Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Drámai döntetlen Békéscsabán

Gyors Lovrencsics góllal vezetést szereztünk, tartottuk az eredményt, majd a mérkőzés utolsó pillanatában jött a csabai válasz, Tóth egyenlítette ki az állást a 94. percben. Újabb győri döntetlen a Merkantil Bank Liga 18. fordulójában.

Drámai döntetlen Békéscsabán

Az egy gólos győri vezetést követően a szünet után inkább a Békéscsaba veszélyeztett, az ETO megpróbálta az egy gólos előnyt stabil védekezéssel megőrizni. Sajnos igazán drámai lett a számunkra a hosszabbítás, mivel Tóth D. fejesével a 94. percben kiegyenlített a Békéscsaba az utolsó pillanatban. Folytatás szerdán az MTK ellen.


Békéscsaba 1912 Előre – WKW ETO FC Győr 1-1 (0-1)
Merkantil Bank Liga 18. forduló

Gólszerzők: Lovrencsics B. (3.), Tóth (94.)

Sárgalap: Charizopulos (5.), Mészáros M. (74.), Horváth Z. 91.),   

Békéscsaba kezdő: Rybánsky Ladislav – Nagy Sándor, Farkas Márk, Babinyecz Balázs (Tóth Dániel 77.) - Szalai Dániel, Király Patrik, Hursán György, Bidzilya Anton, Mészáros Márk - Pantovic Nikola (Kovács 46.), Gréczi Márton Péter (Burai Erik 68.). Cserék: Uram János, Tóth Dániel, Váradi Ádám, Ilyés Tamás, Kovács Ádám Tibor, Polényi Gábor, Burai Erik Csaba. Vezetőedző: Schindler Szabolcs

WKW ETO kezdő: Rengel Péter - Gengeliczki Gergő, Borbély Bálint, Vári Barnabás - Kovács Krisztián, Szánthó Regő, Charizopulos Márius, Vashkeba Vasyl (Bagi István 59.), Kun Bertalan (Simon Márk 84.) - Andric Nemanja, Lovrencsics Balázs (Horváth Zoltán 82.)
Cserék: Horváth Tamás, Kalmár Olivér, Hidi M Sándor, Bagi István, Simon Márk, Horváth Zoltán. Vezetőedző: Boér Gábor


Ideális futball időben mindkét csapat győzelmi szándékkal lépett pályára a Merkantil Bank Liga 18. fordulójában. Boér Gábor vezetőedzőnk és stábja először játszott bajnoki mérkőzést volt csapat ellen.

Agresszívan kezdte az ETO a mérkőzést. A 3. percben Vári jobb oldali szabadrúgásból Andricot indította a védők mögé, csapatkapitányunk beadását követően Lovrencsics Balázs erőteljes fejesével megszerezte a vezetést az ETO számára! Rybánsky csak beleütni tudott a labdába, amely a hálóba pattant (0-1).

Jön a válasz a hazaiak részéről a 7. percben, Szalai csapott be 3 győri védőt cseleivel, majd Pantovic perdített nagy helyzetben fölé a felső léc érintésével hullott a labda a kapu mögé.

A mezőnyben továbbra is többet járt a labda a zöld mezes vendégeknél, a hazaiaknál csak Szalai megindulásai jelentettek veszélyt, azonban jól működött a győri védelem, nem sikerült a Csabának helyzetet kialakítania.

Kovács labdaszerzése után végig robogott a bal szélen, majd beadását Rybánsky húzta le a középen érkező Andric és Lovrencsics elől.

A 31. percben Kovács K. beadása után Mészáros válláról a felsőlécen csattant a labda. Ezekben a percekben átvette az irányítást az ETO a hazaiaktól, de nagyobb helyzet nélkül játszottunk, így nem változott az eredmény. A kapuk nem nagyon forogtak veszélyben a félidő derekát átlépve, főleg a mezőnyben zajlott a játék.

Király messziről leadott lövése az oldalhálót érintve suhant mellé a 35. percben. Három perccel később hazai szöglet után Rengel öklözött a mezőnybe.

A hajrához érve próbál a Békéscsaba birtokolta többet a labdát, Szalai veszélyes beadását Gengeliczki mentő fejese után Hursán elé pattant a labda, de lövéshez már nem jutott, kifelé jár a szabadrúgás, felszabadult a győri kapu.

Lovrencsics gyors fejesgóljával egy gólos ETO vezetéssel vonulhattak a csapatok a pihenőre a szünetben.

Csabai cserével kezdődött a 2. játékrész, Pankovic helyére Kovács érkezett.

Hursán lódulhatott meg lendületből a 47. percben, de Borbély B. jól keresztezett, kivágta a labdát.

Az 50. percben Hursán harcolt ki egy szabadrúgást, ezután Gengeliczki tisztázott fejjel.

Jól sikerült az ETO védelmének újraszervezése a bajnoki szünetben, biztos lábakon eddig a győri védelem!

Gráczi lövése után kapusunknak Rengelnek kellett nagyot védenie, 55 percet kellett várni az első komolyabb hazai helyzetre.

Király lövése mellé száll, majd Vashkeba helyére az 59. percben Bagi István érkezett a pályára.

Egyre veszélyesebb helyzeteket alakított ki a hazai gárda, Hursán cselei után  8 m-ről kapura lőtt, de Rengel biztosan védett. A másik oldalt Szánthó lövése csapódott főlé.

A 70. percben beívelt labdát követően Babinyecz elől tisztáztunk az utolsó pillanatban. A 2. félidőben egyelőre a csabaiaknak volt lehetősége, azonban továbbra 0-1-et mutatott az eredményjelző a 73. percben.

Ígéretes ETO akció után Bagi lőtte fölé a labdát. Több volt ebben a győri lehetőségben. Szalai megpattant lövésébe Kovács tette bele a lábát, de szerencsénkre fölé ment a labda.

Vári a kapu elé befejelt labdáját Gengeliczki Farkas vágta ki a labdát óriási helyzetben. Az utolsó harmadához érve a mérkőzésnek Horváth Z. készült beállni Lovrencsics helyére..

Rengel jött ki jól kapujából, Tóth elől ütötte mezőnybe a labdát.

Az utolsó 10 percben nem változott nagyon a játék képe, védekeztünk és sikerrel tettük eddig. Vári mentett nagyot egy veszélyesen belőtt labdát vágott ki. Simon Márk érkezik a pályára, Kun Bertalant váltja a hajrában.

Szalai beadását Rengel csípte el Farkas elől. A mérkőzés végéig sikerült megőrizni az egy gólos előnyünket, igaz volt lehetősége egyenlíteni a csabaiknak. Király beívelését Farkas fejelte a földre, szerencsénkre az érkező hazai támadó előtt elcsúszott a labda a kapu előtt.

3. percet hosszabbított a játékvezető. Jöhetett a hosszabbítás!

Horváth Z. kapott teljesen fölöslegesen sárgalapot a 91. percben. 

Kovács megpattant lövésére Rengel vetődött biztosan húzta magához a labdát. Az utolsó percben Tóth lövése pattant szögletre, majd a kapu elől tisztáztunk, újra hazai szöglet következhetett.

Ezután a szöglet után kicsúszott a győzelem a kezünkből. Sajnos Tóth érkezik magasra felugorva nagy lendülettel, felhőfejessel veszi be Rengel kapuját az utolsó pillanatban. Kiegyenlített a Békéscsaba. Számunkra bosszantó, de talán igazságos 1-1 lett a végeredmény, helyzetei alapján a második félidőben rászolgált a hazai csapat az egyenlítésre. Folytatás szerdán a listavezető MTK ellen 18 órai kezdettel.

eto.hu

 

További híreink

Gyereknapi rajzverseny

Gyereknapi rajzverseny

Boldog gyereknapot kívánunk a legkisebb ETO szurkolóknak! Ebből az alkalomból rajzversenyt hirdetünk a gyerekeknek, Én és az ETO címmel!

Szurkolóinkkal ünnepeltük a Kihívás Napját!

Szurkolóinkkal ünnepeltük a Kihívás Napját!

A Kihívás Napjának legfőbb célja, hogy minél több embert buzdítsunk sportra, közösségi játékokra és egészséges életmódra! Úgy gondoltuk, hogy a kedvteremtést egy barátságos focival valósítjuk meg, ezért tegnap délután az NBII-es kerettagok kispályás mérkőzést játszottak az ETO-szurkolók ellen! A program remek hangulatban telt és kiváló alkalom volt arra, hogy a csapat és a szurkolók közelebb kerüljenek egymáshoz!

Stark: Vendégem Igor Nicsenko

Kiemelt támogatóink

Támogatóink