Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Szerdán Magyar Kupa meccset játszik az ETO

Az ASR Gázgyár-WKW ETO FC Győr Magyar Kupa mérkőzés szerdán 12:30 órakor kezdődik a budapesti ASR Gázgyár Sporttelepén. Egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, a tét a legjobb 32 csapat közé jutás a Kupában.

Szerdán Magyar Kupa meccset játszik az ETO

Az ETO az ESMTK ellen jutott tovább a Magyar Kupában, míg a Gázgyár a Csongrád Megye I. Osztály Makó együttesét győzte le 1-0-ra. Megye I-es ellenfél otthonában kell a továbbjutást kiharcolnia csapatunknak.

Az óbudai egyesület őse 1921-ben alakult, a Gázművek MTE-ben vált meghatározó játékossá az Aranycsapat legendája, a későbbi győri sikerkovács edző, Hidegkuti Nándor, akivel az ETO először nyerte meg a bajnokságot és a Magyar Kupában is először tudott győzedelmeskedni. (A győriek az első nagy győzelmet követő években 1966-ban és 1967-ben Szusza Ferenccel kétszer is megvédték MK címüket.)

Az Újpest későbbi válogatott játékosa is itt kezdte pályafutását, Horváth József 1974-ben az év játékosa címet is elnyerte.

A Gázgyár története során játszott az NBII-ben és az NBIII-ban is, azonban a BLSZ I. meghatározó csapatává váltak az évek során.

Volt idő, amikor a Fradit is kiverték a kupában. A 2013-ban megszűnt a Gázművek MTE, helyét az ASR (Atlétikai Sportegyesület Rómaifürdő) Gázgyár vette át, akik fiatalokkal indulva a második évben visszajutottak a BLSZ I.-be, majd azt meg is nyerték hatalmas meglepetésre. Az NBIII-as osztályozót nem tudták vállalni, így továbbra is Budapest Megye I. Osztályban szerepelnek.

Minden Kupameccs nehéz és küzdelmes, azonban csapatunk mindent meg fog tenni a továbbjutás érdekében. Hajrá ETO!

További híreink

Gyereknapi rajzverseny

Gyereknapi rajzverseny

Boldog gyereknapot kívánunk a legkisebb ETO szurkolóknak! Ebből az alkalomból rajzversenyt hirdetünk a gyerekeknek, Én és az ETO címmel!

Szurkolóinkkal ünnepeltük a Kihívás Napját!

Szurkolóinkkal ünnepeltük a Kihívás Napját!

A Kihívás Napjának legfőbb célja, hogy minél több embert buzdítsunk sportra, közösségi játékokra és egészséges életmódra! Úgy gondoltuk, hogy a kedvteremtést egy barátságos focival valósítjuk meg, ezért tegnap délután az NBII-es kerettagok kispályás mérkőzést játszottak az ETO-szurkolók ellen! A program remek hangulatban telt és kiváló alkalom volt arra, hogy a csapat és a szurkolók közelebb kerüljenek egymáshoz!

Stark: Vendégem Igor Nicsenko

Kiemelt támogatóink

Támogatóink