Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Magyar Kupa: WKW ETO FC Győr-Mezőkövesd 2-3 (2-1, 1-1, 1-1)

Szép volt fiúk! Csupaszív játékkal a ma esti kupameccsen végig hatalmasat küzdött csapatunk és csak a hosszabbítás utolsó 5 percében maradt alul az NBI-es Mezőkövesd Zsóry FC ellen.

Magyar Kupa: WKW ETO FC Győr-Mezőkövesd 2-3 (2-1, 1-1, 1-1)

A mérkőzés első harmadában a vendégek szerezték meg a vezetést, lassan lendültünk játékba, majd rendeztük sorainkat, aminek hatására gyorsan kiegyenlítődött a mérkőzés. Az egy gólos előny birtokában a Mezőkövesd visszavett a tempóból, ezt használta ki Szánthó R. aki kiegyenlítette az állást legnagyobb örömünkre. Ekkora már az ETO felül múlta NBI-es ellenfelét, de nem tudtuk átvenni a vezetést.

A második játékrészben abszolút nem érződött az osztálykülönbség, játékosaink megmutatták, egy az egyben párharcban mire képesek. Az ETO-nak több lehetősége volt a rendes játékrészben megszerezni a győzelmet, de a Mezőkövesd is közel állt a gólszerzéshez.

Mivel kimaradtak a helyzetek, 1-1-re végződött a találkozó, ekkor még nem sejtettük, milyen fordulatos és izgalmas hosszabbítás következik.

Az ETO kitűnő megoldásokkal harcban voltak a továbbjutásért, ami a 103. percben karnyújtásnyira volt Bagi I. gólja után.

Ezután mindkét csapat úgy feszült egymásnak, mintha most kezdődött volna a mérkőzés. Egészen a 112. percig tudta megtartani a vezetést csapatunk, ekkor azonban véleményes büntetővel visszajött a meccsbe az OTP Bank Liga jelenlegi harmadik helyén álló, a hosszabbításban passzívabban játszó Mezőkövesd, amit rutinjának köszönhetően végül meg is nyert a 117. percben.

Három perccel a büntetőrúgások előtt egy gyors akció végén meg tudták fordítani a kapumeccset és így a 2x 15 perc hosszabbításban kiharcolták a továbbjutást.

Aki kilátogatott a kupamérkőzésre igazán fordulatos és nagy csatát láthatott, amely végén méltón és büszkén is zúgott a "Szép volt fiúk!' szurkolóink szájából.

Köszönjük a bíztatást! Hajrá ETO! Találkozzunk vasárnap az Ajka elleni bajnokin is!

Magyar Kupa, 8. forduló

WKW ETO FC Győr–Mezőkövesd-Zsóry 2-3 (2-1, 1-1, 1-1)

Győr, ETO Park. V.: Oláh.

ETO: Horváth T. – Kovács K., Gengeliczki, Vári, Kalmár – Charizopulos, Vashkeba, Szánthó, Simon (Múcska 58′) – Horváth Z. (Lovrencsics 71′), Andric (Bagi 78′). Vez. edző: Kondás Elemér.

Mezőkövesd: Szappanos – Eperjesi, Nestorov, Vadnai, Katanec – Karnatski, Cseri (Nagy D. 91′), Bertus (Berecz 95′), Vajda (Sajbán 106′) – Kantsavy (Pekár 55′), Zivzivadze. Vez. edző: Kuttor Attila.

Gólszerző: Szánthó (33′), Bagi (103′), ill. Eperjesi (10′), Berecz (113′, büntetőből), Zivzivadze (117′).

Sárga lap: Vashkeba (113′), ill. Nesterov (101′), Berecz (113′), Nagy D. (118′).

Kiállítva: Vashkeba (118′).

A mérkőzés krónikája: (kisalfold.hu online tudósítás)

1. perc: Zöldben a hazai, fehérben a vendégcsapat. -2 fok van, a meccset az ETO kezdi.

6. perc: Zivzivadze csúsztatja a labdát fejjel kapu mellé 8 méterről.

10. perc: Zivzivadze kap labdát a bal szélen. A passz kissé hosszúnak tűnik, de a kövesdi csatár még a vonal előtt be tudja adni a labdát középre, ahol a második hullámban a hosszú oldalon érkezik Eperjesi, és a jobb alsóba lő. 0-1.

14. perc: Szánthó cselezgeti be magát a tizenhatoson belülre, és ahogy pár perccel korábban a túloldalon a gól előtt, neki is sikerül középre passzolnia a második hullámba, ám a győri akció végül lövés nélkül zárul.

20. perc: Veszélyes mezőkövesdi akció: passzolgatnak a vendégek a tizenhatoson belül, végül Vajda elől sikerül szögletre menteni a győri védőknek.

22. perc: Megint győri lehetőség: balról, éles szögből érkezik a beadás magasan a kapu felé, a kapus fölött is elmegy, a hosszún érkező Kovács azonban nem találja el jól a labdát.

23. perc: Horváth Z. fordul kapura, 5 méterről lő a jobb alsó felé, Szappanos lábbal véd.

34. perc: Szánthó viszi a labdát a kapu felé, 20 méterről, kissé balról kilövi a hosszú alsót. 1-1.

39. perc: Zivzivadze fejel 6 méterről, Horváth T. fogja magabiztosan a nem túl jól helyezett fejest.

42. perc: Simon néhány csel után 21 méterről lő ballal, a labda másfél méterrel a felső léc fölött száll el.

45. perc: Hosszabbítás nincs, vége az első félidőnek.

46. perc: Egyik oldalon sem volt csere a szünetben.

48. perc: Jobbról érkezik Szánthó szöglete, a labdába középen belefejel egy védő, így lesz jó a hosszún Andricnak, aki egy méterről a kapufát találja el.

55. perc: Pekár jön Kantsavy helyére.

58. perc: Cserél az ETO is: Simon helyére érkezik Múcska.

68. perc: Cseri 11 méteres lövését tolja szögletre Horváth T.

70. perc: Vajda 22 méterről szabadrúgásból a sorfalat találja el.

71. perc: Horváth Z. helyett Lovrencsics Balázs a pályán a továbbiakban.

76. perc: A meccs mentését mutatta be Kovács K.: a jobbról érkező kövesdi beadást a hosszún sikerült becsúszva bedobásra menteni az érkező Vajda elől.

78. perc: Bagi jön Andric helyére.

89. perc: Múcska cselezget, majd kioszt egy kötényt Cserinek és Kovácstól visszakapja a labdát. Az ötösig viszi tovább a cserejátékos, és a kimozduló Szappanos mellett is sikerül elemelni a labdát, a kapu torkából azonban menteni tudnak szögletre a vendég védők.

90+1. perc: Két perc a hosszabbítás.

90+2. perc: Vajda 8 méterről nem találja el a kaput.

90+3. perc: Hosszabbítás lesz, miután a rendes játékidőben nem született döntés.

91. perc: Cseri helyére Nagy D. áll be a hosszabbításra.

93. perc: Szánthó és Vashkeba játszik össze szépen, utóbbi lő végül kapásból 17 méterről kapu fölé.

95. perc: Bertus hagyja el a pályát, Berecz érkezik.

97. perc: Szánthó jobboldali beadását Bagi lövi kapura 7 méterről, balról: egy védőről pattan szögletre a lövés.

101. perc: Nesterov kap sárgát kezezésért.

103. perc: Lovrencsics harcossága gólt eredményez. A győri cserejátékos a jobb oldalról, két védő közül ad középre, így kapja tisztán Bagi a labdát a félpálya közepén, a kimozduló Szappanos mellett aztán sikerül 14 méterről a kapu bal oldalába gurítania a labdát. 2-1.

105. perc: Vége a hosszabbítás első félidejének.

106. perc: Vajda hagyja el a pályát, Sajbán érkezik a helyére.

110. perc: Szánthó egy csellel két mezőkövesdi védőt ver át, és viszi le a labdát az alapvonalig. Vashkeba lövi a labdát, alaposan kapu fölé.

112. perc: Vári mellett esik el Karnitski, a játékvezető büntetőt ítél. Berecz értékesíti a 11-est. 2-2.

113. perc: Berecz és Vashkeba szólalkozik össze, mindketten sárgát kapnak.

117. perc: Charizopulos löki fel ellenfelét, aztán mond is valamit a játékvezetőnek: sárga lap. Zivzivadze kap labdát középen, 12 méterről ellövi Horváth mellett. 2-3. Vashkebát kiállítja a játékvezető.

118. perc: Nagy D. kap sárgát.

120. perc: Vége a meccsnek.

eto.hu | Forrás: kisalfold.hu

Kapcsolódó képek

További híreink

Sportigazgató lett az ETO-legenda – Hannich Péter és a szurkolók is visszatérhetnek
1% az ETO Jövőjéért Alapítvány javára

1% az ETO Jövőjéért Alapítvány javára

Rendelkezzen adója 1 százalékáról, és támogassa Ön is az ETO Jövőjéért Alapítványt! Felajánlásával hozzájárul az Alapítvány munkájához, melynek feladata többek között a tanulmányi ösztöndíjrendszer működtetése és a rászoruló tehetséges fiatal sportolók szociális támogatása. Köszönjük, hogy Ön is segít!

Csalódás a városi derbin

Csalódás a városi derbin

A Merkantil Bank Liga 36. fordulójában a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata városi rangadót játszott, ahol 1-1-es félidő után, a Gyirmót egy pontrúgás után a második játékrészben megnyerte a mérkőzést.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink