Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Szerdán Magyar Kupa meccset játszik az ETO

Az ASR Gázgyár-WKW ETO FC Győr Magyar Kupa mérkőzés szerdán 12:30 órakor kezdődik a budapesti ASR Gázgyár Sporttelepén. Egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, a tét a legjobb 32 csapat közé jutás a Kupában.

Szerdán Magyar Kupa meccset játszik az ETO

Az ETO az ESMTK ellen jutott tovább a Magyar Kupában, míg a Gázgyár a Csongrád Megye I. Osztály Makó együttesét győzte le 1-0-ra. Megye I-es ellenfél otthonában kell a továbbjutást kiharcolnia csapatunknak.

Az óbudai egyesület őse 1921-ben alakult, a Gázművek MTE-ben vált meghatározó játékossá az Aranycsapat legendája, a későbbi győri sikerkovács edző, Hidegkuti Nándor, akivel az ETO először nyerte meg a bajnokságot és a Magyar Kupában is először tudott győzedelmeskedni. (A győriek az első nagy győzelmet követő években 1966-ban és 1967-ben Szusza Ferenccel kétszer is megvédték MK címüket.)

Az Újpest későbbi válogatott játékosa is itt kezdte pályafutását, Horváth József 1974-ben az év játékosa címet is elnyerte.

A Gázgyár története során játszott az NBII-ben és az NBIII-ban is, azonban a BLSZ I. meghatározó csapatává váltak az évek során.

Volt idő, amikor a Fradit is kiverték a kupában. A 2013-ban megszűnt a Gázművek MTE, helyét az ASR (Atlétikai Sportegyesület Rómaifürdő) Gázgyár vette át, akik fiatalokkal indulva a második évben visszajutottak a BLSZ I.-be, majd azt meg is nyerték hatalmas meglepetésre. Az NBIII-as osztályozót nem tudták vállalni, így továbbra is Budapest Megye I. Osztályban szerepelnek.

Minden Kupameccs nehéz és küzdelmes, azonban csapatunk mindent meg fog tenni a továbbjutás érdekében. Hajrá ETO!

További híreink

Vukasović Marko távozott

Vukasović Marko távozott

Klubunk fegyelmi okokra hivatkozva november 15-i hatállyal szerződést bontott az ETO korábbi csapatkapitányával, Vukasović Markoval.

Békéscsaba-ETO mérkőzés előtti információk
Soós Imre ma 50 éves!

Soós Imre ma 50 éves!

Isten éltesse sokáig az ETO ügyvezetőjét! Boldog születésnapot kívánunk!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink