Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Keserű döntetlen

Kiegyenlített és küzdelmes gól nélküli első félidő után feljavult az ETO támadójátéka. Horváth Z. előnyhöz is juttatta csapatunkat, sajnos a győzelmet viszont nem sikerült megszerezni, mivel a Kazincbarcika Berki góljával egyenlített. Végeredmény: WKW ETO - KBSC 1-1 (0-0)

Keserű döntetlen

A mérkőzés előtt 70 éves Legendánk Mile Sándor végezhette el a kezdőrúgást. 282 mérkőzést játszott az ETO-ban a 70-es évek közepétől, alapembere volt a Verebes-féle aranycsapatnak. Kétszeres magyar bajnok és kupagyőztes és három ezüstérmet is szerzett az ETO színeiben.

Bátran kezdtek a vendégek, a küzdelmessé alakult első félidőben nem esett gól, kevés helyzet jellemezte a mérkőzés. A hajrára megélénkült a mérkőzés, mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést, de a lehetőségek kimaradtak.

A mérkőzés elején Kovács perdítése után Andric tolta meg a labdát a jobb szélen, a beadását lehúzta a vendégek kapusa. Fél perccel később helyzet a túloldalon, Berki elől tudott tisztázni Tar bedobásra az ötös előteréből.

A jobb oldal volt aktívabb az ETO-nál, ismét ott bontakozott ki a győri akció: ezúttal Andric passzát Kovács adta középre, de kissé mélyen, és a hosszún érkező Baginak nem volt jó így a labda.

A 38. percben Gránicz beadását Horváth Z. elől tisztázták a vendég védők, a kipattanót Hidi 28 m-ről egyből kapura lőtte megelőzve a jobb helyzetben lévő védőjét. A lövés egy méterrel szállt kapu fölé.

A 42. percben kazincbarcikai szöglet után Oldal lőtt éles szögből, Horváth T. kiütötte az erős lövést. Az ismétlés Berkié volt, a lövése elment keresztben a kapu előtt. Az ellentámadás végén Hidi próbálkozhatott ismét középről, nagy erővel, ezúttal pontosan középre célzott, a vendégek kapusa biztosan fogta.

A hajrában Gránicz cselezte be magát a tizenhatoson belülre, 10 méterről leadott lövését szögletre mentették a védők.

A szünet után feljavult az ETO támadójátéka, ami feltüzelte lelkes közönségünket, remek hangulatot teremtettek szurkolóink, a maroknyi kazincbarcikai szurkolókkal együtt kitettek magukért.

Az 53. percben Andric erős lövését kiöklözte Horváth kapus, a kipattanó csapatunkké lett, a labda aztán Gránicz elé került a tizenhatoson belül, aki a kapust átemelve a kapuba lőtt. Sajnos lesről.

Megérdemelten szerezte meg a vezetést aztán az ETO a 60. percben. Kovács a jobb oldalról passzolta középre a labdát, amely egy védőn is megpattanva találta meg Horváthot, ő pedig 8 méterről, balról laposan a hosszú alsó lőtt. (1-0).

Sokáig nem tudtunk örülni, váratlanul kiegyenlítettek a vendégek.

Bizonytalankodott először a győri védelem, nem sikerül felszabadítani, Berki kapott labdát középen, egy igazítás után 17 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. Horváth Tamás hiába vetődött, már nem érte el az erős lövést. (1-1).

A 83. percben Géringer rángatta meg alaposan Horváth Zoltánt a félpályánál. Horváth valahogy tovább tudta passzolni a labdát, ám Szánthónak hosszú volt. Géringer ezután megkapta a megérdemelt sárgáját.

Három perccel később nagy győri helyzet maradt ki. Egy balról érkező beadást Szánthó fejelt a földre, a labda a felső léc felé pattant, amit Horváth L. valahogy kitolt a léc alól szögletre.

Utolsó mozzanatként Andricot rúgták fel a jobb szélen. Szánthó állt oda a szabadrúgáshoz, a beadását az ötösről kifejelték a védők. Sajnos csapatunknak nem sikerült megszerezni a három pontot. Folytatás szerdán a Szeged vendégeként, a mérkőzést Gyulán rendezik.

Boér Gábor: – Nyernünk kellett volna, de egy nagy hiba miatt rontottunk. A hatékonyságban meg kell újulnunk, gyakran pontatlanok vagyunk, rossz döntéseket hozunk. Vereségként élem meg ezt a döntetlent.
Dzurják József: – A játékosok megoldották a rájuk bízott feladatokat, megtöltötték tartalommal az elképzeléseinket. Örülünk a döntetlennek, mert Győrből kevesen távoznak majd egy ponttal.

WKW ETO FC Győr – KBSC 1-1 (0-0)

WKW ETO kezdő: Horváth T. - Vashkeba (Charizolpulos 39'), Bagi, Horváth Z., Vári, Andric, Tar (Szimcso 79'), Vukasovic, Hidi M. S., Gránicz (Szánthó 63'), Kovács K. Vezetőedző: Boér G.

Kazincbarcika kezdő: Horváth L. - Fótyik, Heil, Oldal (Fekete 75'), Berki (Ádám 79'), Oltean (Kercsó 67'), Mikló, Géringer, Toma, Virág, Farkas. Asszisztens edző: Dzurják J.

Sárga lap: Bagi (24'), Hidi M. S. (84'), ill. Mikló (31'), Géringer (83')

Gólszerzők: Horváth Z. (60'), ill. Berki (69')

eto.hu

További híreink

A Vasas FC otthonában folytatjuk a szereplést

A Vasas FC otthonában folytatjuk a szereplést

Az angyalföldiek jelenleg a tabella harmadik helyét foglalják el, 41 ponttal holtversenyben a Siófokkal. Csapatunk számára különösen fontos a pontszerzés, hisz egy esetleges győzelemmel feljebb zárkózhatunk az élbolyhoz!

Ha hónap utolsó péntekje, akkor stadiontúra!

Ha hónap utolsó péntekje, akkor stadiontúra!

Az ETO interaktív nyílt napjára ezúttal a Kölcsey és a Radnóti Iskola diákjai érkeztek, akik végigjárva a létesítményt számos új ismerettel gazdagodhattak a labdarúgás területén!

Varsányi Tibor 75 éves

Varsányi Tibor 75 éves

Ma ünnepli születésnapját ETO Legendánk, aki ebből az alkalomból hétvégén a Szeged elleni mérkőzésen a második félidőben elvégezhette a kezdőrúgást! A klub névre szóló mezzel és ETO-s borral köszöntötte! Isten éltesse sokáig!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink