Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Vasakarattal Vasban a pontokért

Két hét után folytatódnak a Simple Női Liga küzdelmei, ahol az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata Szombathelyen, a Haladás-Viktória ellen lép pályára a 17. fordulóban, pénteken 16 órától.

Vasakarattal Vasban a pontokért

Az eddig összességében remek tavaszt produkáló ETO FC ezúttal ismét egy közvetlen riválissal, a Haladás-Viktóriával találkozik pénteken délután Szombathelyen, s ami külön motiváció lehet a lányoknak, hogy egy gyönyörű új stadionban játszhatnak. A válogatott összetartás alatti szünetben is keményen dolgozott a csapat, és felkészülten utazhat Szombathelyre, ahol a három pont megszerzése a cél. Soron következő ellenfelünk tizenhat lejátszott mérkőzéséből hármat megnyert, négyszer végzett döntetlenre, és kilenc alkalommal szenvedett vereséget. Az így begyűjtött tizenhárom pontjával a tabella ötödik helyét foglalja el. Egy esetleges győzelem azt is jelentené, hogy a Viktóriát biztosan megelőznénk, emellett a másik vetélytárs, a Szeged, az éllovas MTK-hoz látogat, így, ha ott nem nyernek, akkor két helyet is ugorhatunk a táblázaton. Menczeles Iván vezetőedző ezúttal is nagy alázatot, és fegyelmezett játékot vár el csapatától.

Tíz napunk volt felkészülni erre a mérkőzésre, ami, úgy gondolom, mindkét csapatnak nagyon fontos lesz – kezdte Menczeles Iván. – Ennek köszönhetően mind fizikálisan, mind mentálisan készen állunk a találkozóra. Voltak ugyan nehezítő körülmények, gondolok itt apróbb sérülésekre, és az időjárásra. A lányok szervezetének nem igazán tett jót ez az időjárás, de küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak. Mindenki csinálta a dolgát, senki nem kért semmilyen felmentést, hét-nyolc kilométereket futottak szakadó hóban, esőben. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen csapatom van, legnagyobb erényünk jelenleg az egységesség. Szerdától kiegészültünk a válogatott játékosainkkal is, tehát teljes a keret. Ezúton is szeretnék gratulálni Kovács Laurának, aki szerephez jutott az újjá alakult válogatottban, és az ETO hírnevét öregbítette a pályára lépésével, nagyon büszkék vagyunk rá! Azt kértem a lányoktól, hogy legyenek magabiztosak, minden mérkőzést meg akarunk nyerni, bármelyik csapat pályáján is játszunk, az olyan legyen, mintha hazai környezetben futballoznánk. El kell fogadni, hogy egy ekkora múltú klubban mindig nyomás alatt kell játszani. Ez azért is nagyon jó, mert a nyomás hozza meg számukra a felelősséget, ez pedig később hozza magával az elismerést, és nem mindegy, hogy milyen klubban kapja meg valaki az elismerést. Az ellenfelet kellőképp feltérképeztük, egy fiatal csapat alakul ki náluk is, könnyű meccsre semmiképpen sem számíthatunk, hiszen minden poszton vannak jó játékosaik. Ha mindenki vasakarattal mindent megtesz, sikerülnek a dolgaink, nem hibázunk nagyokat hátul, elöl pedig jó döntéseket hozunk, akkor ezek számunkra meghozhatják a három pontot, ami nagy lépés lenne célunk elérése felé. Természetesen nem ezen az egy meccsen fog eldőlni a sorsunk, hiszen az továbbra is a mi kezünkben van, de ettől függetlenül nagyon fontos kilencven perc előtt állunk.

További híreink

Oláh, ollé!

Oláh, ollé!

A Simple Női Liga 19. fordulójában Diósgyőrben lépett pályára az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, ahol Oláh Adrienn bombagóljával megnyerte a mérkőzést a dobogó harmadik fogán álló DVTK ellen.

Fantasztikus ETO-bravúr Diósgyőrben

Fantasztikus ETO-bravúr Diósgyőrben

A Simple Női Liga 19. fordulójában Diósgyőrben lépett pályára az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, ahol lányaink bravúros győzelmet arattak a légiósokat és válogatott játékosokat felvonultató DVTK ellen.

Sorsoltak a női világbajnokságra

Sorsoltak a női világbajnokságra

Az UEFA elkészítette a 2023-as, Ausztráliában és Új-Zélandon rendezendő 9. női labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőinek sorsolását. A Margret Kratz által irányított magyar válogatott ellenfele Spanyolország, Skócia, Ukrajna és a Feröer-szigetek csapata lesz.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink