Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Beődi Bence interjú - veol.hu lapszemle

Almádi és Veszprém után Győrbe igazolt, hogy küzdjön az álmaiért a fiatal focista

Beődi Bence interjú - veol.hu lapszemle
Körülbelül 4-5 évesen, Balatonalmádiban ismerkedtem meg a labdarúgással – mondta a Naplónak a 13 éves Beődi Bence, aki jelenleg az ETO FC Győr játékosa.
2012 és 2017 között játszottam ott, majd a Veszprémhez kerültem. Közel két évet húztam le veszprémi színekben a tavaly nyári Győrbe való igazolásom előtt – fogalmazott Beődi Bence.
 
Arról, hogy mennyiben volt más a munka Veszprémben, mint a Balaton-parti egyesületben, a fiatal játékos elmondta, hogy az edzések minősége és az edzők mentalitása volt más. Teljesen más gyakorlatokat csináltak a tréningeken, az edzés felépítése is máshogy nézett ki, mindig változatos volt. Szerinte a klubváltás elengedhetetlen volt, a fejlődése érdekében váltania kellett, hogy a kellő edzésszámot és képzést megkapja.
Bence egyébként a mai napig a pálya közepén játszik irányító, karmester szerepkörben.
Balatonalmádiban védekező középpályás vagy belső védő voltam szinte mindig – magyarázta.
 
– Veszprémbe kerülésem után Varga Tamás edzőmnek köszönhetem ezt. Ő felfigyelt azokra a képességeimre, melyek a támadó középpályás posztra kellenek. Neki köszönhetem szintén azt a fejlődést, amin abban az időszakban keresztülmentem, ő hozta ki belőlem az akkori maximumot.
 
A játékost 2020 nyarán igazolta le az ETO, mint kiderült, volt több megkeresés is.
A Győr ajánlata felkeltette az érdeklődésünket, és egyre szimpatikusabbá vált a csapat, az ottani légkör – mondta Bence. – A szüleim mindenben támogattak, nekik is tetszett az akadémia és a klub felfogása. Nem volt egyszerű döntés, hogy 13 évesen egyedül odaköltözzek a kollégiumba, új városba, új embereket ismerjek meg és új csapatba kerüljek, de ők végig mögöttem álltak és állnak a mai napig.
 
Garai Zéténnyel – akivel már Veszprémben is csapattársak voltak – együtt került végül a Győrhöz, ami nagyon fontos szempont volt számára, mert sokkal könnyebben ment így a beilleszkedése.
– Persze az elején egy kicsit meg voltam ijedve, voltak nehezebb napjaim, de rövid idő után beleszoktunk az ottani életbe – árulta el Bence.
A játék is egyre jobban ment, miután összeszoktam a csapattársakkal. Mondhatom, hogy teljes mértékben bejött a klubváltás.

Első győri félévét értékelve elhangzott, hogy új edzővel kezdték el a szezont, és egy nagyon kemény meccsen, a Honvéd ellen játszottak az első fordulóban.
Nem volt még összeszokva a csapat, és nem sokkal a szezon rajtja után újabb edzőváltás következett – emlékezett Bence.
Jót tett az együttesnek, kezdtünk egyre jobban összeszokni, kialakult a csapategység és zsinórban nyerni kezdtük a meccseket, mindenki megtalálta a formáját. A gólpasszokat tekintve elértem, amit kitűztem magam elé, gólokban sem állok rosszul, de remélem, a folytatásban jön majd több. A legnagyobb cél pedig a korosztályos válogatottba való bekerülés, amihez nagyon sok munka kell még, de ezért dolgozom nap mint nap.
 
Bence álma egyértelmű: szeretne minél hamarabb bemutatkozni az NB I.-ben, majd valamilyen topbajnokságban játszani.
Hosszú az út odáig, de nagyon céltudatos vagyok és küzdeni fogok az álmaimért – jelentette ki.

További híreink

Utánpótlás-híradó

Utánpótlás-híradó

Az U15-ös csapatunk kivételével minden korosztályos együttesünk pályára lépett bajnokságában az elmúlt héten.

Mázsás teher nélkül lövi a gólokat

Mázsás teher nélkül lövi a gólokat

Múlt héten U17-es csapatunk két meccsen is pályára lépett, melyeken sikerült mind a hat pontot begyűjtenie, ezzel a gárda – igaz egy mérkőzéssel többet játszva – a tabella élén áll az Illés Akadémia előtt.

A kis Steszli nagy napja

A kis Steszli nagy napja

Az elmúlt hétvégén Szombathelyen, a Lurkó UFC ellen lépett pályára U12-es csapatunk, ahol több jó teljesítmény közül Steszli Andrásé kiemelkedett, ugyanis a támadó mesterhármast ért el.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink