Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartottunk

A mai sajtótájékoztatón kiderült, további 3 évig névszponzorként támogatja az ETO-t a WKW Hungaria Kft. Részletes beszámoló az eseményekről a cikkben.

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartottunk

A ma délelőtti szezonnyitó sajtótájékoztatón részt vett az ETO részéről Soós Imre ügyvezető, Tuboly Frigyes akadémia igazgató, Keglovich László olimpiai bajnok ETO legenda, Tuifel Péter, az NBII-es csapat vezetőedzője, Herczeg Miklós, a NBII-es csapat pályaedzője, Priskin Tamás csapatkapitány, Tóth Alexandra női szakágvezető, és a sajtótájékoztatót vezető Horváth Cs. Attila klubigazgató. Meghívott vendégként jelen volt és felszólalt Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Bene Zsolt, a WKW Hungaria Kft. ügyvezetője, illetve Petrov Iván sportért felelős polgármesteri biztos.

Horváth Cs. Attila köszöntötte a jelenlévőket, majd néhány személyes gondolattal beszélt a visszatéréséről. –Sikeres győri sportvezetőként természetesen az a célom, talán kötelességem is, hogy segítsem a klub fejlődését” – mondta.

Ezután beszámolt a bajnoki menetrendről, a bérletértékesítésről, és a vasárnapi, illetve szerdai játéknapokról. – Kevés klub döntött így, mint az ETO, hogy mivel a tavaly félbeszakadt bajnokság miatt kevesebb mérkőzésre jutottak el a bérletes szurkolók, ezért az idei szezonra lehetőséget biztosítunk arra, hogy féláron vásároljanak bérletet azok, akik tavaly is bérletesek voltak – mondta a klubigazgató, majd azzal folytatta, hogy az őszi szezonban továbbra is vasárnap, illetve szerdán lesznek a mérkőzéseink, azonban a szövetség azt az ígéretet tette, hogy a tavaszi szezonra átgondolja a szombati versenynapok lehetőségét. Elmondta még, hogy az Oxygen Médiával való megegyezés eredményeként élő online közvetítés lesz minden idegenbeli mérkőzésünkről, amit nem közvetít a TV vagy a hazai csapat.

Ezután Soós Imre ügyvezető vette át a szót, aki miután köszöntötte a meghívott vendégeket és a sajtó képviselőit, először a gazdasági háttérről beszélt. – A klubról szeretnék annyit mondani, hogy a 2019/2020-as bajnoki esztendő volt az, amikor a klub gazdálkodása stabilizálódni tudott. Véget ért egy pénzügyi konszolidáció, és olyan gazdálkodást tudtunk folytatni, aminek következtében a 2019. december 31-i mérlegállapot szerint a klub nyereségessé tudott válni. Ez természetesen feltétele annak, hogy elsőosztályú licenckérelmet tudjunk beadni – mondta. Az elsőosztályú licencnek nagyon szigorú feltételei vannak, és számunkra visszajelzésnek, visszaigazolásnak mindenképp kellett, hiszen így tudtuk azt leellenőrizni, hogy a klub megfelelően működik – magyarázta Soós Imre az elsőosztályú licenc jelentőségét.

A következő érintett téma az akadémiai támogatási rendszer volt. Bekerültünk a sportakadémiai rendszerbe, ami nagyon nagy segítséget jelent az akadémiai korosztályok működtetéséhez. Ezzel kapcsolatban újra tisztázta, hogy az akadémiai korosztály a 15, 16, 17 és 19 éves korosztályra vonatkozik, illetve az újonnan indított második csapat is beletartozik a rendszerbe. A támogatásnak köszönhetően minőségi munkát lehet végezni, humánerőforrást, dolgozói létszámot tudtunk növelni, ebből kifolyólag a képzés hatékonysága nagy valószínűséggel nőni fog, mivel egy gyerekkel több szakképzett kolléga tud foglalkozni, mint amennyi az elmúlt időszakban jellemző volt.

–  Az ETO FC napjainkban több mint 200 családnak biztosít megélhetést, és a legfontosabb az, hogy a gazdasági stabiltásunk megmaradjon – emelte ki az ügyvezető. – Kijelenthetem, hogy a klub stabil. Nyilván szeretnénk majd a szurkolói komfortérzetet növelni, de ezek a folyamatok lassan tudnak csak végbe menni, hiszen ahhoz, hogy a stadionban bármilyen fejlesztést tudjunk végrehajtani, rendezett viszonyok kellenek, az állami felszámolás pedig napjainkban sem fejeződött be.

Soós Imre ezután rátért az idei célokra. – Mányi József Tulajdonos Úrnál azt hiszem, hogy senki nem szeretné jobban azt, hogy NBI-es legyen a csapat. De mivel ő egy realista ember, mindig addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér. Örök igazság az is, hogy kis pénz – kis foci, nagy pénz – nagy foci, de ez nem jelenti azt, hogy az ETO napjainkban ne lenne olyan csapat, amely eredményességre törekszik. Reális célként, mint ahogy eddig mindig az első 6, jelen pillantban az első 10 hely megszerzése az elvárás a csapat számára – mondta.

Személyi változásokkal kapcsolatban elmondta, az NBII-es csapatot Tuifel Péter és Herczeg Miklós irányítja, Tuifel a vezetőedző, Herczeg pedig a pályaedző, de együtt, szimbiózisban dolgozva, ketten látják el az edzői feladatokat, a klubon belül köztük nem teszünk különbséget. Az MLSZ előírásainak és a sajtó elvárásainak megfelelően Tuifel Péter lesz az, aki a mérkőzések után nyilatkozik, interjút ad és a média képviselőinek rendelkezésére áll. Horváth Cs. Attila pedig klubigazgatóként csatlakozott a menedzsmenthez.

Soós Imre ezután bemutatta új igazolásainkat. – Több kölcsönjátékos is szerepel a csapatban, ez azért van, mert a jelenlegi pandémiás helyzetben nehéz gazdaságilag egy évnél tovább tervezni – mondta az ügyvezető.

– Nagyon nagy öröm számomra, hogy Bene Zsolt úr itt ül mellettem. A jelenlegi gazdasági helyzetben nem egyszerű szponzorokat és támogatókat találni, és szeretném itt mindenki előtt megköszönni, hogy nagyon gyorsan, nagyon rövid idő alatt le tudta egyeztetni a tulajdonosi körével, hogy az ETO Futball Kft. fontos a régiónak, és a társadalmi szerepvállalásukba illeszkedik az, hogy támogatóként megjelenjenek. Nagy segítséget jelent számunkra, hogy itt vannak mellettünk, köszönjük szépen nekik – mondta Soós a WKW Hungaria Kft-vel kötött újabb 3 éves szponzori megállapodással kapcsolatban.

Ezt követően Horváth Cs. Attila átadta a szót Tuifel Péter vezetőedzőnek. – Először is szeretném elmondani, hogy nagyon nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy az ETO vezetőedzőjeként lehetek itt a sajtótájékoztatón, természetesen nem elfelejtve Miki szerepét is a hétköznapokban. Azt gondolom, hogy az ETO még mindig Nyugat-Magyarország futballfellegvárának számít, és egy ilyen patinás klubban a szakmai munkáért felelni nagyon megtisztelő feladat. Az elkövetkező év arról szólna, hogy ez a szakmai stáb építsen fel egy olyan gerincet, ami a későbbiekben alkalmas lehet egy NBI-es szereplés kivívására, de emellett az akadémián nevelkedő fiatalokat is szeretnénk beépíteni a csapatba. Ez az együttes törekvés egy olyan megtisztelő és szép feladat, hogy nagyon büszke vagyok, hogy erre minket tartanak alkalmasnak. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez sikerüljön, én biztos vagyok benne, hogy a Győrben nevelkedő fiatalok olyan alapot biztosítanak, amivel sikeressé tesszük ezt a szezont – mondta bemutatkozásként. Tuifel elmondta azt is, hogy céljuk, hogy olyan kezdeményező futballt játsszon a csapat, amiben a játékosok is jól érzik magukat, és a szurkolóknak is visszajön a hite.

Tuboly Frigyes akadémia igazgató elmondta, hogy az akadémia legfontosabb feladata a fiatal játékosok felnőtt csapatba való beintegrálása. Az akadémia vezetőségének célja, hogy azok a fiatal játékosok, akikben potenciált látnak, ne menjenek el, és szerencsére az idei átigazolási szezonban minden nagy tehetség marad itt az ETO-nál. Kialakítottak egy olyan scout hálózatot, akik elsősorban Győr-Moson-Sopron megye jó képességű fiatal játékosait kutatják fel, és a legtehetségesebbek a Győri ETO-ban tudják folytatni sportpályafutásukat. – Örömmel mondhatom el, hogy közel 30 játékos érkezik most különböző klubokból, köztük számos utánpótlás válogatottal. Ez nagy felelősség is számunkra, mert nekik biztosítani kell azt a hátteret, hogy ki tudjanak teljesedni, és számunkra az a legnagyobb öröm, ha az akadémia játékosai be tudnak mutatkozni a felnőtt csapatban – mondta Tuboly Frigyes akadémia igazgató.

Tóth Alexandra válogatott női labdarúgó a női szakág szakmai munkájáért felelős. – Közel 100 utánpótlás korú kislány futballozik az egyesületben, vannak utánpótlás válogatott lány játékosaink is, akikre természetesen nagyon büszkék vagyunk – mondta.

Priskin Tamás, az NBII-es csapat csapatkapitánya győri nevelés, fiatalon mutatkozott be a felnőttek között. – Én nap mint nap meg fogok tenni mindent annak érdekében, hogy akár az ETO Akadémiáján, akár a felnőtt csapatban a fiatal játékosok minél jobb teljesítményt nyújtsanak, ez segíti a csapat jövőjét és az eredményeket. Tolmácsolni fogom a vezetőedzők kéréseit, és nagyon bízom abban, hogy közösen el tudjuk érni azt a célt, hogy saját nevelésű játékosokkal ki tudjuk majd vívni az NBI-es szereplést – mondta a csapatkapitány.

Ezután ismét Horváth Cs. Attila folytatta a sajtótájékoztatót, aki beavatta a sajtótájékoztató résztvevőit a jövőt érintő terveibe. – ETO TTT néven egy társadalmi tanácsadó testületet hoznánk létre, amelyben hiteles emberek vállalnának szerepet. A társaság névsorát az U19-es csapatunk Ifjúsági Bajnokok Ligája szereplésekor szeretném majd bejelenteni, ott lenne az ünnepélyes megalakulás. Egy biztos már, hogy az ETO TTT társelnöke Győr országgyűlési képviselője, Simon Róbert Balázs lesz – mondta el klubigazgatónk.

Simon Róbert Balázs megtisztelőnek tartotta és megköszönte a felkérést. – 2006 óta veszek részt a közéletben, 2006-ban, 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban indultam választáson, az első két alkalommal önkormányzati választáson, ekkor alpolgármester voltam Győrben, ezt követően pedig országgyűlési választáson. Ez nem egy egyéni játék, mindig közösséget kell gyűjteni – mondta. – Miután a választókörzetemben, Győrben az ETO a legmagasabb osztályban játszó labdarúgó egyesület, ráadásul a legnagyobb múlttal is az ETO FC rendelkezik, örömmel vállaltam el ezt a feladatot. A magam részéről mit tudok tenni? Az elmúlt 14 évben kialakult rendkívül széles kapcsolatrendszeremet szeretném bevetni minden szinten, örömmel vállaltam el ezt a feladatot, hajrá ETO, hajrá Győr! – zárta mondanivalóját a képviselő.

Bene Zsolt, a WKW Hungaria Kft. ügyvezetője örömmel mondta, hogy újabb 3 évre álltak az ETO mellé. – Annak idején a társadalmi szerepvállalásunk keretében 3,5 évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk az NBIII-ban szereplő csapatot a lehetőségeinkhez mérten segíteni, és különösen örülök annak, hogy újra sikerült hasonló feltételekkel megállapodni. A tulajdonosaink teljes mértékben mellettünk vannak, hiszen a társadalmi szerepvállalásunk nagyon fontos célkitűzés. Köszönöm az eddigi sikeres együttműködésünket, úgy gondolom, hogy az a 3 éves terv, amiben most közösen gondolkodunk, egy olyan pályára fogja vinni az ETO futballcsapatát, hogy újra Győrhöz méltóan az NBI-ben fogunk szerepelni – mondta főszponzorunk.

A sajtótájékoztató végéhez közeledve Horváth Cs. Attila elmondta az első hazai mérkőzés körüli eseményeket, átadjuk a bajnoki aranyérmeket az U19-es fiú csapatnak, a bronzérmeket pedig az U14-es lány csapatnak. A kezdőrúgást Biczó Zalán végzi majd el, és köszöntjük a 70 éve ETO legendát, Pénzes Mihályt is.

A sajtótájékoztatón vendégként részt vevő olimpiai bajnok legenda, Keglovich László máig városszerte képviseli az ETO-t, rendezvényeken és mérkőzéseken egyaránt. – Sokat lehetne mesélni ’58-tól, sok mindenen keresztül mentünk – mesélte Laci bácsi. – Az első időkben a Vagongyár egyedül eltartotta az ETO 15 szakosztályát, utána belépett a város. Nagy örömmel hallottam az imént, hogy a képviselő úr segít az egyesületnek abban, hogy szponzorokhoz jusson, Győr városa megérdemli az NBI-es szereplést –mondta.

Petrov Iván sportért felelős polgármesteri biztos azzal kapcsolatban beszélt, hogy merre tart az ETO jövője, valamint sok sikert kívánt a jövő tehetségeinek kineveléséhez!

A felszólalásokat követően a sajtótájékozatót Horváth Cs. Attila klubigazgató zárta. 

További híreink

Pontszerzés hazai pályán

Pontszerzés hazai pályán

1-1-es döntetlennel ért véget a szerda esti WKW ETO – Kaposvár találkozó, ahol egygólos vendég vezetés után Lipták Zoltán egyenlített a második félidőben. A hajrában még a győzelmi esélyeink is megvoltak, végül pontosztozkodással zártul a zöld-fehérek csatája.

NÉZD ÉLŐBEN!

NÉZD ÉLŐBEN!

WKW ETO FC Győr - Kaposvári Rákóczi FC Merkantil Bank Liga 2. forduló

Szerdán jön a Kaposvár

Szerdán jön a Kaposvár

Szerda este 19:00 órakor a Merkantil Bank Liga 2. fordulójában a tavaly még az élvonalban szereplő Kaposvári Rákóczi FC-t fogadjuk hazai pályán. Szurkoljunk együtt az első hazai győzelemért! Hajrá ETO!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink