Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Győzelem a Kupában, továbbjutott az ETO!

A WKW ETO FC Győr Budapesten az ESMTK csapatát magabiztosan legyőzve jutott tovább a Magyar Kupában.

Győzelem a Kupában, továbbjutott az ETO!

Gyors vezetésünkre büntetőből válaszolt az ESMTK, majd újabb büntetőjük kimaradt a hajrában. Az ETO válaszul megszerezte a vezetést Horváth Z. révén, majd Lovrencsics B. büntetője döntötte el a mérkőzést a 79. percben. ESMTK-WKW ETO 1-3 (1-2).

Az összeállításban az ősszel megszokotthoz képest több helyen is változtatott a győriek mestere Boér Gábor, ígéretéhez hűen a kevesebb szerephez jutó játékosait tette a kezdőbe.

Gyorsan vezetést szerzett az ETO, Gránitz beadását Bagi lőtte a léc alá a 6. percben, könnyedén megszereztük a vezetést (0-1)!

A gól lendületet adott csapatunknak, amely eldönthette volna villámgyorsan a mérkőzést a következő 15 percben, azonban pontatlanok voltak a befejezéseink, vagy a hazai kapus védett nagyokat. Tette ezt Szabados majd Horváth lövésénél is, mindkét esetben a játékszert vetődve ütötte szögletre.

Nagy hazai helyzet maradt ki a győri kapu előtt. Herczeg kapott remek indítást a jobb szélen, de a kapujából kifutó Gyurákovics óriásit mentve meghiúsította hazai ziccer értékesítését.

Váratlanul kiegyenlített az ESMTK. Vári kapu előtti belépője után 11-est ítélt a játékvezető a hazaiaknak. A büntetőt Herczeg L. lőtte az elvetődő Gyurákovics felett középen a hálóba (1-1).

Óriási lehetőséghez jutott az Erzsébeti gárda, Szabados találta el támadója bokáját egy cselt követően, újabb büntetőt kaptak a piros mezes hazaiak.

A büntetőt szerencsénkre Herczeg L. fölé bombázta. Kimaradt a hazai lehetőség!

A 44. percben ismét megszerezte a vezetést az ETO! Szögletet követően Horváth Z. vett le mellel maga elé egy átadást, majd a nagy erővel a kapuba lőtt (1-2).

Egy gólos győri vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A 2. félidő elején rövid ideig kiegyenlítődni látszott a mérkőzés, majd ritmus váltásával hamar fölénybe került az ETO, a hazai csapat kapuja elé tömörülve feszesen védekezett. Lovrencsics B. érkezett a hosszú sarokra Bagi sokadik beívelését követően, de csatárunknak nem jött lábra a labda, fölé szállt közeli lövése nagy helyzetben.

A 78. percben Horváth tartotta meg a labdát a tizenhatos vonalánál, majd váratlan lövését kézzel blokkolták, kezezés miatt büntetőt ítélt az ETO-nak a szpori.

Lovrencsics B. higgadtan a jobb alsó sarokba lőtte a Győr harmadik találatát (1-3).

Bár még volt lehetőség mindkét kapu előtt, (nagyobb számban az ETO támadói előtt), a mérkőzés végéig az eredmény már nem változott.

Az 1-3-as végeredménynek köszönhetően a Magyar Kupa következő fordulójába a WKW ETO FC jutott. Szép volt fiúk!

Boér Gábor: „- A mai napon a továbbjutás volt a legfontosabb, nagyon örülök, hogy sérülés nélkül le tudtuk hozni a mérkőzést a kulturált és sportszerű futballt játszó ESMTK ellen. Nyilván volt egy két olyan szituáció, amikor akadozott a gépezet, de olyan játékosok kaptak most szerepet, akik nincsenek meccsben, kevesebbet játszottak. Ettől függetlenül a hozzáállásukkal és az eredménnyel elégedett vagyok. Bízom benne, hogy tudjuk segíteni ezzel a győzelemmel a Szimcso Viktornak a felépülését, visszavárjuk a csapatba, nagyon sajnáljuk, ami történt.

 

ESMTK – WKW ETO FC Győr 1:3 (1:2)
Gólszerzők: Herczeg László (11-esből, ill. Bagi István, Horváth Zoltán, Lovrencsics Balázs (11-esből)

Játékvezető: Takács Tamás (segítői: Csatári Tibor, Flinta Zoltán)

ESMTK: Papp, Nagy, Kovács B., Lipcsei, Slezák, Boda, Herczeg, Kovács D., Gubacsi, Birtalan, Oroszi.
Cserék: Bonica, Lázár, Tóbiás, Horváth, Despotovic, Reznek, Turi D.
Vezetőedző: Turi Zoltán

WKW ETO FC Győr: Gyurákovics - Bagi, Gengeliczki, Vári, Szabados - Hidi, Borbély, Gránicz (Vashkeba 77.), Simon (Múcska 61.) - Lovrencsics, Horváth Z.
Cserék: Horváth T., Kalmár, Vashkeba, Szánthó, Múcska, Charizopulos, Kovács K.
Vezetőedző: Boér Gábor

eto.hu

További híreink

Gyereknapi rajzverseny

Gyereknapi rajzverseny

Boldog gyereknapot kívánunk a legkisebb ETO szurkolóknak! Ebből az alkalomból rajzversenyt hirdetünk a gyerekeknek, Én és az ETO címmel!

Szurkolóinkkal ünnepeltük a Kihívás Napját!

Szurkolóinkkal ünnepeltük a Kihívás Napját!

A Kihívás Napjának legfőbb célja, hogy minél több embert buzdítsunk sportra, közösségi játékokra és egészséges életmódra! Úgy gondoltuk, hogy a kedvteremtést egy barátságos focival valósítjuk meg, ezért tegnap délután az NBII-es kerettagok kispályás mérkőzést játszottak az ETO-szurkolók ellen! A program remek hangulatban telt és kiváló alkalom volt arra, hogy a csapat és a szurkolók közelebb kerüljenek egymáshoz!

Stark: Vendégem Igor Nicsenko

Kiemelt támogatóink

Támogatóink