Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

SZÉP GYŐZELEM, SÚLYOS VESZTESÉG

Az ETO FC Győr ideges és feszült meccsen egy gólos hátrányból verte meg 3–1-re a Nyíregyházát. A 93. percben Szimcso súlyos térdsérülést szenvedett Gulyás szándékos belépője után.

SZÉP GYŐZELEM, SÚLYOS VESZTESÉG

Nem kezdtük jól a mérkőzést, rögtön az első pillanattól letámadott a Szpari, ami nem igazán feküdt csapatunknak. Váratlanul megszerezte a vezetés a vendégcsapat, Hornyák egy pillanatra szabadon maradt, ballal ki is lőtte a hosszúsarkot (0-1).

A gól után varázsütésre és szerkezetet váltva feltámadt az ETO, ami gyorsan meg is hozta az egyenlítést – az első győri gólt Nemanja Andrics szerezte, méghozzá szögletből egyenlítette ki az állást.

A lendületbe jött ETO, Szimcsó góljával Kalmár passzából egy sakk-matt akció után megfordítottuk az eredményt tíz perccel később (2-1).

A mérkőzés a 49. percben eldőlt, kettőre nőtt az ETO előnye, amikor a csereként beállt Horváth Z. fejesét még bravúrral tenyerelte ki Jova, de pont az érkező Szánthó elé, aki közelről a hálóba vágta a labdát eldöntve az amúgy a durva szabálytalanságokkal teli mérkőzést (3-1).

A 75. percben mindkét asszisztensedzőt leküldte a játékvezető kispadincidens miatt, sajnos a pályán is elszabadultak az indulatok, ami rányomta bélyegét a hátralévő játékrészre.

Horror sérülést okozott a Szpari támadója Gulyás a 93.percben. Szimcso kb. egy évre kidőlt.

Gulyás Máté szándéka nehéz félreértelmezni, páros lábbal méterekről szállt bele a győriek támadójába, akit végül mentőnek kellett elvinnie az ETO Stadionból. A WKW ETO FC Győr gólerős támadója olyan súlyos keresztszalag szakadást szenvedett, hogy 8-12 hónap kihagyás vár rá. Érthetetlen és durva szabálytalanság, nincsenek rá szavak.

Az ETO ezzel a győzelemmel továbbra is vezeti a tabellát, egy ponttal a Siófok előtt.

 

ETO FC GYŐR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 3–1 (2–1)
Győr, ETO-park, 1320 
néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Mohos Milán)
GYŐR: Horváth T. – Kovács K., Gengeliczki, Vári, Kalmár O. – Vaskeba (Borbély B., 58.), Harizopulosz (Lovrencsics B., 81.) – Szánthó, Bagi, Szimcso – Andrics (Horváth Z., a szünetben). Vezetőedző: Boér Gábor
NYÍREGYHÁZA: Jova – Svedyuk, Fodor F., Végső, Gulyás M. – Szinanovics, Papp M. (Kovác, 55.), Busai (Ötvös, 78.), Kovács N. – Tóth B. (Kártik, 78.), Hornyák. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Hornyák (0–1) a 16., Andrics (1–1) a 22., Szimcso (2–1) a 34., Szánthó (3–1) a 49. percben
Kiállítva: Gulyás M. (Szimcso szándékos megrúgásáért) a 93. percben

További híreink

Döntetlen Pécsen

Döntetlen Pécsen

Priskin és Adamcsek duplájával 2-2-es döntetlent értünk a PMFC otthonában, ahol az első félidőben főként a vendég, a másodikban pedig a hazai dominált, így a mutatott játék alapján igazságos végeredmény született.

ETO RETRO: Focisegély – Mentőöv a bajban

ETO RETRO: Focisegély – Mentőöv a bajban

A szocialista világ állami eszközökkel támogatott élsportja megteremtette a fából vaskarikát, az amatőrizmus álarcába bújtatott profizmust, a sikerek által pedig a rossz emlékű társadalmi berendezkedés kifelé hirdetett fölényét. Mindez leginkább a labdarúgásban öltött testet, amelyben az ötvenes évek külföldi utak, pluszjuttatások révén elaltatott struktúrája addig halmozott sikert sikerre, amíg „odakint” a világháborút követően lerakták a tiszta profi sport gazdasági alapjait.

Szentmisét tartottak a stadionban

Szentmisét tartottak a stadionban

A Mátyásföldi Szent József Plébánia hittantáborosai jártak nálunk, akik egy hetet töltöttek Győrben és bejárták a környék fontosabb látnivalóit. Megtekintették a Pannonhalmi Bencés Apátságot, voltak a Püspökvárban, a Molbilisben és a komáromi Monostori Erődben is. Az állatkertlátogatás előtt stadiontúrán vettek részt a táborozók, amit Gödölle Márton plébános szentmiséje zárt a stadion miliőjében.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink