Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Ruisz Barnabás: 12 éve az ETO gólvonalán

U19-es bajnokcsapatunk hálóőre kishíján járni is az ETO pályán tanult, 6 éves kora óta futballozik klubunkban. Több alkalommal ért el érmes helyezést különböző korosztályokkal, de kétségkívül az idei szezon volt pályafutásának eddigi legeredményesebb éve. 18 meccsből 16 alkalommal kezdőként lépett pályára és nagy szerepet vállalt a csapat sikerében. Alábbibakban megtudhatják, milyennek látta kapusunk az elmúlt idényt!

Ruisz Barnabás: 12 éve az ETO gólvonalán

Melyik volt számodra a legemlékezetesebb meccs a bajnokságban, van olyan védésed, amit kiemelnél?

Természetesen több is van, de kettő nagyon fontosat tudnék kiemelni. Az egyik a Fradi elleni hazai meccs a műfüves pályán, mikor 4:0-ra nyertünk - ez azért különösen emlékezetes számomra, mert a Ferencváros egy ominózus csapat a magyar bajnokságban és óriási elismerés volt ekkora különbséggel nyerni, amiért egytől-egyig mindenki nagyon sokat dolgozott. A másik pedig egy személyes élmény a Puskás Akadémia ellen, mikor 2:2-es állásnál az utolsó percben volt egy szöglet és a beadás után nagy kavarodás alakult ki az ötös előterében, a labda kipattant és a támadó 7 méterről tiszta lövőhelyzetbe került és belevetődve ziccert tudtam hárítani a végső pillanatban. Mindenki nagyon örült, hogy meg tudtuk tartani az egy pontot, hiszen ez nagyon sokat jelent a felcsútiakkal szembeni rangadón.

Mi volt a csapat erőssége ebben a szezonban?

A tehetségeken túl, szerintem a csapatösszetartás volt nagyon erős. Nagyon jól ismerjük egymást, jó barátok vagyunk, szinte testvérként tekintünk a másikra. Tudtuk egymás mozdulatait, hogy mi után mi fog következni és ez nagyban hozzájárult a győzelmekhez, a sikerhez!

Mit érzel azzal kapcsolatban, hogy bajnoki címet nyertetek és hogy ifi BL-ben indulhattok?

Soha nem gondoltam volna, hogy eddig eljutunk, hogy BL-ben fogunk játszani. Mikor elkezdtem focizni, akkor erről álmodoztam és most itt vagyunk az első lépcsőfok előtt! Mindenki nagyon örül, mindenki nagyon boldog és várjuk az első ellenfelet!  

Mit vársz az első selejtező mérkőzéstől?

A legjobb csapatunkkal fogunk kiállni, cél a győzelem és a továbbjutás!

Hajrá ETO!

További híreink

Hatpontos szerda

Hatpontos szerda

Két utánpótlás mérkőzést rendeztek szerdán az ETO Parkban. Az U19-es csapat a 2. fordulóból elmaradt Honvéd, míg az U17-es gárda a 10. körből elhalasztott Paks elleni meccsét pótolta.

Utánpótlás-híradó

Utánpótlás-híradó

Hat utánpótlás korosztályunk lépett pályára az elmúlt héten, ezeken a mérkőzéseken felemás eredmények születtek. Négy győzelem mellett egy döntetlen és két vereség volt a mérleg.

Szalka duplájával ifi siker Nyíregyházán

Szalka duplájával ifi siker Nyíregyházán

U19-es csapatunk a 7. fordulóból elmaradt mérkőzését pótolta ma délelőtt Nyíregyházán, ahol magabiztos játékkal gyűjtötte be a három pontot.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink