Focitábor jelentkezés  |  Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

A hosszabbításban úszott el a pont

A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában, a WKW ETO FC Győr vasárnap délután a Szolnoki MÁV FC otthonában lépett pályára, ahol ugyan jó játékot bemutatva, mezőnyfölényben játszott csapatunk, de az utolsó pillanatokban kapott gólnak köszönhetően pont nélkül maradtunk.

A hosszabbításban úszott el a pont

Fotó: Mészáros János/Új Néplap

Szolnoki MÁV FC – WKW ETO FC Győr 2-1 (1-0)

Szolnok, Tiszaligeti Stadion 600 néző. Vezette: Kovács J. Z. (Szilágyi, Kovács G.)

Szolnoki MÁV FC: Molnár-Farkas - Bárdosi, Horgosi, Csirmaz, Szekszárdi, Tamás, Rokszin (Tóth B. 75’), Berdó (Szabó B. 83’), Kónya, Kurdics (Kotula 70’), Novák. Vezetőedző: Csábi József.

WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács - Kovács K., Dvorschák, Temesvári, Kerkez, Bagi, Kiss M. (Szuhodovszki 65’), Berki, Szimcso, Májer, Priskin. Vezetőedző: Csató Sándor.

Gsz.: Berdó (31’), Novák (92’) ill. Berki (77’).

Csató Sándor vezetőedző egy sikeresen megvívott bajnoki mérkőzés után abban a reményben küldte pályára csapatát, hogy folytatni tudják a Siófok ellen megkezdett sikeres időszakot. A lehetőségek meg is voltak az újabb három pontra, de a szerencse sajnos ma nem állt mellettünk.

Sokkal aktívabban és agresszívabban kezdtük a mérkőzés, mint ellenfelünk. Az első ziccerre nem is kellett sokat várni, Berki centerezése után Priskin Tamás állt szemben Molnár-Farkas kapussal, belsővel elvégzett lövésére azonban leért a kapus, és nagy bravúrral megmentette a hazaiakat a góltól. Továbbra is többet birtokoltuk a labdát és nagyrészt a hazai térfélen folyt a játék. A Szolnok első nagy helyzete a 15. perceben alakult ki, amikor Novák Csanád fejét találta meg egy beadás, de a támadó az öt és felesről nem talált kaput, így a labda érintés nélkül elhagyta a játékteret. Az első játékrészben Berki volt különösen aktív, mellette Bagi szép szerelésekkel és magabiztos megoldásokkal vétette észre magát. Abszolút mi uraltuk ez idő alatt a játékot, ez meglátszott azon is, hogy rengeteg szögletet végezhettünk el az első negyvenöt perceben. A mérkőzés 27. percében Kerkez Milos gyönyörűen játszotta tisztára magát, levitte a labdát az alapvonalig, visszagurítása Szimcso felé érkezett, de a védők ki tudták vágni előle a játékszert. Aztán a 31. perceben jött a hidegzuhany. A Szolnok szinte a semmiből szerzett vezetést. Egy középre gurított labdát Berdó Péter becsúszva vágott a léc alá, ezzel vezetett a hazai csapat 1-0. A gól után valamelyest kiegyenlítődött a játék, ez két szolnoki helyzetben is megmutatkozott. Először Kurdics, majd Novák nyert meg egy futóversenyt, miután lőni tudtak, de mindegyik alkalommal menteni tudtunk, így gól nem született egyik akcióból sem. A második félidőben is az folytatódott, ami a szünet előtt történt. Mentünk előre, járattuk a labdát, de komolyabb helyzetet a 60. percig nem sikerül kialakítani. Aztán negyedóra elteltével egy szép támadást vittünk végig. Májer lépett ki a labdával, a mellette érkező Berki elé tálalt, aki remekül vette észre a kapu elé berobbanó Priskint, de csapatkapitányunk centikkel lemaradt a beadásról. A 77. percben már góllá érett a fölényünk. Egy kifejelt labdára Berki csapott le elsőként a tizenhatoson, majd gyönyörűen lőtte ki a bal alsó sarkot 1-1. Az egyenlítés után még inkább mi irányítottunk, a legnagyobb lehetőség egy szöglet után alakult ki, amikor Temesvári tudott fejelni, de Molnár-Farkas ismét bravúrral védett. Ahogy az első félidőben, úgy ebben a játékrészben is hidegzuhanyként érkezett a hazaiak találata. Novák Csanád másodpercekkel a mérkőzés vége előtt érkezett egy jól belőtt labdára és fejelt a léc alá, ezzel kialakítva a végeredményt 2-1.

Csábi József: – Jó csapat ellen sikerült begyűjtenünk a három pontot. Ez már nem az a Győr, amelyik hetekkel ezelőtt több sebből vérzett. Erőn felül teljesítettünk, nagyot futballoztak a srácok, ismét bebizonyítottuk, hogy az elmúlt tizenöt forduló eredményei nem a véletlen szüleményei. Emellett annak is nagyon örülök, hogy újra egymásra talált a csapat és a közönség.

Csató Sándor: – Uraltuk a játékot, megvoltak a helyzeteink, mégis a Szolnok szerezte meg a vezetést. Úgy gondolom, a második félidőben nem volt benne a hazai gól a mérkőzésben, egyszerűen nem értem, mi történt. Egyenlítettünk, mentünk előre a győzelemért, és a végén a Szolnok egy beívelt labdát befejelt… Nagyon bosszús vagyok.

További híreink

Kiss Máté két évet hosszabbított

Kiss Máté két évet hosszabbított

Kiss Máté újabb két évvel hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését, ami azt jelenti, hogy a rutinos középpályás 2024. június 30-ig az ETO játékosa marad.

Bagi István öt év után máshol folytatja

Bagi István öt év után máshol folytatja

Lejárt a szerződése, így öt év után távozik az ETO FC-től Bagi István. A rutinos játékos több alkalommal is csapatkapitányként vezethette ki társait, sokat tett az ETO-ért, amit ezúttal is köszönünk, és további sikeres pályafutást kívánunk!

Lipták jövőre már edzőként dolgozik az ETO sikereiért

Lipták jövőre már edzőként dolgozik az ETO sikereiért

A múlt hétvégi, Dorog elleni mérkőzésen búcsúzott csapatunk Lipták Zoltántól, aki két ciklusban is viselte az ETO mezét, előbb a 2013-as bajnokcsapat tagjaként játszott meghatározó szerepet, majd 2020 nyarán visszatért, hogy profi karrierje utolsó éveiben még segítse szeretett csapatát.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink