Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Sikertelen sárdagasztás

A Merkantil Bank Liga 25. fordulójába Nyíregyházán lépett pályára a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol egy nagyon rossz talajú, sáros pályán a hazaiak Gresó találatának köszönhetően megnyerték a mérkőzést, és otthon tartották a három pontot.

Sikertelen sárdagasztás

Fotó: facebook.com/Nyíregyháza Spartacus FC

Nyíregyháza Spartacus – WKW ETO FC Győr 1-0 (0-0)

Nyíregyháza, Városi Stadion zárt kapuk mögött. V.: Farkas T. (Kovács II., Márkus).

Nyíregyháza Spartacus: Fadgyas - Szokol, Galambos, Papucsek, Jánvári, Márkus (Papp M. 63’), Kalocsai, Paku, Gresó (Végső 87’), Hornyák (Györgyi 67’), Hamed (Zamostny 63’). Vezetőedző: Gálhidi György.

WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács - Kovács K. (Vári 56’), Lipták, Temesvári, Fejes, Egerszegi (Sipos 85’), Kiss M., Berki (Vitális 85’), Májer (Horváth O. 69’), Priskin, Hanzli (Múcska 69’). Vezetőedző: Csató Sándor.

Gsz.: Gresó (52’).

Csató Sándor nem a megszokott összeállításban küldte pályára csapatát, hiszen többek között Bagi István sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a találkozót, így Hanzli Péter személyében újabb fiatal tehetséges akadémista mutatkozhatott be a felnőtt csapatban.

Az első tizenöt perc egyértelműen a miénk volt. Mindjárt a mérkőzés legelején Májer veszélyeztetett távolról, lövését nem is tudta fogni Fadgyas kapus, a testéről kipattant a labda. Egy perccel később Berki került helyzetbe, közelről lőtt, de a hazai kapus ezúttal lábbal hárított. Különösen a felnőttek között az első mérkőzést játszó Hanzli dolgoztatta meg a hazai balhátvédet. Negyedóra után a Szpari is feljebb jött, veszélyesebb lett a játékuk. A 19. percben egy sarokrúgás jelentett nagy veszély, az élesen belőtt szögletbe nem tudott beleérni senki, végül érintés nélkül elment a kapunk előtt. A 23. percben a hazaiak kapujába találtunk, de már korábban jelzett a partjelző. Berki gyorsan elvégzett szabadrúgásával Prsikin lépett ki, aki szépen tálalt Májer elé, támadónk lesről gurított az üres kapuba. Egyből az ellentámadás után jött a Nyíregyháza legnagyobb lehetősége az első félidőben. Hamed lépett ki két védő között, szemben állt Gundel-Takács kapussal, de a lövés pillanatában megcsúszott, és nem tudta rendesen ellőni a labdát. Nem sokkal később ismét Hamed volt a főszereplő. A tizenhatos vonalán szépen fordult a kapunkra, lövését Gundel-Takács hatalmas bravúrral tudta kitolni a léc alól. Több helyzet már nem volt az első játékrészben, így 0-0-val vonulhattak szünetre a csapatok. A második félidőre szinte alkalmatlan lett a játéktér a folyamatos játékra. Alig telt el hét perc a második negyvenötből, amikor megszerezte a vezetést a Nyíregyháza. Egy szabadrúgásunk után gyorsan ment át kontrába a Szpari. Paku lépett ki a védők között, eltolta a kifutó Gundel-Takács mellett, majd a középen álló Gresó elé tálalt, aki az üres kapuba gurított 1-0. Három perccel később egyenlíthettünk volna. Berki és Hanzli szépen játszott össze a hazaiak tizenhatosa előtt, utóbbi lőtt, de egy védő menteni tudott, így nem változott az eredmény. A legnagyobb gólszerzési lehetőségünk a 74. percben adódott. Szöglet után kavarodás alakult ki a hazaiak kapuja előtt, aminek végén Fejes bólintott a felsőlécre. Ezután még ott pattogott a labda a gólvonal előtt, de fel tudott szabadítani a Nyíregyháza. Több komolyabb lehetőség ezután már nem alakult ki egyik kapu előtt sem, így sajnos pont nélkül maradtunk a Szpari otthonában.

Gálhidi György: - Rosszul kezdtünk, az első negyedórában több helyzete volt a vendégeknek. Utána viszont stabilizáltuk a játékunkat, több jó egyéni teljesítmény is volt, és számos helyzetünk volt. Egy nagyon jó Győrt győztünk ma le.

Csató Sándor: - A találkozó elején több lehetőségünk is volt, de azokat sajnos nem tudtuk gólra váltani. A folytatásban kiegyenlített volt a meccs, és egy kontra végén vezetést szereztek a hazaiak, ettől kezdve pedig mindent megtettünk az egyenlítésért, de nem sikerült. Két hazai mérkőzésünk jön majd, azokon feltétlenül nyernünk kell.

További híreink

Csonka bízik a pozitív folytatásban

Csonka bízik a pozitív folytatásban

Túl van második bajnoki mérkőzésén is az ETO FC NB II-es labdarúgócsapata, ahol hiába sikerült korán vezetést szerezni, a Szeged a második félidőben fordítani tudott, amire sajnos már nem sikerült válaszolni.

MUNKATÁRSAT KERESÜNK TAKARÍTÓ POZÍCIÓBA
Időpontváltozás: ETO FC - BFC Siófok

Időpontváltozás: ETO FC - BFC Siófok

Kedves Szurkolók! A jövő hét szerdai ETO FC - BFC Siófok bajnoki mérkőzés kezdési időpontja televíziós közvetítés miatt 19 óráról 17.45 órára módosult.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink