Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Lezárult a Sportolók a gyerekekért – Maci Kórház gyűjtőakció

A macik keddi átadásával hivatalosan is lezárult a 2019-es Maci Kórház – Menjünk együtt haza! gyűjtés „Sportolók a gyerekekért” akciója, melyben az ETO koordinálásával, sportoló barátaink és támogatóink segítségével 3714 maci gyűlt össze a beteg gyerekeknek. Köszönjük mindenkinek, aki támogatta az akciót!

Lezárult a Sportolók a gyerekekért – Maci Kórház gyűjtőakció

Október óta gyűjtöttünk közösen, a regionális összefogás pedig igazán szép és példaértékű eredményt hozott. Sportoló barátainkkal és támogatóinkkal összesen 3714 macit gyűjtöttünk, melyek a győri kórház gyerekosztályán fekvő beteg kisgyerekek napjait hivatottak szebbé tenni.

Az ETO-hoz, mint regionális gyűjtőközpont, első hívásra csatlakoztak:

- Gyirmót FC Győr – Fehér Viktor technikai vezető, mint koordinátor, Nagy Patrik és Lipták Zoltán labdarúgók a csapat képviseletében
- UNI Győr Mély-út női kosárlabda csapat – Klement Tibor ügyvezető és Béki Gábor marketing vezető mint koordinátorok, Török Ágnes játékos mint nagykövet
- Győri Nemak-Dana ETO HC – Nagy Ákos az egyesület elnöke és Boros Péter marketing vezető koordinátorok
- Győri Árkád és a Segafredo Mall Café – Serfőző Erika tulajdonos
- Tatai Kézilabda Klub – Iváncsik Tamás mint koordinátor és nagykövet
- GYAC evezős klub – Papp Oszkár szakosztályvezető, mint koordinátor
- A zenei világot az Auróra együttes képviselte
- Vincze Ottó
- A Győri Nemzeti Színház színészei, Venczel-Kovács Zoltán és Nagy Balázs
- Abdai Sportegyesület
- Csornai Sportegyesület – Baracskai Ádám koordinátor
- Győrzámolyi Sportegyesület – Granát Gábor elnök
- Budafoki MTE
- Brunszvik Óvoda kis focistái

A zárós sajtótájékoztatón kiderült, az ETO házon belül a tavalyi 646 macihoz képest 1399 macit gyűjtött, összesen pedig 3714 maci gyűlt össze a csatlakozó sportegyesületek és támogatók segítségével.

A sajtótájékoztatón részt vett Soós Imre, Kovács Katalin, Nemanja Andric, Dvorschák Gábor és Fél Patrícia, Lipták Zoltán és Nagy Patrik, Béki Gábor és Török Ágnes, Nagy Ákos és Boros Péter, Serfőző Erika, az Auróra együttesből Goreczki Szabolcs és Vig Norbi, a szurkolók képviseletében Nagy Domonkos, és a Maci Kórház főszervezője, Ladocsi Norbert is.

A keddi átadáson szintén szép számmal vettek részt támogatóink. A győri kórhát gyerekosztályán Zajovicsné Vizer Bernadett, a Lurkó Alapítvány elnöke fogadta a látogatókat. A sportolók és a támogatók egyenként átadták a gyerekosztálynak az óriási, aláírt mezbe öltöztetett macit, illetve a osztályon tartózkodó gyerekeket mind megajándékozták egy-egy macival, amit a gyerekek nagy örömmel fogadtak.

Az ünnepélyes átadáson részt vettek:

Nagy Ákos (Győri Nemak-Dana ETO HC ), Bognár Zsolt (ETO), Iváncsik Tamás (Tata), Szánthó Regő (ETO), Kovács Cini (ETO), Bagi István (ETO), Lovrencsics Balázs (ETO), Szabó Zsolt (Abda), Serfőző Erika (Mall Café Segafredo tulajdonosa és az Árkád képviselője), Kondás Elemér (ETO), Auróra együttes, Béki Gábor (UNI Győr Mély-út női kosárlabda csapat), és Lipták Zoltán (Gyirmót FC Győr).

Hálásan köszönjük mindenkinek, hogy a beteg gyerekek jókedvéért csatlakoztak a gyűjtéshez, és időt-energiát nem kímélve dolgoztak azon, hogy minél több macit kapjon a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Gyerekosztálya.

Kapcsolódó képek

További híreink

Döntetlen Pécsen

Döntetlen Pécsen

Priskin és Adamcsek duplájával 2-2-es döntetlent értünk a PMFC otthonában, ahol az első félidőben főként a vendég, a másodikban pedig a hazai dominált, így a mutatott játék alapján igazságos végeredmény született.

ETO RETRO: Focisegély – Mentőöv a bajban

ETO RETRO: Focisegély – Mentőöv a bajban

A szocialista világ állami eszközökkel támogatott élsportja megteremtette a fából vaskarikát, az amatőrizmus álarcába bújtatott profizmust, a sikerek által pedig a rossz emlékű társadalmi berendezkedés kifelé hirdetett fölényét. Mindez leginkább a labdarúgásban öltött testet, amelyben az ötvenes évek külföldi utak, pluszjuttatások révén elaltatott struktúrája addig halmozott sikert sikerre, amíg „odakint” a világháborút követően lerakták a tiszta profi sport gazdasági alapjait.

Szentmisét tartottak a stadionban

Szentmisét tartottak a stadionban

A Mátyásföldi Szent József Plébánia hittantáborosai jártak nálunk, akik egy hetet töltöttek Győrben és bejárták a környék fontosabb látnivalóit. Megtekintették a Pannonhalmi Bencés Apátságot, voltak a Püspökvárban, a Molbilisben és a komáromi Monostori Erődben is. Az állatkertlátogatás előtt stadiontúrán vettek részt a táborozók, amit Gödölle Márton plébános szentmiséje zárt a stadion miliőjében.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink