Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Fordulás után kedvező fordulat

A Merkantil Bank Liga 27., hétközi fordulójában ismét hazai környezetben lépett pályára a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata. Ezúttal a Kolorcity Kazincbarcika SC gárdájával csaptunk össze, ahol magabiztos játékkal, megérdemelten győztünk 3-0-ra.

Fordulás után kedvező fordulat

WKW ETO FC Győr – Kolorcity Kazincbarcika SC 3-0 (1-0)

Győr, ETO Park zárt kapuk mögött. V.: Berényi (Máyer, Mohos).

WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Temesvári, Fejes, Kiss M., Egerszegi (Múcska 79’), Berki (Vitális 40’), Hanzli (Sipőcz 46’), Priskin (Farkas B. 74’), Májer (Vankó 79’). Vezetőedző: Csató Sándor.

Kolorcity Kazincbarcika SC: Horváth L. – Toma, Oltean (Németh T. 55’), Fótyik, Farkas A., Mikló (Kovács A. 46’), Csősz, Auer, Kovács M. (Tóth B. 76’), Takács T., Oldal (Tóth-Gábor 55’). Vezetőedző: Pacsi Bálint.

Gsz.: Berki (34’), Lipták (48’), Májer (69’).

Egy sikeresen megvívott bajnoki után, ismét hazai környezetben lépett pályára Csató Sándor vezetőedző csapata. Ezúttal is egy olyan együttes volt az ellenfél, amely a kiesés elől menekül, ezért létfontosságú számára minden egyes pont.

Az első komolyabb lehetőség a vendégek előtt adódott. A 7. percben Kiss Máté szabálytalankodott az oldalvonal mellett, a szabadrúgást Oldal Tibor csúsztatta meg, ami a felső kapufán megpattanva hagyta el a játékteret. Negyedóra után átvettük a kezdeményezést, többet járattuk a labdát, mint a Barcika, aztán egymás után két nagyobb lehetőségünk is volt a gólszerzésre. Először a 19. percben emeltük a vendég kapu elé a labdát, amit Berki fordulatból küldött kapura, de pont Horváth kapust találta telibe. Egy perccel később Berki az előkészítő szerepében volt, jobbról adott be, az érkező Priskin erővel megfejelte a labdát, ami egy vendégjátékosról szögletre pattant. A 34. percben aztán már jött a gól. A kazincbarcikai kaputól 30 méterre végezhettünk el szabadrúgást. A labda mögött Májer állt, aki lőtt, a kapusról Kiss Máté elé tattant a labda, ő még elsőre a felső lécet találta el, majd az ismétlést Berki szép mozdulattal, fordulatból vágta a hálóba 1-0. Az első félidő hosszabbításában a vendégek is hasonló helyről végezhettek el szabadrúgást. Fótyik nagy erővel küldte kapura a labdát, ami megpattant a sorfalon, Gundel-Takács bravúrral tolta ki a labdát, így egygólos előnnyel vonulhattunk szünetre. Mindjárt a második félidő elején sikerült megduplázni az előnyt. A 48. percben egy bal oldali szöglet át szállt a hosszúra, ahol Lipták érkezett, és higgadtan közelről a hálóba lőtt 2-0. Az 57. percben veszélyes helyről jutottunk szabadrúgáshoz. Vitális állt a labda mögé, aki tizenhét méterről először a sorfalba lőtt, majd az ismétlés már kaput talált, Horváth kapus bravúrral mentett. A 69. percben újabb ETO-gól következett. Vitális adott egy remek labdát Májernek, aki egy védő mellől ellépve, higgadtan gurított a hálóba a kapus lába között 3-0. Az utolsó tíz percre is jutott még egy hazai helyzet, Vankó lendületből vezette rá egy védőre a labdát, jó ütemben tálalt Farkas Balázs elé, a csatár azonban centiket tévedett, a bal kapufa mellett hagyta el a labda a játékteret. Ezután több komoly helyzet már nem volt, a WKW ETO FC Győr megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, és tartotta itthon a három pontot. Folytatás vasárnap 14.30 órakor Békéscsabán!

Csató Sándor: - Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Az elmúlt napok nem voltak könnyűek, hiszen szombattól újra össze vagyunk zárva, megpróbáljuk a vírust elkerülni. Ettől függetlenül a fiúk nagyon profin álltak hozzá az összetartáshoz és a mérkőzésekhez. Nagyon nehéz dolgunk volt ma is, hiszen egy kiesés ellen küzdő csapattal találkoztunk. Az első tíz percben nem igazán találtuk a ritmust, kicsit pontatlanabbak voltunk a vártnál. A Kazincbarcika meglepően frissen és ötletesen játszott, de azt gondolom, hogy a gól után megfordult a játék képe, különösen, hogy a második félidőben rögtön gólt tudtunk szerezni, onnantól kezdve az történt, amit mi szerettünk volna. A cserék kimondottan jól szálltak be, sokat segítettek a játékon, frissek voltak, ezáltal szép támadásokat vezettünk még a végén is. Ma végigküzdöttük a mérkőzést, úgy mint a DEAC ellen, időnként még akadozott a játékunk, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan ez a gát átszakad és felszabadultan fogunk játszani.

Pacsi Bálint: - Jól kezdtünk a mérkőzés elején, majd egy lesgóllal vezetést szerzett az ellenfél. A második félidőben viszont nagyon gyengén játszottunk, akkor az ETO fölénk nőtt, és teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Azt hozzá kell azért tennem, hogy furcsa volt a vendég kispadon helyet foglalni, amikor megérkeztem mindenki kedvesen fogadott, tehát azért megdobbant az ETO-szív, de sajnos kaptunk három gólt, úgyhogy nem lehet jó a hangulatom. Gratulálok az ETO-nak a három ponthoz, ezen kívül pedig hozzátenném, nagy öröm, hogy mindkét csapatban sok fiatal kapott ma szerepet.

További híreink

Fontos pontok Szolnokról

Fontos pontok Szolnokról

A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában Szolnokra látogatott a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol az első félidőben Kulcsár szabadrúgásból vezetést szerzett, majd a második félidőben Bacsa büntetőből volt eredményes. A játék képe alapján megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot.

Ötös, azaz kitűnő

Ötös, azaz kitűnő

Az NB III. Nyugati csoportjának 12. fordulójában a Zalaegerszeg második csapatát fogadta az ETO Akadémia. Az első félidő fordulatos játékot hozott, a második játékrészben pedig sikerült eldönteni a mérkőzést, és megérdemelten itthon tartani a három pontot.

Fiatalok csatája az NB III-ban

Fiatalok csatája az NB III-ban

Az NB III Nyugati csoportjának 12. fordulójában újra hazai környezetben lép pályára az ETO Akadémia. Fiataljaink vasárnap 11 órától a Zalaegerszeg második csapatát fogadják vasárnap 11 órától, az ETO Park „camping” pályáján.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink