Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Sikerre éhes tinédzserek - Kisalföld Focimagazin lapszemle

Izgalmas hetek előtt áll az ETO FC nagyszerűen teljesítő U19-es együttese: helyt kell állnia a jelenleg is futó hazai bajnokságban, miközben a játékosai egy része a klub NB II-es, illetve megyei első osztályú csapatában szerepel.

Sikerre éhes tinédzserek - Kisalföld Focimagazin lapszemle

A zöld-fehérek edzője Tóth László, aki ősszel vette át az U19-es gárda irányítását, miután Csató Sándort az első csapat vezetőedzőjének nevezték ki.

Tuboly Frigyes, az akadémia igazgatója hívott fel az elmúlt ősszel, hogy üresedés várható az edzői poszton, érdekelne-e az ETO ajánlata – kezdi Tóth László. – Mondhatom, hogy hezitálás nélkül igent mondtam a hívó szóra. Vonzó volt az ajánlat azért is, mert még fiatalon elszalasztottam az ETO kínálta lehetőséget és Tatabányára igazoltam, másrészt felvidéki gyerekként nekünk mindig az ETO volt az etalon. És ez azóta sem változott. Másrészt az ifi BL-beli szereplés is kellő inspirációt jelentett, ezek így együttesen adták ki azt, hogy a Kubala Akadémiáról Győrbe szerződtem.”

A szakember nyolc évet töltött a Vasas utánpótlását jelentő Kubala Akadémia kötelékében. 

Hasonló korosztállyal foglalkoztam ott is, egy klubváltás azonban mégis új kihívást jelent az embernek. Ismeretlen emberek közé, egy más közegbe kerültem. Ráadásul bajnokság közben jöttem, ami nem könnyítette meg a helyzetemet. A cél itt sem másabb, hiszen az a feladatunk, hogy amellett, hogy eredményesen szerepeljünk a saját korosztályunkban, igyekezzünk felkészíteni a fiatalokat a felnőttfutballra. Én azt gondolom, hogyha sokat és jól dolgozunk, és ha megvan bennünk az energia, ami ehhez szükséges, akkor nem lehet gond egyikkel sem.”

Az ifjúsági Bajnokok Ligájának nevezett sorozatban az ETO U19-es csapata Albániában lépett volna pályára az FK Apolonia ellen, az Európai Labdarúgó Szövetség azonban a múlt héten úgy döntött, a járvány helyzet miatt törli a sorozat idei kiírását.

Az UEFA döntése érthetően sokkolta a csapatot – folytatja Tóth László. – Október-november óta erre készültek a srácok és mi is igyekeztünk felkészíteni őket arra, hogy az európai kupameccsek másak lesznek, mint amit hazai környezetben megszoktak. Most nagyon csalódottak, hiszen a csapatból többen is megmutathatták volna magukat a nemzetközi porondon. Az ETO számára is nagy esemény és elismerés lett volna az indulás, de ez sajnos most kútba esett. Igyekszünk lelket önteni a fiatalokba, hiszen a bajnoki idény fele még hátra van.”

A bajnokságban a címvédő ETO most is az első helyen áll, bár a Vasas akadémiája két meccsel kevesebbet játszott, így a vesztett pontok tekintetében jobban áll.

Igyekszünk a bajnokságban is kihozni magunkból a maximumot. Azért azt tudni kell, hogy ez a korosztály érdekelt az NB II-es csapatnál és a megyei első osztályban is, így tulajdonképpen két keretből kell kialakítani a legütőképesebb együtteseket. Sikerre éhesek vagyunk, minden tőlünk telhetőt megteszünk a jó szereplésért” – említette végül Tóth László.

Az ETO U19-es csapata tavaly nyáron, akkor még Csató Sándor vezetőedzővel, azóta Tóth László vette át a szakmai irányítást.

További híreink

Kis ETO-sok, nagy játéka: ezt mindenkinek látni kell!

Kis ETO-sok, nagy játéka: ezt mindenkinek látni kell!

Az elmúlt hét végén, az ETO FC Győr-Kisvárda u14-es labdarúgó-mérkőzésen magabiztos hazai siker született, ami még önmagában nem adna okot a találkozó kapcsán a hangsúlyos kiemelésre, sőt, a sok szép gól is csak azoknak az emlékezetében maradna meg, akik látták az összecsapást, ám egy parádés akció most várhatóan ezreknek adhat élményt.

Utánpótlás-híradó

Utánpótlás-híradó

A hétvégi utánpótlás-bajnokság fordulóiban minden korosztályos csapatunk pályára lépett, ahol összességében pozitív mérleggel zártak.

Beődi Bence interjú - veol.hu lapszemle

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink