Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Elhunyt Varga Zoltán

65 éves korában elhunyt Varga Zoltán, a magyar futball egyik legnagyobb tehetsége, a Győri ETO FC egykori vezetőedzője, majd később szakmai igazgatója. Ma késő délután, játék közben a Fradi-pályáján esett össze, de mire a mentők kiérkeztek már nem tudtak segíteni a zöld-fehérek korábbi kiválóságán.

Élvonalbeli játékosként a Ferencvárosban mutatkozott be, aminek 1968-ig volt a tagja. 1968-ban a mexikóvárosi olimpián a válogatott keret tagja volt, de a mérkőzés megkezdése előtt elhagyta az olimpiai tábort és nem is tért vissza Magyarországra.

Később a Hertában, az Aberdeen FC-ben, az Ajaxban, a Borussia Dortmundban, és a Gentben fordult meg játékosként. Játékos pályafutását 1977-ben Dortmundban fejezte be, ahol játékos edzőként tevékenykedett.

Játékosként a legnagyobb sikerét Tokióban, 1964-ben érte el, ahol aranyérmet szerzett a válogatottal. A nagyválogatottban 4 év alatt 12-szer szerepelt, Dánia és Ausztria ellen gólt is lőtt.

Klubsikerei labdarúgóként: 4-szeres magyar bajnok, 2 alkalommal ezüstérmes, 2 alkalommal bronzérmes a magyar pontvadászatban.

1964-65-ben a Vásárvárosok Kupájában a győztes csapat tagja a Ferencvárossal.

Külföldön a Hertával és az Ajaxal is bronzérmet ért el.

A kölni futball főiskola után edzői karrierbe kezdett. Állomáshelyei: Borussia Dortmund, Ingolstadt, MSV München, majd 1996-ban hazatért Magyarországra, ahol a Ferencváros, Kispest Honvéd, Dunafer, a Diósgyőr után 2001-ben klubunkhoz szerződött vezetőedzőként. Rövid szünet után 2003-ban újra a Győri ETO FC szolgálatába állt és szakmai igazgatóként tevékenykedett. Edzőként legnagyobb sikere az 1996-97-es bajnoki évben az FTC-vel szerzett bronzérem.

Életének utolsó szakaszában a Kiss-Rigó László megyés püspök nevével fémjelzett Grosics Gyula Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója volt.

 

Varga Zoltánt a Győri ETO FC saját halottjának tekinti, emlékére a holnapi bajnoki mérkőzés gyászszünettel kezdődik majd.

Nyugodjék Békében!

További híreink

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Ötvenöt év után véget ért egy nagyszerű sorozat, jövőre nem az első osztályt kezdi csapatunk annak ellenére, hogy a nyolcadik helyen zárt az együttes. A csapat ma kilenc újoncot is avatott, valószínű minden idők legfiatalabb győri ETO-ja lépett pályára az NB I-ben, és először játszott egy ikepár a több, mint ötszáz bemutatkozó közül: Nagy Ádám és Nagy Bálint. Ami a találkozót illeti, a Debrecen ugyan végig fölényben játszott, de a mieinknek is voltak ügyes megoldásai, Medgyes, Nagy Á. és Szabó Tibor pedig közel volt a gólszerzéshez, de nem jártak sikerrel. A házigazda némi szerencsével jutott vezetéshez, és aztán az első félidőben eldöntötte a meccset, az ETO akadémistái viszont helytálltak, és bízunk abban, hogy eljön az idő, amikor újra az NB I-ben szerepelhetnek majd. Néhányan biztos nem nálunk, de talán többen a 2017/18-as szezonban az ETO színekben. Ehhez kívánunk sok sikert mindenkinek. (Fotó: Nemzeti Sport)

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Az utolsó mérkőzéstől függetlenül eldőlt: a Videoton, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen indulhat a nemzetközi kupában, így a már tét nélküli mérkőzésen a Győri ETO FC csapatában bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre. 

Video: Priskin és Pátkai góljai a Pécs ellen

Kiemelt támogatóink

Támogatóink