Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Tuboly Frigyes: a plusz motivációnak maradnia kell!

Az UEFA tájékoztatása szerint elmarad az Ifjúsági Liga 2020/21-es idénye a koronavírus járvány miatt. Az európai szövetség a játékosok egészségének érdekében döntött az esemény eltörlése mellett.

Tuboly Frigyes: a plusz motivációnak maradnia kell!

Mint arról már tegnap beszámoltunk, az idei évben nem kerülnek megrendezésre az UEFA Youth League küzdelmei. Az U19-es csapatunk Albániába utazott volna, ahol a helyi FK Apolonia együttesével mérte volna össze erejét a legjobb 32 közé jutásért, de sajnos a koronavírus járvány átírta a terveket. Ez egy hatalmas lehetőség lett volna az ETO FC Győr és a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia számára is, hogy nemzetközi porondon is megmutathassa magát. Emiatt most nagy a szomorúság jelenleg klubon belül, de Tuboly Frigyes akadémia igazgató bízik benne, hogy a plusz motiváció a jövőben is látható lesz az akadémián pallérozódó játékosoknál.

Nagyon nagy sajnálattal vettük tudomásul, hogy elmarad az ifi BL – kezdte Tuboly Frigyes. – Mindannyian csalódottak vagyunk, hiszen nagyon szerettük volna megmérettetni magunkat Európában. Ez egy óriási lehetőség lett volna mind a klubnak, mind a játékosoknak. Nehéz azt feldolgozni, hogy egy siker után nem folytathatjuk tovább a szereplést és nem tudjuk megmutatni magunkat a nemzetközi porondon. Ettől függetlenül óriási büszkeséggel tölt el minket, hogy egyáltalán lehetőséget kaptunk, hogy elinduljunk ebben a sorozatban. Most az élet sajnos így hozta, legyen ez egy motiváció a fiúknak, hogy innen be lehet jutni a Bajnokok Ligájába, ki lehet kerülni Európába – lásd Kerkez Milos -, be lehet épülni az első csapatba, tehát van jövőképe a fiataloknak, és úgy gondoljuk, hogy ez a háttér, ami most biztosítva van, további sikereknek adhat lehetőséget. Bízom benne, hogy már a tavaszi szezonban is újra éremért küzdhetünk az ifjúsági bajnokságban.

További híreink

Utánpótlás bajnokságok: következik a rájátszás
Sikerre éhes tinédzserek - Kisalföld Focimagazin lapszemle

Sikerre éhes tinédzserek - Kisalföld Focimagazin lapszemle

Izgalmas hetek előtt áll az ETO FC nagyszerűen teljesítő U19-es együttese: helyt kell állnia a jelenleg is futó hazai bajnokságban, miközben a játékosai egy része a klub NB II-es, illetve megyei első osztályú csapatában szerepel.

Bajtel-tripla Angyalföldön

Bajtel-tripla Angyalföldön

Múlt héten a Vasas Kubala Akadémia vendégeként lépett pályára az ETO FC Győr U16-os labdarúgócsapata a bajnokság kiemelt csoportjában, ahol Bajtel Botond mesterhármasának köszönhetően, 3-1-re verte az angyalföldi együttest.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink