Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Kimaradt helyzetek, magabiztos győzelem

A Merkantil Bank Liga 15. fordulójában, a WKW ETO FC Győr szerdán 14 órakor a BFC Siófok gárdáját fogadja egy nagyon fontos bajnoki mérkőzésen.

Kimaradt helyzetek, magabiztos győzelem

WKW ETO FC Győr – BFC Siófok 2-1 (2-0)

Győr, ETO Park. 391 néző. Vezette: Nazsa T. (Sinkovicz, Kulman).

WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács K., Lipták (Dvorschák 26’), Temesvári, Kerkez (Sipőcz 85’), Bagi, Kiss M. (Múcska 71’), Berki (Szuhodovszki 71’), Szimcso, Májer, Priskin. Vezetőedző: Csató Sándor.

BFC Siófok: Hutvágner – Kiss B., Horváth M., Jagodics, Izing (Tömösvári 34’), Gaál, Kecskés (Medgyesi 85’), Tajthy, Balogh B. (Hajnal 68’), Elek, Horváth P. Vezetőedző: Waltner Róber.

Gsz.: Priskin (9’), Izing (ög. 19’) ill., Horváth P. (89’).

Csató Sándor vezetőedző célja a mérkőzés előtt az volt, hogy a hazai mérlegen mindenképp javítani tudjon a csapat. Megkönnyítette a helyzetet, hogy a beteg játékosok már visszatérhettek, és a csapatkapitány, Priskin Tamás is végre a szakvezető rendelkezésére állhatott.

Az első 10 percben abszolút mezőnyfölényben játszottunk, próbáltuk ráerőltetni az akaratunkat az ellenfélre. Hasonlóan az előző mérkőzésekhez, ismét Szimcso volt nagyon aktív a jobb oldalon, többször játszotta magát tisztára két védő között. A 9. percben is ő harcolt ki egy szögletet, amit belül sikerült megcsúsztatni így az eltiltásból visszatérő Priskin elé került a labda, aki közelről a hálóba lőtt 1-0. A 19. percben Bagi vette észre a jól bemozgó Kovács Krisztián, akit egy nagyszerű passz után juttatott helyzetbe. Mivel a kapus már közel volt, lövése elakadt a lábába, de a menteni igyekvő Izingről a kapuba pattant a labda 2-0. Fél óra után kiegyenlítődött a játék, kezdett feljebb jönni a Siófok, de veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani, így két gólos előnnyel vonulhattunk szünetre. A második félidőben az ETO sorra dolgozta ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, de ezekből gólt nem sikerült elérni. Először Priskin kapott egy remek labdát Berkitől, amivel bemehetett egészen a tizenhatoson belülre, de a lövése nem talált kaput, így az eredmény nem változott. A 76. percben ismét egy tetszetős támadás ment végig a jobb oldalon, Szimcso ugratta ki Kovács Krisztiánt, aki jól vette észre a bent üresen álló Bagit, de a rutinos játékos az öt és feles vonaláról fölé rúgta a ziccert. Bő tíz perccel később a csereként beállt Szuhodovszki is eldönthette volna a találkozót, de a védőktől zavartatva nem tudott pontosan célozni, lövése megpattant egy védőn, így elhagyta a játékteret. Az utolsó percekben izgalmassá tettük a mérkőzést, az oldalvonal mellet Dvorschák nem tudott felszabadítani, a letámadó Horváth Péter labdát szerzett, amivel meg sem állt a kapunkig és a hálóba lőtt 2-1. Újabb gól már nem született, összességében abszolút megérdemelt győzelmet aratott a WKW ETO FC Győr csapata, hiányérzet a kimaradt helyzetek miatt lehet csak.

Csató Sándor: - Gratulálok a játékosoknak a győzelemhez, illetve a hozzáállásukhoz. Amit az elmúlt három hétben, ahhoz képest óriásit küzdöttek, így megérdemelt győzelem volt. Úgy éreztem a pálya széléről, hogy a játékunk nem volt az igazi, ettől függetlenül a második félidőben megvoltak a lehetőségeink, hogy nagyobb arányú győzelmet arassunk. A végén hibáztunk egyet, amit kihasznált az ellenfél, de azt gondolom, hogy becsületesen mindent megtettek a játékosok, úgyhogy le a kalappal előttük.

Waltner Róbert: - Idáig egy edzést tartottam a csapatnak, meg kell még ismernem a játékosokat. Amit láttam a pályán, az egyáltalán nem tetszett. Voltak jobb periódusaink a mérkőzésen, de a jó játéktól ez nagyon messze volt. Játékosként néhányszor átéltem edzőváltást, tisztában vagyok vele, hogy ez általában feldobja az érintett csapatot, de ez a mai mérkőzés olyan volt, mintha az ETO váltott volna edzőt, nem pedig a Siófok. A hazaiak motiváltabbak voltak, jobban akarták a győzelmet. Többet vártam volna a játékosoktól, de hozzáteszem, amit én elgondolok és játszatni szeretnék, azt egy edzés alkalmával nem lehet átadni, ehhez több idő kell, most jön egy kéthetes válogatott szünet, ez alatt már sokat tudunk együtt dolgozni.

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó videó


További híreink

Vincze-gólok sorozatban

Vincze-gólok sorozatban

A megyei első osztályban szereplő, és ott éllovas ETO Akadémia hétvégén Győrszentivánon szerepelt, ahol egy lelkesen küzdő ellenfelet sikerült legyőznie 3-0-ra.

Megérdemelt vendégsiker

Megérdemelt vendégsiker

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában hazai környezetben lépett pályára a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol az egyik bajnoki esélyes, a DVSC ellen játszott, és egy gólgazdag mérkőzésen megérdemelt Loki győzelem született.

Három góllal három pont

Három góllal három pont

A megyei első osztályú bajnokság 24. fordulójában Győrszentivánon vendégszerepelt az éllovas ETO Akadémia, ahol mezőnyfölényben játszott egy küzdős ellenféllel szemben, és győzött 3-0-ra.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink