Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Húsz perces rövidzárlat

A WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata Dunaszerdahelyre látogatott, ahol a DAC 1904 csapatával találkozott felkészülési mérkőzésen. Az összecsapás a második félidőben dőlt el, amikor a felvidéki csapat magasabb sebességi fokozatra váltott.

Húsz perces rövidzárlat

Fotó: dac1904.sk

FC DAC 1904 – WKW ETO FC Győr 3-0 (0-0)

Dunaszerdahely, MOL Akadémia zártkapus mérkőzés.

FC DAC 1904: Jedlicka – Blackman (Vera 79’), Müller (Braun 64’), Kruzliak, Beskorovainyi, Schäfer (Sharani 82’), Balic (Njie 79’), Nebyla (Nicolaescu 46’), Kalmár (Moumou 73’), Divkovic (Andzouana 73’), Ramirez (Taiwo 73’). Vezetőedző: Bernd Storck.

WKW ETO FC Győr: Gyurákovics (Ruisz 74’) – Kovács K., Vári, Fejes, Kerkez (Szabados 65’), Kiss M., Bagi, Berki, Szimcso (Sipőcz 46’), Priskin, Májer. Vezetőedző: Csató Sándor.

Gsz.: Ramirez (50’), Balic (70’), Kalmár (72’).

A bajnokság főpróbájaként az európai porondon is érdekelt FC DAC 1904 csapatával találkozott szombaton délután esős időben az ETO FC. Csapatunkban ezúttal is voltak hiányzók, de közülük többen a jövő héten már a gárdával készülhetnek a Pécs elleni bajnokira. A hazai együttesben több ismerős arcot is felfedezhettek, akik figyelemmel kísérték a mérkőzést, többek között az ETO-nevelés Kalmár Zsolt csapatkapitányként vezette ki a DAC-ot, a kispadon pedig az a Bernd Storck foglalt helyet, aki 2016-ban bravúrosan szerepelt az Európa bajnokságon a magyar válogatottal.

Mindjárt győri helyzettel indult a mérkőzés, Májer futott el a bal oldalon, középre húzott, majd lőtt, de a hazai kapus védeni tudott. Ezután a DAC próbálta ráerőltetni az akaratát a mieinkre, többet birtokolta a labdát és szépen járatta azt a térfelünkön. A 17. percben Divkovic érkezett egy pontos beadásra, közelről tudott lőni, de a játékszer elkerülte a kapunkat. A 20. percben egy szép támadást vezettünk, ami végén szöglet következhetett. Ebből aztán egy komoly helyzet alakult ki, Priskin a röviden sarokkal küldte kapura a labdát, de Jedlicka a felsőlécre tudta tolni. A játékrész közepétől már feljebb toltuk a játékunkat, többet volt nálunk a labda és szépen építettük fel a támadásokat. A legkomolyabb lehetőségünk a 34. percben adódott, amikor Berki egy szép lövőcsellel küldött el egy védőt, majd lőtt, de Kruzliak a gólvonal előtt menteni tudott. A félidő legvége tartogatott még izgalmakat, hiszen az utolsó pillanatokban Kalmár gurította vissza pontosan a labdát Balic elé, aki állítás nélkül tüzelt, lövése centikkel tévesztett célt. Az 50. percben aztán megszerezte a vezetést a DAC. Blackman beadása az üresen maradt Ramirezt találta meg, aki talpról fejelt a hosszú sarokba 1-0. A 70. percben Kalmár hosszú indítása jött ki Gyurákovicsról, ami kikerült oldalra, de egy pontos passz után Balic elé került a labda, aki tizenöt méterről lőtt a hálóba 2-0. Szabados akasztotta a tizenhatoson belül a hazaiak támadóját, a megítélt büntetőt Kalmár erőből laposan lőtte a kapu jobb alsó sarkába 3-0. Ezután több gól már nem született, a DAC megérdemelten nyerte meg a találkozót.

Csató Sándor: - Egy nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk, ami edzőmeccsnek tökéletes volt. A mai napnak az volt a lényege, hogy a játékosok többsége kilencven perces meccsterhelést kapjon. Azt kell mondanom, az első félidőben nagyon jól játszottunk, talán az összes felkészülési mérkőzésünk közül az a negyvenöt perc volt a legjobb játékban. Jól védekeztünk, helyzeteink voltak, de azok sajnos kimaradtak. A második játékrészt nem kezdtük valami jól, mindjárt az elején kaptunk egy gólt, ezután pedig a DAC akarata érvényesült. Úgy gondolom, célnak teljesen megfelelt ez az összecsapás.

További híreink

Priskin gólja három pontot ért

Priskin gólja három pontot ért

A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata a DEAC gárdáját fogadta az ETO Parkban, ahol Priskin Tamás első félidőben szerzett találatával megnyerte a mérkőzést.

ÉLŐBEN: WKW ETO FC Győr-DEAC

ÉLŐBEN: WKW ETO FC Győr-DEAC

Kedves Szurkolók! Az alábbi linken élőben nézhetitek a DEAC elleni bajnoki mérkőzésünket!

Péntek esti gólzápor

Péntek esti gólzápor

A megyei I. osztályban éllovas ETO Akadémia hazai pályán fogadta a Kapuvár gárdáját. A péntek este lejátszott mérkőzésen fiataljaink magabiztos, 10-0-s győzelmet arattak.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink