémia folyamatosan nyomás alatt tartotta ellenfelét, a 39. percben Szuhodovszki vitte kapura a labdát, majd a kapu előtt passzolt Farkasnak, aki higgadtan értékesítette a lehetőséget. 3-0. A félidő hátralévő részében érdemi támadás már nem történt, három gólos ETO előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok. A második félidőben fiataljaink ott folytatták, ahol abbahagyták, egy percre sem engedték ki az irányítást a kezükből. Az 54. percben Vitális szögletét Vincze fejelhette kapura, de a középre tartó próbálkozást könnyen védte Szalma. A játék ezután nagyrészt mezőnyben folyt, majd az utolsó negyedórában ismét felélénkültek a győriek. Berki kettő percen belül kétszer volt eredményes, először Sipőcz passzából talált kapuba, majd miután Múcskát buktatták, büntetőből, ezzel mesterhármast szerzett az osztályozón és beállította a mérkőzés végeredményét is. 5-0. A győriek biztos előnnyel utazhatnak jövő héten Borsod megyébe, a június 12-i visszavágóra, ahonnan reményeink szerint NB III-as tagsággal térnek majd haza!

Király József: - Le a kalappal mindkét csapat játékosai előtt, hogy ilyen melegben is jó iramú mérkőzést tudtunk játszani. Örülünk az 5-0-ás győzelemnek, gratulálunk a játékosainknak, bizakodva várjuk a jövő heti visszavágót.

Susnyak Ladislav: - Egy magasabban jegyzett csapat vert meg bennünket, gratulálok a hazaiaknak!

További híreink

Edzések és előkészületi mérkőzések futószalagon

Edzések és előkészületi mérkőzések futószalagon

Rövid pihenő után a héten már meg is kezdte a munkát a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata. Klausz László vezetőedző együttese a kemény edzések mellett öt felkészülési mérkőzésen lép pályára, mielőtt augusztus 1-jén megkezdi bajnoki küzdelmeket.

Doktori címmel a védelem tengelyében

Doktori címmel a védelem tengelyében

Kettő plusz egy éves szerződést kötött klubunk Fodor Ferenccel, aki Nyíregyházáról érkezik az ETO-hoz. A harminc éves, pécsi születésű belső védő győzni jött Győrbe.

Idén is lesz Focitábor!

Idén is lesz Focitábor!

Várjuk a 7-11 éves, sportolni és focizni szerető gyerekek jelentkezését a 2021-es ETO Focitáborba! A jókedv és a mozgás garantált! További részletek cikkünkben olvashatók!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink