Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Fantasztikus ETO-bravúr Diósgyőrben

A Simple Női Liga 19. fordulójában Diósgyőrben lépett pályára az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, ahol lányaink bravúros győzelmet arattak a légiósokat és válogatott játékosokat felvonultató DVTK ellen.

Fantasztikus ETO-bravúr Diósgyőrben

DVTK – ETO FC Győr 0-1 (0-1)

Miskolc, DVTK Edzőközpont. V.: Urbán (Török, Hovanecz).

DVTK: Ádám – Nagy M., Palama, Sandu, Voila, Bradic, Byrne, Vachter, Williamson, Vígh, Barker. Vezetőedző: Fórizs Sándor.

ETO FC Győr: Szőcs – Fél P., Kovács L., Tillinger, Fél A., Öreg, Nagy F., Sali, Oláh, Süle, Vida. Vezetőedző: Menczeles Iván.

Gsz.: Oláh (40’).

Diósgyőrben, impozáns környezetben lépett pályára csapatunk a bajnokság harmadik helyezettje ellen, amely kezdőcsapatában hét légióssal megtűzdelve állt fel. Nagyon küzdelmes mérkőzés alakult ki a játéktéren, amelyben nagy helyzetek ugyan nem voltak, ám a 40. percben Oláh Adrienn gyönyörű, huszonhárom méteres bombája a kapufáról vágódott a hálóba, így sikerült megszereznünk a vezetést. Ezután a hazaiak mindent egy lapra feltéve rohamoztak az egyenlítésért, viszont a győri védelem, Szőcs Réka kapus vezetésével, hősiesen állt a lában. Inkább a győri térfélen folyt a játék, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani a hazaiak, az ETO kontrái pedig egy-egy hiba miatt nem tudtak eljutni gólhelyzetig. Óriási akarás jellemezte lányainkat az egész kilencven perc során, és a közel öt perces hosszabbításban is sikerült megtartani az előnyt, ezzel pedig egy óriási bravúrt könyvelhetett el csapatunk. Nagy lépést tett együttesünk a bentmaradás kivívása felé, de természetesen két mérkőzés még hátra van, amiken nagyon koncentrálni kell.

Menczeles Iván: - Egy izgalmas mérkőzést játszottunk, azt, amit előzőleg ígértem betartottuk, küzdöttünk, harcoltunk az utolsó percig. Véleményem szerint minden csapatrészben jobbak voltunk, nagyon jól védekeztünk, a játékosok közel voltak egymáshoz, és még támadni is tudtunk. Igaz, hogy csak egy gólt szereztünk, de ez nekünk annyit jelent, hogy megnyertük a meccset. Fontos találkozót nyertünk, nagy harcban vagyunk továbbra is, de a csatának még nincs vége, úgyhogy nem engedhetünk ki, mindenféleképpen ugyanilyen alázattal kell játszanunk, hogy eredményesek tudjunk lenni. Hangsúlyoztam a lányoknak is, hogy a céljainkat még nem értük el, egy nagy lépést tettünk, de ez még nem az utolsó lépés volt!

További híreink

Sorsoltak a női világbajnokságra

Sorsoltak a női világbajnokságra

Az UEFA elkészítette a 2023-as, Ausztráliában és Új-Zélandon rendezendő 9. női labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőinek sorsolását. A Margret Kratz által irányított magyar válogatott ellenfele Spanyolország, Skócia, Ukrajna és a Feröer-szigetek csapata lesz.

Bravúr volna a pontszerzés Diósgyőrben

Bravúr volna a pontszerzés Diósgyőrben

A Simple Női Liga 19. fordulójában Diósgyőrbe látogat az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, ahol a dobogó harmadik fokán álló DVTK ellen lép pályára szombaton 17 órától.

A második félidő biztató volt

A második félidő biztató volt

A Simple Női Liga 18. fordulójában a címvédő Ferencvárost fogadta az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, ahol sajnos nem sikerült meglepetést okozni, és az FTC esélyeshez méltóan, magabiztos győzelmet aratott.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink