Focitábor jelentkezés  |  Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Keserű döntetlen

Kiegyenlített és küzdelmes gól nélküli első félidő után feljavult az ETO támadójátéka. Horváth Z. előnyhöz is juttatta csapatunkat, sajnos a győzelmet viszont nem sikerült megszerezni, mivel a Kazincbarcika Berki góljával egyenlített. Végeredmény: WKW ETO - KBSC 1-1 (0-0)

Keserű döntetlen

A mérkőzés előtt 70 éves Legendánk Mile Sándor végezhette el a kezdőrúgást. 282 mérkőzést játszott az ETO-ban a 70-es évek közepétől, alapembere volt a Verebes-féle aranycsapatnak. Kétszeres magyar bajnok és kupagyőztes és három ezüstérmet is szerzett az ETO színeiben.

Bátran kezdtek a vendégek, a küzdelmessé alakult első félidőben nem esett gól, kevés helyzet jellemezte a mérkőzés. A hajrára megélénkült a mérkőzés, mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést, de a lehetőségek kimaradtak.

A mérkőzés elején Kovács perdítése után Andric tolta meg a labdát a jobb szélen, a beadását lehúzta a vendégek kapusa. Fél perccel később helyzet a túloldalon, Berki elől tudott tisztázni Tar bedobásra az ötös előteréből.

A jobb oldal volt aktívabb az ETO-nál, ismét ott bontakozott ki a győri akció: ezúttal Andric passzát Kovács adta középre, de kissé mélyen, és a hosszún érkező Baginak nem volt jó így a labda.

A 38. percben Gránicz beadását Horváth Z. elől tisztázták a vendég védők, a kipattanót Hidi 28 m-ről egyből kapura lőtte megelőzve a jobb helyzetben lévő védőjét. A lövés egy méterrel szállt kapu fölé.

A 42. percben kazincbarcikai szöglet után Oldal lőtt éles szögből, Horváth T. kiütötte az erős lövést. Az ismétlés Berkié volt, a lövése elment keresztben a kapu előtt. Az ellentámadás végén Hidi próbálkozhatott ismét középről, nagy erővel, ezúttal pontosan középre célzott, a vendégek kapusa biztosan fogta.

A hajrában Gránicz cselezte be magát a tizenhatoson belülre, 10 méterről leadott lövését szögletre mentették a védők.

A szünet után feljavult az ETO támadójátéka, ami feltüzelte lelkes közönségünket, remek hangulatot teremtettek szurkolóink, a maroknyi kazincbarcikai szurkolókkal együtt kitettek magukért.

Az 53. percben Andric erős lövését kiöklözte Horváth kapus, a kipattanó csapatunkké lett, a labda aztán Gránicz elé került a tizenhatoson belül, aki a kapust átemelve a kapuba lőtt. Sajnos lesről.

Megérdemelten szerezte meg a vezetést aztán az ETO a 60. percben. Kovács a jobb oldalról passzolta középre a labdát, amely egy védőn is megpattanva találta meg Horváthot, ő pedig 8 méterről, balról laposan a hosszú alsó lőtt. (1-0).

Sokáig nem tudtunk örülni, váratlanul kiegyenlítettek a vendégek.

Bizonytalankodott először a győri védelem, nem sikerül felszabadítani, Berki kapott labdát középen, egy igazítás után 17 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. Horváth Tamás hiába vetődött, már nem érte el az erős lövést. (1-1).

A 83. percben Géringer rángatta meg alaposan Horváth Zoltánt a félpályánál. Horváth valahogy tovább tudta passzolni a labdát, ám Szánthónak hosszú volt. Géringer ezután megkapta a megérdemelt sárgáját.

Három perccel később nagy győri helyzet maradt ki. Egy balról érkező beadást Szánthó fejelt a földre, a labda a felső léc felé pattant, amit Horváth L. valahogy kitolt a léc alól szögletre.

Utolsó mozzanatként Andricot rúgták fel a jobb szélen. Szánthó állt oda a szabadrúgáshoz, a beadását az ötösről kifejelték a védők. Sajnos csapatunknak nem sikerült megszerezni a három pontot. Folytatás szerdán a Szeged vendégeként, a mérkőzést Gyulán rendezik.

Boér Gábor: – Nyernünk kellett volna, de egy nagy hiba miatt rontottunk. A hatékonyságban meg kell újulnunk, gyakran pontatlanok vagyunk, rossz döntéseket hozunk. Vereségként élem meg ezt a döntetlent.
Dzurják József: – A játékosok megoldották a rájuk bízott feladatokat, megtöltötték tartalommal az elképzeléseinket. Örülünk a döntetlennek, mert Győrből kevesen távoznak majd egy ponttal.

WKW ETO FC Győr – KBSC 1-1 (0-0)

WKW ETO kezdő: Horváth T. - Vashkeba (Charizolpulos 39'), Bagi, Horváth Z., Vári, Andric, Tar (Szimcso 79'), Vukasovic, Hidi M. S., Gránicz (Szánthó 63'), Kovács K. Vezetőedző: Boér G.

Kazincbarcika kezdő: Horváth L. - Fótyik, Heil, Oldal (Fekete 75'), Berki (Ádám 79'), Oltean (Kercsó 67'), Mikló, Géringer, Toma, Virág, Farkas. Asszisztens edző: Dzurják J.

Sárga lap: Bagi (24'), Hidi M. S. (84'), ill. Mikló (31'), Géringer (83')

Gólszerzők: Horváth Z. (60'), ill. Berki (69')

eto.hu

További híreink

Kiss Máté két évet hosszabbított

Kiss Máté két évet hosszabbított

Kiss Máté újabb két évvel hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését, ami azt jelenti, hogy a rutinos középpályás 2024. június 30-ig az ETO játékosa marad.

Bagi István öt év után máshol folytatja

Bagi István öt év után máshol folytatja

Lejárt a szerződése, így öt év után távozik az ETO FC-től Bagi István. A rutinos játékos több alkalommal is csapatkapitányként vezethette ki társait, sokat tett az ETO-ért, amit ezúttal is köszönünk, és további sikeres pályafutást kívánunk!

Lipták jövőre már edzőként dolgozik az ETO sikereiért

Lipták jövőre már edzőként dolgozik az ETO sikereiért

A múlt hétvégi, Dorog elleni mérkőzésen búcsúzott csapatunk Lipták Zoltántól, aki két ciklusban is viselte az ETO mezét, előbb a 2013-as bajnokcsapat tagjaként játszott meghatározó szerepet, majd 2020 nyarán visszatért, hogy profi karrierje utolsó éveiben még segítse szeretett csapatát.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink