Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Ismeretlenek gratuláltak nekik a szép sikerekért – Kisalföld lapszemle

Szeitz Tibor és Németh Richárd interjúja Kalmár Zsolttal és Cseri Tamással a Kisalföld mai számából.

Ismeretlenek gratuláltak nekik a szép sikerekért – Kisalföld lapszemle

A magyar válogatott nagyszerű évet zárt idén: kijutott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra és feljutott az élvonalba a Nemzetek Ligájában.

Számszerűen nyolc találkozójából ötöt megnyert, kétszer döntetlent játszott és mindössze egyszer kapott ki. Szintén szokatlan, hogy idén veretlen maradt idegenben, négy meccsen háromszor győzött egy döntetlen mellett.

A teljesítmény értékét növeli, hogy valamennyi összecsapás tétmérkőzés volt és hét esetben a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáján magasabban jegyzett csapattal kellett megküzdeni.

A sikerek részben a szerkezetváltással magyarázhatók. Marco Rossi szövetségi kapitány rögtön az első mérkőzésen áttért kedvenc, három belső védővel felálló hadrendjére, ami azonnali eredményt hozott. A stabil védekezést jól jellemzi, hogy a válogatott idén mindössze hat gólt kapott, négy találkozón egyet sem. Támadásban pedig csak egyetlen alkalommal maradt gólképtelen a nemzeti együttes, melynek színeiben kilencen is betaláltak, közülük Szoboszlai Dominik, Nikolics Nemanja és Kalmár Zsolt tudott duplázni.

Az ETO korábbi játékosa a bolgárok elleni EB-pótselejtezőn tökéletesen pótolta a Salzburg 20 éves sztárját, Szoboszlai Dominikot, találatával és gólpasszával oroszlánrészt vállalt a továbbjutásból, majd a szerbek elleni Nemzetek Ligája-meccsen is brillírozott: gyönyörű gólt lőtt.

„Örülök, hogy sikerült jó teljesítmény nyújtanunk, s ezzel örömet tudtunk szerezni szinte az egész országnak. Az utcán idegenek állítanak meg, gratulálnak, s mesélik, a győztes meccsek után mennyivel jobb kedvvel mennek dolgozni. Fantasztikus érzés ez nekünk, labdarúgóknak is. S hogy mi a jó szereplésünk titka? Egyértelműen az, hogy nagyon összetartó társaságot, igazi közösséget alkotunk. Mindenki megtanult küzdeni önmagáért és a másikért, a csapat és az ország sikeréért. Persze emögött megfeszített, kemény munka áll, de egy cseppet sem kételkedem abban, hogy megérte megdolgozni ezért a sikerért” – mondta érdeklődésünkre Kalmár, aki először szerepelhet majd EB-n.

„Ha a saját teljesítményemet kellene értékelni, nyilván a bolgárok elleni gólt és gólpasszt, vagyis azt a meccset emelném ki. Nagyon örülök, hogy egy térdsérülés és bokatörés után ismét visszatérhettem a válogatottba, s meg tudtam hálálni a szövetségi kapitány bizalmát. Az előző EB-n még nem lehettem ott, remélem, a következőn már pályára is léphetek. Biztos vagyok benne, fantasztikus élmény lesz.”

A válogatott sikerei a magyar játékosok ázsióját is emelik. Szoboszlai menedzsere nemrég külön megemlítette Kalmárt. Azt mondta, neki is egy topligás csapatban kellene szerepelnie.

„Természetesen jólesik az ilyen elismerés is. Egyelőre azonban másfél éves szerződés köt a DAC-hoz, s azzal kell elsősorban foglalkoznom, hogy még többet fejlődjek és jobb teljesítményre legyek képes. Idén még hat-hét bajnokink van hátra, ezeken szeretnék a klubcsapatom sikereiért mindent megtenni. A szabadidőmben szerettem volna az ETO hátralévő meccseire is kimenni, sajnálom, hogy a vírus közbeszólt, de egykori klubomnak otthonról továbbra is szorítok” – tette hozzá befejezésül a 25 éves játékos.

Kalmár Zsoltot épp egy másik győri születésű labdarúgó, Cseri Tamás váltotta a félidőben a törökök ellen. A támadó nagyon örült, hogy újból lehetőséget kapott és kivehette részét az eredményes szereplésből.

„Úgy gondolom, hogy a számok magukért beszélnek, de ami fontosabb, hogy újra futball-lázban ég az ország. Az elmúlt időszak után talán már azok is leültek a tévé elé, akiket korábban nem érdekelt annyira a labdarúgás, és tetszett nekik, amit ott láttak. Nagyon jó érzés, hogy én is részese lehettem a válogatott idei sikeres szereplésének, hiszen érezzük, hogy az emberek újra mellénk álltak” – mondta a Mezőkövesd játékosa.

A második válogatottmérkőzésén pályára lépő futballista a háttérről is beszélt.

„Azt látom, hogy jó kapcsolatok alakultak ki az öltözőben, és nagyszerű az összhang a fiatal és az idősebb játékosok között, ami a jó szereplésünk egyik kulcsa. Fegyelmezettek vagyunk, nem türelmetlenkedünk, és kivárjuk a lehetőséget, míg pályára léphetünk, akkor azonban mindenki bizonyítani akar. Marco Rossi nagyon jó taktikát dolgozott ki, és tudja, hogy aktuálisan kiket kell behívnia a keretbe” – nyilatkozta, s hozzátette: ki kell élvezniük a sikert.

„Az Európa-bajnokságig rengeteg idő van, sokat kell még addig dolgoznunk” – fogalmazott Cseri Tamás, aki korábban azt mondta, a válogatottsággal egy álma vált valóra. Ez az álom a hazai rendezésű kontinenstornán akár tovább is íródhat.

További híreink

Priskin: szerda esti mesterhármas

Priskin: szerda esti mesterhármas

A WKW ETO FC Győr csapatkapitánya és egyben gólfelelőse, Priskin Tamás a Szeged hálóját is megrezgette, ráadásul nem is egyszer, hanem háromszor, így oroszlánrészt vállalt a fölényes győzelemből.

A második

A második "négyes" pár napon belül

A Merkantil Bank Liga 18. fordulójában a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata Szegedre látogatott a hétközi fordulóban, ahol Priskin Tamás mesterhármasának köszönhetően tovább folytatta jó sorozatát.

Emlékezés a legendákra - a Magyar Labdarúgás Napja

Emlékezés a legendákra - a Magyar Labdarúgás Napja

1953. november 25-én, a londoni Wembley Stadionban játszotta „az évszázad mérkőzését” az angol futballválogatott és a legendás Aranycsapat, melyen a Puskás Ferenc vezette magyar nemzeti tizenegy győzött 6:3 arányban.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink