Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Presztízs mérkőzés Békéscsabán

A válogatott szünet után november 24-én folytatódik a Merkantil Bank Liga, a 18. fordulóban vasárnap 15:15 órától televíziós mérkőzésen lépünk pályára a Békéscsaba 1912 Előre együttesének otthonában.

Presztízs mérkőzés Békéscsabán

A másodosztályban az ötödik Békéscsaba – WKW ETO FC Győr bajnoki következik,igazi presztízs mérkőzés várható. A remélhetőleg sportszerű keretek közt lezajló találkozót az M4Sport is közvetíti vasárnap 15:15 órai kezdéssel.

A TV-s meccs két riválisa a másodosztályban 5-ször, az első osztályban eddig 52 alkalommal találkozott. Az NB1-ben huszonegy alkalommal győri, tizenötször békéscsabai győzelem született, tizenhat mérkőzésen pedig döntetlenre végeztek a felek.

Utoljára 2019 márciusában játszottunk a Békés megyeiekkel, amikor 1-2 arányú győzelemmel a Békéscsaba vitte el a 3 pontot Győrből. A két együttes között jelenleg hat tabellapozíció és mindösszesen öt pont különbség van. Csapatunk (7. hely) tizenöt forduló után 6 győzelemmel, 5 döntetlennel, valamint 4 vereséggel 23 pontot szerzett eddig. A Békéscsaba a Soroksár ellen megszerzett győzelemnek is köszönhetően 18 pontot gyűjtött, amivel a bajnoki tabella 14. helyére lépett, mérlegük így 5 győzelem, 1 döntetlen és 9 vereség.

Várhatóan nagy küzdelemben fog eldőlni a 3 pont sorsa Békéscsabán. Bízzunk benne, hogy az ETO-nak sikerül legyőzni a csabaiakat, és megkezdjük ezzel a felzárkózásunkat az élmezőnyhöz.

Boér Gábor: - „– Egy nehéz időszakon vagyunk túl, és úgy érzem, hogy jót tett a csapatnak ez a bajnoki szünet. Megpróbáltuk rendezni a sorokat, és jól felkészülni az előttünk álló sűrű időszakra. A sorozatot egy nehéz állomással nyitjuk, hiszen tapasztalatból mondom, Békéscsabán nehéz nyerni, és az ott eltöltött szép és eredményes időszak ellenére 3 ponttal szeretnénk távozni a Kórház utcából.”

Schindler Szabolcs: „– Fontosnak tartom, hogy az utóbbi három mérkőzésünkből kettőt meg tudtunk nyerni, bár a játék akadozott, de minden győzelmet meg kell becsülni. A szünet előtti utolsó mérkőzés is igen fontos volt lélektanilag a csapat számára, hiszen nem mindegy milyen állapotban tudtunk készülni az ETO ellen. Az utolsó egy hónap nagyon sűrű lesz, hiszen hat mérkőzés vár ránk. Erre készültünk és keményen edzettünk, nem nagyon volt pihenő. Játszottunk egy zártkapus edzőmeccset is a DVSC ellen, ahol 4-2 arányban sikerült győzni. Mindenképpen hasznos teszt volt és elérte célját a közös játék. Előtte is keményen tréningeztünk, hiszen nem kifejezetten a mérkőzésre készültünk, hanem igyekeztünk jó állapotba kerülni a téli szünet előtti időszakra. Ezen a héten még tudunk dolgozni, utána viszont egymás után jönnek majd a meccsek, tehát folyamatosan frissítenünk kell. Sajnos sérültjeink nem épültek fel, sőt Máris Dominik sem tud már az idén segíteni. Lustyik Levente rehabilitációja után csatlakozott a kerethez, de számára még több idő kell a teljes formába lendüléshez. Több játékosunk ebben az évben már nem tud pályára lépni, így igen szűk a keretünk, kevés a variációs lehetőség. Akik viszont hadra foghatók, mindent meg fognak tenni azért, hogy minél több pontot szerezzünk az előttünk álló összecsapásokon és természetesen a kupameccsen is az a cél, hogy jó eredményt tudjunk elérni.”

eto.hu

További híreink

Hátrányból tíz emberrel győzött az ETO

Hátrányból tíz emberrel győzött az ETO

Küzdelmes első félidő után, a 10 főre fogyatkozó WKW ETO egy gólos hátrányba került, majd bravúros fordítással 2-1-re megnyerte az Ajka FC elleni bajnoki mérkőzést! A győri gólokat Andric és Horváth Z. szerezték!

Vasárnap: WKW ETO-AJKA FC

Vasárnap: WKW ETO-AJKA FC

2019 év utolsó hazai bajnoki mérkőzését vasárnap 13 órai kezdettel játssza csapatunk az Ajka ellen. Célunk a győzelem! Hajrá ETO!

Magyar Kupa: WKW ETO FC Győr-Mezőkövesd 2-3 (2-1, 1-1, 1-1)

Kiemelt támogatóink

Támogatóink