Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

U19 - Visszatekintés a győztes szezonra

Elmondhatatlan büszkeség tölti el klubunkat, hogy U19-es csapatunk történelmi sikert ért el a 2019/20-as idényben, és az U19-es bajnoki címmel kvalifikálták magukat az UEFA Ifjúsági Liga selejtezőjébe!

U19 - Visszatekintés a győztes szezonra

A csapat ereje már az őszi fordulók során is kezdett megmutatkozni. A Vasas elleni bajnoki nyitányon igaz még botlottak a fiúk, de azután hatmérkőzéses győzelmi sorozat következett és sorra gyűjtötte a pontokat az akkor még Preszeller Tamás vezette fiatal gárda. 9 győzelemmel, 2 döntetlennel és 3 vereséggel őszi bajnokként zártak, amire az elmúlt évek során még nem volt példa. A tavaszi folytatás is hasonlóan jónak ígérkezett, Csató Sándor irányításával 5 mérkőzés alatt 10 pontot zsebeltek be. Sajnos ez a sorozat az ismert körülmények miatt megszakadt, de az eddig nyújtott kimagasló teljesítménynek köszönhetően bajnokként zárták a csonka szezont, és kvalifikálták magukat az UEFA Ifjúsági Liga selejtezőjébe!

Az első bajnoki pontokat hazai környezetben az MTK ellen szerzeték, ahol 2:1-es hátrányból fordítva 4:2-es sikert értek el. Az idény legnagyobb arányú győzelmeit a két fő rivális ellen könyvelhették el, először szeptemberben a Honvédnak rúgtak négyet, ahol Farkas Balázs duplázott, valamint Sipőcz Bence és Szabó Tamás is betalált. Ezt az eredményt márciusban a Ferencvárossal szemben tudták újra megismételni, akkor Szabó Tamás szerzett mesterhármast és Farkas Balázs is gólt lőtt! Március 14-én a DVSC otthonában a csapat 12. és egyben utolsó győzelmével zárult a csonkaszezon. A hazaiak már a 10. percben vezetést szereztek, de Vitális Milán rögtön válaszolni tudott, majd a télen érkező Szalka Máté a 81. percben eldöntötte a mérkőzést és ezzel véget ért az idei bajnokság.

Az ETO kapuját két mérkőzés kivételével végig Ruisz Barnabás őrizte, aki 6 éves kora óta klubunkban nevelkedik.  A legtöbb mérkőzés Márton Adrián neve mellé fűződik, aki kivétel nélkül mind a 18 alkalommal kezdőként lépett pályára. A házi góllövőlista élén Sipőcz Bence végzett 8 találattal, aki pályafutása során az idei szezonban szerezte a legtöbb gólt az I. osztályú országos utánpótlás bajnokságban! Velük a későbbiekben külön is foglalkozunk!

A csapat a mai napon edzőmeccset játszik a Szabadkikötő SE-vel stadionban, és június 13-ig még együtt készül, majd 3 hét pihenő után július 6-án térnek vissza és kezdik meg a felkészülést a nemzetközi megmérettetésre!  

A keret tagjai:

Orosz Adrián, Szabó Tamás, Vitális Milán, Szentes Dávid, Wágenhoffer Márton, Ruisz Barnabás, Tamás Kornél, Márton Adrián, Rébék Richárd, Sipőcz Bence, Farkas Balázs, Szamosi Tamás, Karvaj Máté, Pereira Américo, Molnár Máté, Szabados Attila, Czingáber Péter, Múcska Viktor, Varga Marcell, Illés Balázs, Fendrik István Márió, Balogh Ábel, Csonka Bálint, Hidi M Sándor, Deák Olivér, Mittnacht Szabolcs, Kalmár Olivér, Kantó Zsombor, Szalka Máté, Lasz Szabolcs         

Góllövőlista:

Sipőcz Bence  8

Farkas Balázs  7                    

Márton Adrián  6                 

Szabó Tamás  5                    

Varga Marcell  3                  

Múcska Viktor  2                  

Pereira Americo  2               

Vitális Milán  2                     

Szalka Máté  1                      

Szamosi Tamás  1                

Szentes Dávid  1                   

Orosz Adrián  1                     

   

További híreink

Júliusban rajtol az utánpótlás felkészülés

Júliusban rajtol az utánpótlás felkészülés

Az U19-U14-es korosztályok számára július 6-án hétfőn, az U13-U12, valamint a kiskorosztályok számára pedig július 13-án hétfőn kezdődnek a nyári edzések! A pontos kezdési időpontokról a korosztályos edzők értesítik majd a szülőket! Addig is további jó feltöltődést kívánunk mindenkinek!

Farkas Balázs: Egy álom vált valóra

Farkas Balázs: Egy álom vált valóra

Farkas Balázs nevével már többször találkozhattunk az első csapatnál - 5 alkalommal volt kerettag a Merkantil Bank Ligában, valamint a Gázgyár elleni kupameccsen csereként is bemutatkozhatott a felnőttek között! Kamatoztatva ott szerzett tudását, oroszlánrészt vállalt az U19-es sikerben és 7 góllal járult hozzá a bajnoki címhez! Támadónkkal készített interjúnkból kiderül, hogy lett az álomból valóság!

Sipőcz Bence: A legjobb helyen futballozom!

Sipőcz Bence: A legjobb helyen futballozom!

Sipőcz Bence 2012 óta nevelkedik az ETO-ban és az elmúlt évekhez hasonlóan idén is eredményes volt a kapu előtt! A csonkaszezonban 8 találattal a csapat házi gólkirálya lett, ősszel 7 alkalommal köszönt be és a tavaszi nyitányt is góllal kezdte. Sérülése miatt sajnos ez a sorozat megszakadt, de így is a lista élén végzett! A többiekhez hasonlóan jobb szélsőnk is értékelte a szezont!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink