Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Kovács Laura és Süle Dóra a Bundesligába igazol!

Óriási büszkeséggel tölti el klubunkat, hogy két női játékosunk Európa egyik legjobb bajnokságában, a Német Bundesligában folytatja pályafutását! Süle Dóra és Kovács Laura a következő szezont már a willstätti SC Sand csapatában fogják kezdeni! Válogatottjainkat külföldre szerződésükről kérdeztük!

Kovács Laura és Süle Dóra a Bundesligába igazol!

Milyen képességű csapatnál folytatod, mit kell tudni róluk?

Kovács Laura: A csapatról érdemes tudni, hogy a Bundesliga 1.-ben szerepelnek és jelenleg a középmezőnyben vannak, egy elég masszív és kitartó csapat én csak jó dolgokat hallottam róluk, családias társaság, valamint most kaptak egy új edzőt, aki elég nevesnek számít kint náluk!

Süle Dóra: Német első osztályú csapatnál folytatom a labdarúgást az SC Sand-nál. A csapat jelenleg 8. helyezett a Bundesligában, de mivel nekik folytatódott a bajnokság, így meg van hátra meccsük, de egy erős középcsapatról beszélhetünk.


Hogy sikerült kiigazolni?

Kovács Laura: A kiigazolásom úgy zajlott, hogy felvettem a kapcsolatot egy német menedzserrel, és pár nappal később kaptam egy ajánlatot az SC Sand-tól, ami nagyon meglepett, hisz nem számítottam rá, hogy egy első ligás csapattól kaphatok ajánlatot!  Beszélgettem itthon is a menedzseremmel, nagyon jó lehetőségnek tartotta, utána nézett a csapatnak és ő is csak jó dolgokat hallott róluk! Többször is telefonált a kinti ügynökkel, tartotta vele a kapcsolatot és végül sok beszélgetés, telefonálás után aláírtam a szerződést!

Süle Dóra: Egyik nap felhívott a menedzserem, hogy van egy ilyen lehetőség, őszintén szólva én is meglepődtem rajta hiszen mindig is ez volt az álmom és nem gondoltam volna , hogy ez ilyen gyorsan valóra válhat.


Milyen célokkal vágsz neki Németországnak?

Kovács Laura: Az elsődleges cél mindenképpen az, hogy minél többet tudjak kint fejlődni, és persze szeretnék úgy teljesíteni, hogy minél több játéklehetőséget kapjak és meghatározó tagja legyek a csapatnak, emellett szeretném a nyelvet is minél előbb megtanulni!

Süle Dóra: Mindenképpen meg szeretném állni a helyem. Tudom, hogy nem lesz könnyű dolgom, de fel kell nőnöm a feladathoz! Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat fogok fejlődni, mind technikailag, erőnlétileg és persze mentálisan is. Ez egy nagy váltás lesz az életemben, de úgy gondolom, hogy ez egy nagy ugródeszka lesz ahhoz, hogy később más csapatok is felfigyeljenek rám külföldön.

 

Mit jelent számodra ez a lépés a karrieredben?

Kovács Laura: Nehéz volt számomra ez a lépés, hisz Győrben nevelkedtem, de úgy gondolom ez talán a legnagyobb mérföldkő az életemben! Meg kellett hoznom ezt a döntést, hogy azt a célt, amit már kiskorom óta kitűztem magamnak, hogy egyszer kint szeretnék focizni külföldön el tudjam érni! Ezt láttam a legjobbnak a karrierem szempontjából!  

Süle Dóra: Ahogy említettem, mindig is ez volt az álmom, ezért edzettem és fejlesztettem magam nap mint nap. Hatalmas előrelépés lesz ez nekem a pályafutásomban és az életemben is. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar eljön, boldog vagyok és nagyon motiváltan vágok neki ennek a feladatnak!

 

Segítséget nyújt, hogy nem egyedül mész?

Kovács Laura: Nekem mindenképpen segítség, hogy Dóri is ott lesz és egy csapatban lehetünk, hisz két embernek már könnyebb a beilleszkedés is, valamint tudunk egymással beszélni, egymásnak segíteni, ami szerintem nagy segítség lesz mindkettőnk számára!

Süle Dóra: Őszintén szólva nagyon örülök annak, hogy nem egyedül megyek, és főleg azért is, mert olyan emberrel megyek, akit ismerek mar több, mint 7 éve. Sokkal könnyebb lesz a beilleszkedés, mert én alapvetően olyan beállítottságú ember vagyok, aki azért fél az újtól és az ismeretlentől, de így ezt sokkal egyszerűbb lesz leküzdenem.


Mi az, amit kiemelnél az ETO-ban töltött évekből?

Kovács Laura: Igazából minden! Győrben játszottam 7 évet, nagyon sok dolgot megtanultam, itt mutatkozhattam be először az NBI-ben, itt nőttem fel, itt lettem korosztályos majd felnőtt válogatott! Rengeteg olyan dolog van, amit az ETO-nak, a csapatnak és az edzőknek köszönhetek, például olyan fontos mérkőzéseket játszottam, mint a kupadöntő vagy akár a helyosztók! Olyan közösség alakult ki Győrben, amit nagyon nehéz lesz elengednem, ezeket az éveket köszönöm az ETO-nak!

Süle Dóra: Mindent! Nekem ez a klub csak adott, már itt játszom több, mint 8 éve és minden év csodálatos volt. Úgy gondolom, hogyha a női labdarúgás itt Magyarországon is olyan szinten lenne, mint külföldön, soha nem gondolkodnék abban, hogy eligazolok innen. Mint ahogy eddig sem tettem Magyarországon belül más csapatba! Soha nem fogom elfelejteni az itt töltött éveimet és az ETO-t! Remélem, hogy egyszer még visszatérhetek majd ide, a nevelőegyesületembe!

 

Mit üzensz a csapatnak, társaknak?

Kovács Laura: Higgyenek magukban, a csapatban, segítsél egymást a pályán és azon kívül is, maradjanak kitartóak és érjék el a kitűzött célokat! Nagyon fiatal csapat, de nagyon nagy tehetségek alkotják és kitartással bármit el tudnak érni! Nem utolsó sorban a jó öltözői zenéről mindig gondoskodjon valaki, mert az egész idő alatt nagyon fontos volt! Nagyon sok sikert kívánok a lányoknak és a csapatnak is a továbbiakban!

Süle Dóra: Higgyenek magukban és soha ne adják fel, hiszen mint ahogy nekem is sikerült az ETO-ból kiigazolnom külföldre, így bárkinek sikerülhet, csak kitartás és sok munka kell hozzá! Mindenkinek nagyon sok sikert kívánok és nagyon remélem, hogy még találkozni fogunk, ha tehetem biztos meg fogom nézni őket itthon!

 

Játékosunknak köszönjük a sok éves munkáját és sok sikert kívánunk pályafutásukhoz és az életben egyaránt! 

 

 

 

 

 

 

További híreink

Rácz Zsófia: Száztizenkétszeres válogatott az ETO-ban

Rácz Zsófia: Száztizenkétszeres válogatott az ETO-ban

Újabb erősítés érkezett az ETO FC Győr NB I-es női csapatához: Rácz Zsófia személyében komoly hazai és külföldi tapasztalattal rendelkező, válogatott középpályással erősödött a keret. Zsófi nem csak játékosként, sportszakemberként is tevékenykedik majd, az U16-os leány csapat edzőjeként igyekszik tudását és tapasztalatát átadni a kiemelt bajnokságban játszó fiatal lányoknak. Új játékos-edzőnkkel pályafutásáról és céljairól beszélgettünk.

Nagy Fanni:

Nagy Fanni: "Nagyon örülök az ETO bizalmának"

Tovább folytatódik a Simple Liga Női NB I-ben szereplő ETO FC Győr keretének megerősítése. Az újabb igazolás Nagy Fanni személyében a DVTK csapatából érkezett, aki hosszú távon is nagy segítséget jelenthet az ETO céljainak elérésében.

Felvirágoztatnák az ETO-t - Kisalföld lapszemle (2021.01.14.)

Felvirágoztatnák az ETO-t - Kisalföld lapszemle (2021.01.14.)

Győri értékekre épülő, erősebb csapat kialakításába kezdtek a télen az ETO-nál. A munkával Horváth Cs. Attila klubigazgatót bízta meg a menedzsment. A szinte kizárólag tehetséges tinédzserekből álló felnőttcsapat jelenleg ugyan az utolsó helyen áll az első osztályt jelentő Simple Ligában, de az utánpótlásban is sok ügyes játékos bontogatja a szárnyait és úgy tűnik, a változásoknak köszönhetően nemsokára a női csapatban is több örömük lesz a zöld-fehér híveknek.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink