Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Nem tudtuk itthon tartani a három pontot

A Merkantil Bank Liga 23. fordulójában 2:1 arányban legyőzte együttesünket a BFC Siófok. Az első félidőben Elek és Remili révén kétgólos előnyre tettek szert, amin változtatni csak a véghajrában egy öngóllal tudtunk. A hosszabbításban ugyan a szépítés még sikerült, de az egyenlítés már elmaradt.

Nem tudtuk itthon tartani a három pontot

A meccs első nagyobb helyzete előttünk adódott, mikor a 7. percben Priskin Tamás egy erős átlövéssel próbálkozott, de Hutvágner fogta a löketet. A 18. percben Horváth Tamás egy takarásból érkező labdát reflexből bravúrral védett, de a kipattanót csak szögletre sikerült menteni. A sarokrúgás átszállt a hosszúra, majd Elek Bence elé került, aki egy lesgyanús szituációból a hálóba talált. (0-1) Hamarosan jött a válasz, a 24. percben Kalmár beadását követően Horváth Zoltán fejelte középre a labdát, amit Priskin bepiszkált a kapuba. A játékvezető azonban előzőleges lesállás miatt érvénytelenítette a találatot, maradt az egygólos vendég vezetés.

A 29. percben egy hazaadás után Horváth Tamás kirúgása az ellenfél játékosa előtt landolt, majd a meginduló Remili lerázva védőjét kíméletlenül a kapu jobb alsó sarkába gurított. (0-2) Néhány perccel később Lorentz Márton durva belépőjét követően Priskin a földre került, de a játékvezető sípja néma maradt. A 42. percben ismért egy kemény ütközés után jutottunk szabadrúgáshoz, amit Andric végzett el, majd a visszafejelt labdát Vashkeba élesen meglőtte, de a labda a jobb felső sarok mellett eltekeredett. A 44. percben Priskin sérülése olyan súlyosnak bizonyult, hogy kényszerű cserét kellett végrehajtani, helyére Lovrencsics érkezett.  

A második játékrész jól indult számunkra, Lovrencsics pontos beadása után Horváth Zoltán előtt egyből hatalmas lehetőség adódott, aki becsúszva még utolérte a labdát, de már csak az alapvonalon tudta továbbsodorni, nagy ziccert szalasztottunk el. Az 55. percben Kovács helyére Múcska érkezett, aki lendületesen szállt be a játékba. Nem sokkal később újabb találatunkat érvénytelenítette a játékvezető, Horváth Zoltán kapott labdát, amit az ötös sarkáról a hosszúra bombázott, majd Lovrencsics testtel a kapuba sodort, de ismét megkérdőjelezhető les miatt jelzett a partjelző.

A 69. percben ismét Lovrencsics és Horváth összjátékából ígéretes támadást vezettünk, de Horváth fejese centikkel a kapu mellett kötött ki. A harmadik cserelehetőségünket is kihasználva Simon Ádám helyére Gaál Bálint érkezett. A 76. percben Dvorschák a büntetőterületen belül kezezett, ezért tizenegyeshez jutott a Siófok. A büntetőt Magasföldi végezte el, aki szerencsénkre Horváth kapuja fölé lőtte a labdát, így az eredmény nem változott. A hosszabbításban felpörögtek az események, először egy szépen becsavart szögletet követően Magasföldi a saját kapujába talált, ezzel sikerült szépítenünk a 90. percben. (1-2) Ezután Magasföldi szabadrúgásából a mi hálónk is rezzent, de a támadó csapat egyik játékosa a sorfalban tartózkodott, ami az új szabálynak megfelelően érvénytelenítette a gólt. A mérkőzés 2:1-es vendég győzelemmel zárult.

Priskin Tamásnak ezúton is jobbulást kívánunk!

WKW ETO FC Győr - BFC Siófok 1:2 (0:2)

Gólszerzők: Magasföldi (öngól 90') ill. Elek (18'), Remili (29')

WKW ETO FC Győr: Horváth T. - Vári, Dvorschák, Gengeliczki, Kalmár, Kovács (Múcska 55'), Simon Á. (Gaál 73'), Vashkeba, Andric, Priskin (Lovrencsics 44'), Horváth Z.
Vezetőedő: Kondás Elemér 

BFC Siófok: Hutvágner - Magasföldi, Elek, Csilus, Remili, Réti, Jagodics, Kiss, Kővári (Jánvári 85'), Tajthy (Horváth A. 90'), Lorentz
Vezetőedző: Gál István Róbert 

További híreink

Győzelem az első felkészülési meccsen
Márton Adrián hosszabbított

Márton Adrián hosszabbított

Nagy örömünkre szolgál, hogy fiatal támadónk további egy évvel meghosszabbította nyáron lejáró szerződését!

Ma 11 órakor ETO-Lipót fekészülési mérkőzés a Camping pályán!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink