Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Vashkeba duplájával legyőztük a Somorját

Magabiztosan, nagy labdabirtoklási fölénnyel kezdtük a találkozót, több helyzetet is sikerült kialakítani a vendégek kapuja előtt. Az első játékrész ugyan még nem hozott gólt, azonban a második félidőben öt perc leforgása alatt megszületett a meccs összes találata. Végig kemény, ütközetes játék jellemezte a csapatokat, amiből az ETO jött ki győztesen, 2:1-re megnyerte a mérkőzést!

Vashkeba duplájával legyőztük a Somorját

Jól kezdte a mérkőzést az ETO, már a 4. percben veszélyes helyzet alakult ki. Andric beadását követően Horváth jó ütemben érkezett középen, de néhány centivel a kapu fölé fejelt. A kezdetektől fogva agresszív játék volt jellemző, több kemény belépőt is láthattunk. Szabados tört be a büntetőterületre, de megakasztásáért nem járt tizenegyes.

Negyed óra elteltével ismét ziccerbe kerültünk, Horváth adott mélységi labdát a kiugró Andricnak, ő a jobb oldalon lendületből érkező Vashkebához passzolt, aki első érintésből a hosszúra célzott, de a vendég kapus bravúrral hárítani tudott. Továbbra is próbálkoztak a csapatok, de a befejezések többnyire pontatlannak bizonyultak. A félidő utolsó percében Gyurákovics bravúrja kellett ahhoz, hogy gól nélkül érjen véget az első játékrész. A tizenhatos jobb sarkáról meglőtt éles labdát bravúrral tornázta ki a rövid alsóból.

 A szünetben Rengel érkezett a kapuba, mezőnyjátékosok között nem történt változás. A pihenő után nem kellett sokat várni az első gólra, a 48. percben Fejes beadását követően Horváth zavarta meg a kiérkező kapust, a kiöklözött labdát Vashkeba 18 méterről az üres kapuba emelte! (1-0)

 Két perc múlva jött a válasz, egy bal oldali beívelés után a hosszún érkező vendég támadó az alsó sarokba fejelt, Rengel ugyan még beleért, de már csak a hálóba tudta pofozni a labdát.
(1-1)

Felgyorsultak az események, az 53. percben ismét Fejes bal oldali akcióját követően gurította vissza a labdát, Vashkeba egy lövőcsellel kiugratta Horváthot, az ő ziccerét még bravúrral védte a kapus, de a kipattanót Vashkeba harcosan visszaszerezte és újból betalált! (2-1)

Két perccel később Horváth ismét veszélyeztetni tudott, de ez gólt már nem eredményezett. Az 56. perctől kezdve folyamatosan érkeztek a fiatalok, lehetőséget kapott Farkas, Vitális, Múcska, Pereira és Szamos is. A második félidő derekán az oldalsó kapufa mentett meg minket az egyenlítő találattól, Rengelre vezették egy az egyben a labdát, de nem tudták eltekerni mellette.

A hajrában még a felfutó Dvorschák előtt adódott nagy lehetőség, Múcska hozta helyzetbe egy középre tartó labdával, átemeléssel próbálkozott, de a hálót csak kívülről találta el.

Látványos játékkal, megérdemelt győzelmet szereztünk a felkészülés utolsó hétvégéjén!

Szép volt fiúk!

WKW ETO FC Győr – STK Samorín 2-1 (0-0)

Gólszerző: Vashkeba Vasil

WKW ETO: Gyurákovcsi (Rengel) - Szabados, Dvorschák, Charizopulos (Szamosi), Fejes (Pereira), Andric, Kiss (Vitális), Vashkeba, Kun, Horváth (Farkas), Lovrencsics (Múcska)

További híreink

Győzelem az első felkészülési meccsen
Márton Adrián hosszabbított

Márton Adrián hosszabbított

Nagy örömünkre szolgál, hogy fiatal támadónk további egy évvel meghosszabbította nyáron lejáró szerződését!

Ma 11 órakor ETO-Lipót fekészülési mérkőzés a Camping pályán!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink