Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Ruisz Barnabás: 12 éve az ETO gólvonalán

U19-es bajnokcsapatunk hálóőre kishíján járni is az ETO pályán tanult, 6 éves kora óta futballozik klubunkban. Több alkalommal ért el érmes helyezést különböző korosztályokkal, de kétségkívül az idei szezon volt pályafutásának eddigi legeredményesebb éve. 18 meccsből 16 alkalommal kezdőként lépett pályára és nagy szerepet vállalt a csapat sikerében. Alábbibakban megtudhatják, milyennek látta kapusunk az elmúlt idényt!

Ruisz Barnabás: 12 éve az ETO gólvonalán

Melyik volt számodra a legemlékezetesebb meccs a bajnokságban, van olyan védésed, amit kiemelnél?

Természetesen több is van, de kettő nagyon fontosat tudnék kiemelni. Az egyik a Fradi elleni hazai meccs a műfüves pályán, mikor 4:0-ra nyertünk - ez azért különösen emlékezetes számomra, mert a Ferencváros egy ominózus csapat a magyar bajnokságban és óriási elismerés volt ekkora különbséggel nyerni, amiért egytől-egyig mindenki nagyon sokat dolgozott. A másik pedig egy személyes élmény a Puskás Akadémia ellen, mikor 2:2-es állásnál az utolsó percben volt egy szöglet és a beadás után nagy kavarodás alakult ki az ötös előterében, a labda kipattant és a támadó 7 méterről tiszta lövőhelyzetbe került és belevetődve ziccert tudtam hárítani a végső pillanatban. Mindenki nagyon örült, hogy meg tudtuk tartani az egy pontot, hiszen ez nagyon sokat jelent a felcsútiakkal szembeni rangadón.

Mi volt a csapat erőssége ebben a szezonban?

A tehetségeken túl, szerintem a csapatösszetartás volt nagyon erős. Nagyon jól ismerjük egymást, jó barátok vagyunk, szinte testvérként tekintünk a másikra. Tudtuk egymás mozdulatait, hogy mi után mi fog következni és ez nagyban hozzájárult a győzelmekhez, a sikerhez!

Mit érzel azzal kapcsolatban, hogy bajnoki címet nyertetek és hogy ifi BL-ben indulhattok?

Soha nem gondoltam volna, hogy eddig eljutunk, hogy BL-ben fogunk játszani. Mikor elkezdtem focizni, akkor erről álmodoztam és most itt vagyunk az első lépcsőfok előtt! Mindenki nagyon örül, mindenki nagyon boldog és várjuk az első ellenfelet!  

Mit vársz az első selejtező mérkőzéstől?

A legjobb csapatunkkal fogunk kiállni, cél a győzelem és a továbbjutás!

Hajrá ETO!

További híreink

Júliusban rajtol az utánpótlás felkészülés

Júliusban rajtol az utánpótlás felkészülés

Az U19-U14-es korosztályok számára július 6-án hétfőn, az U13-U12, valamint a kiskorosztályok számára pedig július 13-án hétfőn kezdődnek a nyári edzések! A pontos kezdési időpontokról a korosztályos edzők értesítik majd a szülőket! Addig is további jó feltöltődést kívánunk mindenkinek!

Farkas Balázs: Egy álom vált valóra

Farkas Balázs: Egy álom vált valóra

Farkas Balázs nevével már többször találkozhattunk az első csapatnál - 5 alkalommal volt kerettag a Merkantil Bank Ligában, valamint a Gázgyár elleni kupameccsen csereként is bemutatkozhatott a felnőttek között! Kamatoztatva ott szerzett tudását, oroszlánrészt vállalt az U19-es sikerben és 7 góllal járult hozzá a bajnoki címhez! Támadónkkal készített interjúnkból kiderül, hogy lett az álomból valóság!

Sipőcz Bence: A legjobb helyen futballozom!

Sipőcz Bence: A legjobb helyen futballozom!

Sipőcz Bence 2012 óta nevelkedik az ETO-ban és az elmúlt évekhez hasonlóan idén is eredményes volt a kapu előtt! A csonkaszezonban 8 találattal a csapat házi gólkirálya lett, ősszel 7 alkalommal köszönt be és a tavaszi nyitányt is góllal kezdte. Sérülése miatt sajnos ez a sorozat megszakadt, de így is a lista élén végzett! A többiekhez hasonlóan jobb szélsőnk is értékelte a szezont!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink