Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Bravúr volna a pontszerzés Diósgyőrben

A Simple Női Liga 19. fordulójában Diósgyőrbe látogat az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, ahol a dobogó harmadik fokán álló DVTK ellen lép pályára szombaton 17 órától.

Bravúr volna a pontszerzés Diósgyőrben
Fotó: Facebook.com/DVTK Női Labdarúgó csapat

Az ETO FC női csapata ismét kemény mérkőzés előtt áll, hiszen a második helyezett Ferencváros után, ezúttal a dobogó legalsó fokán álló DVTK ellen kell bizonyítaniuk a lányoknak. A diósgyőri csapattal kapcsolatban is elmondható, hogy más célokkal vágtak neki a bajnokságnak, mint mi, hiszen a miskolci gárdának már szinte borítékolható a bronzérem, lecsúszni már nem tud a dobogóról, az FTC megelőzésére pedig minimális az esélye. Ellenben nekünk az első osztályú tagság megőrzése a cél, amiért a télen rengeteget dolgozott a csapat és a vezetőség, és ha nem is a szombatin, de az utána következő két bajnokin reális esély van a bennmaradás kiharcolására. Legutóbb hazai pályán 4-1-es vereséget szenvedtünk a légiósok sorát felvonultató Diósgyőr ellen. Pályára lépett akkor a miskolci csapatban többek között az azóta már ETO-játékos, Oláh Adrienn és Nagy Fanni is. Menczeles Iván vezetőedző felkészítette tanítványait a mérkőzésre, és biztos benne, hogy a lányok hozzáállásával nem lesz gond szombaton sem.
 
- Egy újabb nehéz mérkőzés vár csapatunkra – kezdte Menczeles Iván. – Úgy gondolom, hogy az MTK és az FTC mellett a DVTK kimagaslik ebből a mezőnyből. Nem mi vagyunk az esélyesek, de nagyon fontos, hogy ne kapjunk olyan elkerülhető gólokat, mint múlt héten a Ferencváros ellen. Mivel a Diósgyőr csapatában sok kreatív játékos van, nem lesz elég, ha csak a rögzített szituációkban állunk oda, hanem akcióban is nagyon figyelnünk kell, és fegyelmezetten, kompaktan kell játszanunk, hogy legyen esélyünk egy meglepetés eredményt elérni. Olyan helyzetben vagyunk, bárki ellen játszunk, nekünk pontot, pontokat kell szereznünk, hogy elérjük a célunkat. A lányok egész héten maximálisan oda tették magukat, nagyon jól edzettek, és olyan szituációkat gyakoroltunk, amelyekre ezen a találkozón számítani lehet. Ezáltal mondhatom, hogy bár nem mi vagyunk az esélyesek, de pontért utazunk Miskolcra. Minél előbb szeretnénk elérni a célunkat, három meccsünk van még hátra, nekünk egy bravúrt össze kell hoznunk, és erre készülünk szombaton.

További híreink

Oláh, ollé!

Oláh, ollé!

A Simple Női Liga 19. fordulójában Diósgyőrben lépett pályára az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, ahol Oláh Adrienn bombagóljával megnyerte a mérkőzést a dobogó harmadik fogán álló DVTK ellen.

Fantasztikus ETO-bravúr Diósgyőrben

Fantasztikus ETO-bravúr Diósgyőrben

A Simple Női Liga 19. fordulójában Diósgyőrben lépett pályára az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, ahol lányaink bravúros győzelmet arattak a légiósokat és válogatott játékosokat felvonultató DVTK ellen.

Sorsoltak a női világbajnokságra

Sorsoltak a női világbajnokságra

Az UEFA elkészítette a 2023-as, Ausztráliában és Új-Zélandon rendezendő 9. női labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőinek sorsolását. A Margret Kratz által irányított magyar válogatott ellenfele Spanyolország, Skócia, Ukrajna és a Feröer-szigetek csapata lesz.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink