Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Süle Dóra: Egy álmom vált valóra

Saját nevelésű magyar válogatott tehetségünk, Süle Dóra a 2020/21-es szezont már Németországban, az SC Sand Frauen csapatánál kezdte meg. A női Bundesligában szerzett tapasztalatairól és willstätti életéről beszélgettünk.

Süle Dóra: Egy álmom vált valóra

Hogy érzed magad Németországban? Sikerült beilleszkedni?

Nagyon jól érzem magam itt, örülök, hogy éltem ezzel a lehetőséggel. Könnyen ment a beilleszkedés, pedig eleinte tartottam attól, mivel nem beszélem a német nyelvet így nehezen tudjuk majd megérteni egymást a csapattársakkal és az edzővel, viszont ez egyáltalán nem volt akadály, mivel a csapatnál mindenki beszél angolul. Ennek ellenére már tanulom a német nyelvet, hiszen úgy még egyszerűbb lesz majd a kommunikáció, ami egy csapatsportnál nagyon fontos.

Hogy telik egy napod?

Általában minden nap van edzésünk, ami vagy délelőtt 10 óra magasságában szokott lenni, vagy délután 5 órakor. Vannak olyan napok, amikor két edzés is van, de abból a délelőtti szabadon választható egyéni képzés szokott lenni. Emellett német óráim vannak, amit skype-on keresztül egy magyar hölgy tart nekem. Nagyon fontosnak tartom, hogy megtanuljam a nyelvet, így amikor nincs edzésem, akkor tanulok. Szabadidőmben pedig a kiskutyámmal sétálok, kirándulok.

Mesélj az új csapatodról, milyen új kihívások elé állított az SC Sand Frauen?

Mikor meghoztam a döntést, hogy ide igazolok tisztában voltam azzal, hogy nagy kihívás előtt állok majd. Tudtam, hogy a csapat más szintet képvisel és még a csapatba kerülésért is meg kell küzdeni. Érzem magamon, hogy nagyon sokat fejlődtem technikailag és fizikálisan egyaránt. Sikerült már debütálnom, pályára léptem a Bayern München, a Freiburg és a Wolfsburg elleni mérkőzésen is. Minden edzésen próbálom kihozni magamból a maximumot és remélem, hogy a jövőben még több játéklehetőséget kapok majd.

A női Bundesliga Európa egyik legsikeresebb női labdarúgó bajnoksága. Mit jelent neked itt szerepelni?

Kiskorom óta az volt a célom, hogy külföldön játszhassak. Annyira hirtelen jött ez a lehetőség, hónapokkal ezelőtt még csak nem is gondoltam volna, hogy én Németországban fogok játszani, sőt, azt főleg nem, hogy a női Bundesligában. Mikor jött a menedzseremtől a telefon, először nem akartam elhinni, amit hallok, viszont tudtam, hogy meg kell ragadnom ezt a lehetőséget, mert később bánni fogom, ha nem teszem. Aki ismer tudja rólam, hogy nagyon családcentrikus vagyok és őszintén szólva az egészben az volt a legnehezebb, hogy távol költözzek a családomtól és a barátaimtól. Viszont tudtam, hogy ebben a döntésben ők támogatnak és nagyon büszkék rám. Egy álmom vált valóra.

Hogyan kezeli a klub, illetve a város a koronavírus-helyzetet?

Nagyon komolyan veszi a klub és a város is ezt a helyzetet. Minden héten kétszer tesztelik a játékosokat, meccs előtt két nappal és minden meccs után egy nappal. Én személy szerint is nagyon elővigyázatos vagyok, hiszen nagyon fontos az egészség és sportolóként nagyon sok kihagyással járna, ha megfertőződnék. Viseljünk maszkot és óvjuk egymást!

Milyen céljaid vannak a következő időszakra?

Amit már említettem, szeretnék minél több játéklehetőséghez jutni és gólokat szerezni a Bundesligában. Hiszek benne, hogy idővel a sok munka meghozza majd a gyümölcsét.

Mikor tervezel hazalátogatni?

Sajnos a vírushelyzet miatt nagyon nehéz ezt megoldanom. Szezon közben nincs is rá időm, hiszen hétköznap edzések, hétvégenként pedig meccsek vannak. A bajnokság december 20-án ér véget, így valószínűleg csak ezután tudok hazautazni a családomhoz.

Büszkék vagyunk rá, hogy saját nevelésű játékosunk Európa egyik legerősebb női bajnokságában mutathatja meg tehetségét! További sok sikert kívánunk Dórinak! 

További híreink

Ezúttal nem jött a meglepetés

Ezúttal nem jött a meglepetés

Női csapatunk ezúttal nem tudott meglepetést okozni, az esélyesebb Ferencváros magabiztosan nyerte meg a mérkőzést.

Bravúr után a Fradi ellen

Bravúr után a Fradi ellen

Az ETO FC Győr női labdarúgó-csapata egy Haladás elleni, sikeresen megvívott mérkőzés után lép újra pályára, ez alkalommal a bajnoki címre esélyes FTC vendégeként.

Tillinger büszke a csapatra

Tillinger büszke a csapatra

A 18,9 év átlagéletkorú női csapatunk, a Simple Liga 10. fordulójában, megszerezte első győzelmét a Haladás-Viktória ellen, ezzel a megérdemelt sikerrel pedig elmozdult a kieső zónából.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink