Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Sikertelen sárdagasztás

A Merkantil Bank Liga 25. fordulójába Nyíregyházán lépett pályára a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol egy nagyon rossz talajú, sáros pályán a hazaiak Gresó találatának köszönhetően megnyerték a mérkőzést, és otthon tartották a három pontot.

Sikertelen sárdagasztás

Fotó: facebook.com/Nyíregyháza Spartacus FC

Nyíregyháza Spartacus – WKW ETO FC Győr 1-0 (0-0)

Nyíregyháza, Városi Stadion zárt kapuk mögött. V.: Farkas T. (Kovács II., Márkus).

Nyíregyháza Spartacus: Fadgyas - Szokol, Galambos, Papucsek, Jánvári, Márkus (Papp M. 63’), Kalocsai, Paku, Gresó (Végső 87’), Hornyák (Györgyi 67’), Hamed (Zamostny 63’). Vezetőedző: Gálhidi György.

WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács - Kovács K. (Vári 56’), Lipták, Temesvári, Fejes, Egerszegi (Sipos 85’), Kiss M., Berki (Vitális 85’), Májer (Horváth O. 69’), Priskin, Hanzli (Múcska 69’). Vezetőedző: Csató Sándor.

Gsz.: Gresó (52’).

Csató Sándor nem a megszokott összeállításban küldte pályára csapatát, hiszen többek között Bagi István sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a találkozót, így Hanzli Péter személyében újabb fiatal tehetséges akadémista mutatkozhatott be a felnőtt csapatban.

Az első tizenöt perc egyértelműen a miénk volt. Mindjárt a mérkőzés legelején Májer veszélyeztetett távolról, lövését nem is tudta fogni Fadgyas kapus, a testéről kipattant a labda. Egy perccel később Berki került helyzetbe, közelről lőtt, de a hazai kapus ezúttal lábbal hárított. Különösen a felnőttek között az első mérkőzést játszó Hanzli dolgoztatta meg a hazai balhátvédet. Negyedóra után a Szpari is feljebb jött, veszélyesebb lett a játékuk. A 19. percben egy sarokrúgás jelentett nagy veszély, az élesen belőtt szögletbe nem tudott beleérni senki, végül érintés nélkül elment a kapunk előtt. A 23. percben a hazaiak kapujába találtunk, de már korábban jelzett a partjelző. Berki gyorsan elvégzett szabadrúgásával Prsikin lépett ki, aki szépen tálalt Májer elé, támadónk lesről gurított az üres kapuba. Egyből az ellentámadás után jött a Nyíregyháza legnagyobb lehetősége az első félidőben. Hamed lépett ki két védő között, szemben állt Gundel-Takács kapussal, de a lövés pillanatában megcsúszott, és nem tudta rendesen ellőni a labdát. Nem sokkal később ismét Hamed volt a főszereplő. A tizenhatos vonalán szépen fordult a kapunkra, lövését Gundel-Takács hatalmas bravúrral tudta kitolni a léc alól. Több helyzet már nem volt az első játékrészben, így 0-0-val vonulhattak szünetre a csapatok. A második félidőre szinte alkalmatlan lett a játéktér a folyamatos játékra. Alig telt el hét perc a második negyvenötből, amikor megszerezte a vezetést a Nyíregyháza. Egy szabadrúgásunk után gyorsan ment át kontrába a Szpari. Paku lépett ki a védők között, eltolta a kifutó Gundel-Takács mellett, majd a középen álló Gresó elé tálalt, aki az üres kapuba gurított 1-0. Három perccel később egyenlíthettünk volna. Berki és Hanzli szépen játszott össze a hazaiak tizenhatosa előtt, utóbbi lőtt, de egy védő menteni tudott, így nem változott az eredmény. A legnagyobb gólszerzési lehetőségünk a 74. percben adódott. Szöglet után kavarodás alakult ki a hazaiak kapuja előtt, aminek végén Fejes bólintott a felsőlécre. Ezután még ott pattogott a labda a gólvonal előtt, de fel tudott szabadítani a Nyíregyháza. Több komolyabb lehetőség ezután már nem alakult ki egyik kapu előtt sem, így sajnos pont nélkül maradtunk a Szpari otthonában.

Gálhidi György: - Rosszul kezdtünk, az első negyedórában több helyzete volt a vendégeknek. Utána viszont stabilizáltuk a játékunkat, több jó egyéni teljesítmény is volt, és számos helyzetünk volt. Egy nagyon jó Győrt győztünk ma le.

Csató Sándor: - A találkozó elején több lehetőségünk is volt, de azokat sajnos nem tudtuk gólra váltani. A folytatásban kiegyenlített volt a meccs, és egy kontra végén vezetést szereztek a hazaiak, ettől kezdve pedig mindent megtettünk az egyenlítésért, de nem sikerült. Két hazai mérkőzésünk jön majd, azokon feltétlenül nyernünk kell.

További híreink

Priskin gólja három pontot ért

Priskin gólja három pontot ért

A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata a DEAC gárdáját fogadta az ETO Parkban, ahol Priskin Tamás első félidőben szerzett találatával megnyerte a mérkőzést.

ÉLŐBEN: WKW ETO FC Győr-DEAC

ÉLŐBEN: WKW ETO FC Győr-DEAC

Kedves Szurkolók! Az alábbi linken élőben nézhetitek a DEAC elleni bajnoki mérkőzésünket!

Péntek esti gólzápor

Péntek esti gólzápor

A megyei I. osztályban éllovas ETO Akadémia hazai pályán fogadta a Kapuvár gárdáját. A péntek este lejátszott mérkőzésen fiataljaink magabiztos, 10-0-s győzelmet arattak.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink