Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Parádés második félidő, fölényes siker a városi rangadón

A Merkantil Bank Liga 17. fordulójában a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgó csapata a Gyirmót FC Győr együttesét fogadta vasárnap este az ETO Stadionban zártkapus mérkőzésen, ahol magabiztos játékkal, a második félidőben ellenfele fölé nőve nyerte meg a találkozót.

Parádés második félidő, fölényes siker a városi rangadón

WKW ETO FC Győr – Gyirmót FC Győr 4-1 (1-1)

Győr, ETO Park zártkapus mérkőzés. Vezette: Bogár (Aradi, Kovács II.).

WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Temesvári, Kerkez (Fejes 74’), Bagi, Kiss M. (Vashkeba 83’), Berki, Szimcso (Sipőcz 22’), Májer, Vári (Farkas B. 46’). Vezetőedző: Csató Sándor.

Gyirmót FC Győr: Rusák – Major (Kiss B. 78’), Hudák D., Széles, Hajdú Á., Vass Á., Nagy P., Vogyicska, Szatmári I. (Heffler 64’), Varga B. (Mayer 65’), Herjeczki. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gsz.: Lipták (28’), Májer (51’, 84’), Berki (88’) ill. Nagy P. (12’)

A WKW ETO FC Győr egy Budaörs elleni, magabiztos játékkal megnyert meccs után fogadta hazai pályán a városi rivális Gyirmót csapatát, annak reményében, hogy a bepótolt mérkőzésen megszerezett győzelem után tovább tudja növelni pontjai számát. Ez sikerült is a vasárnap esti rangadón, így néhány napon belül kétszer is dobogós csapatot győzött le az ETO FC.

A mérkőzés elejétől kezdve abszolút kiegyenlített játék folyt a pályán. Mindkét csapat kivárásra játszott, ami a vendégeknek be is jött. Hátul járattuk a labdát, Gundel-Takácshoz gurította haza Kovács a labdát, aki indítani próbált, de passza rossz helyre ment, indult belőle a Gyirmót, két passz után Nagy Patrik elé került a labda, aki egy állítás után lőtt, a labda a kapufa mellett került a hálóba 0-1. Ezután próbáltuk feljebb tolni a játékunkat, ami lövésekben meg is mutatkozott. Először Májer tolta befelé a labdát, de a kapus ölében kötött ki a labda. Sajnos a 22. percben Szimcso a térdéhez kapott, kényszerűségből váltania kellett Csató Sándornak, pályára küldte Sipőcz Bencét. Nem sokkal később Bagi és Berki játszott össze, utóbbi lőtt, de Rusák kapus szögletre mentett. Ebből a sarokrúgásból pedig jött az egyenlítés. Kiss Máté végezte el a szögletet, ami után Lipták elé került a labda, először még nem sikerült a kapuba juttatni a labdát, de az ismétlést már látványosan, ollózva lőtte a hálóba 1-1. A második félidőben nem kellett sokáig várni az újabb hazai gólra. Kovács remekül vitte fel a labdát, majd két védő között nagyszerűen tálalt Májer elé, aki egy igazítás után tüzelt a gyirmóti kapuba 2-1. A 70. perctől a vendégek többet birtokolták a labdát, próbálkoztak a támadás építéssel, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani. Aztán az utolsó tíz percben az ETO eldöntötte mérkőzést. Először egy vendég felszabadítást emelt vissza gyönyörűen Lipták Májer elé, aki állítás nélkül, egy pattanás után bombázott a hálóba 3-1. Majd három perccel később egy kontrát vezettünk, aminek végén Bagi passzolta be Berkinek a játékszert, akit a gyirmóti védők szabálytalanul állítottak meg a büntetőterületen belül. A jogosan megítélt tizenegyest a sértett végezte el. Magabiztosan vágta a bal felső sarokba, ezzel kialakítva a végeredményt 4-1.

Csató Sándor: - Gratulálok a csapatomnak, hiszen a hozzáállás nagyon jó volt! Különösen büszke vagyok, hogy vert helyzetben is a győzelemre törekedtünk. Igyekeztünk a szünetben rendet tenni a fejekben és elhitetni a játékosokkal, hogy ez a meccs nyerhető. Azért cseréltünk a szünetben előre is egy fiatalt, hogy megnyerjük a futóversenyeket és ezekből alakítsunk ki helyzeteket. Ez sikerült a második játékrészben, nagyon boldog vagyok! A Gyirmót egy nagyon jó csapat, nagyon labdabiztos, ezért is nagy eredmény ez a győzelem.

Csertői Aurél: - Az első félidőben, a vezetés tudatában sokkal higgadtabban kellett volna játszanunk és azt a kevés lehetőségünket gólra kellett volna váltani. Miután megkaptuk a második gólt, úgy gondolom az a csapatot nagyon megfogta. Nem tudtunk újítani játékban, óriási hibákat követtünk el. Az ETO teljesen megérdemelten megnyerte a meccset.

Kapcsolódó képek

További híreink

Priskin: szerda esti mesterhármas

Priskin: szerda esti mesterhármas

A WKW ETO FC Győr csapatkapitánya és egyben gólfelelőse, Priskin Tamás a Szeged hálóját is megrezgette, ráadásul nem is egyszer, hanem háromszor, így oroszlánrészt vállalt a fölényes győzelemből.

A második

A második "négyes" pár napon belül

A Merkantil Bank Liga 18. fordulójában a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata Szegedre látogatott a hétközi fordulóban, ahol Priskin Tamás mesterhármasának köszönhetően tovább folytatta jó sorozatát.

Emlékezés a legendákra - a Magyar Labdarúgás Napja

Emlékezés a legendákra - a Magyar Labdarúgás Napja

1953. november 25-én, a londoni Wembley Stadionban játszotta „az évszázad mérkőzését” az angol futballválogatott és a legendás Aranycsapat, melyen a Puskás Ferenc vezette magyar nemzeti tizenegy győzött 6:3 arányban.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink