Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Hatalmas siker! Az ETO U12 megnyerte a Danone Kupa országos döntőjét!

U12-es csapatunk tegnap megnyerte a Danone Kupa magyarországi döntőjét, és utazhat Barcelonába a Danone Nations Cup 2019 világdöntőjére! Szívből gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk rátok!

Hatalmas siker! Az ETO U12 megnyerte a Danone Kupa országos döntőjét!

2019. május 8-án Győrben, hazai környezetben rendezték a Danone Kupa regionális döntőjét, amit az ETO U12 magabiztosan, nagyszerű egyéni- és csapatteljesítménnyel meg is nyert, ezzel kvalifikálta magát a 12 csapatos, Budapesten rendezett országos döntőbe.

A Danone Kupa 2019-es magyarországi döntője június 19-én került megrendezésre, a tornának a Vasas Kubala Akadémia adott otthont.

Az ETO U12 első meccsét a Honvéddal játszotta, ami 1-1-es döntetlen lett. A második meccsen a Vasas ellen tudtak nyerni a srácok 1-0-ra, a harmadik meccsen a Pécset győzték le 3-1-re.

A Videoton ellen 0-0 döntetlen és az Ajka ellen nagyarányú, 6-0-s győzelem kellett ahhoz, hogy megnyerjük a csoportot és bejussunk a döntőbe, ahol a Debrecennel küzdöttünk meg a világdöntőbe jutásért.  A mérkőzés 1-1 lett, majd büntetőkkel 2-0-ra nyertünk így kijutottunk Barcelonába a Danone Nations Cup 2019 Világdöntőre ahol Magyarországot képviselhetjük.

Ezzel a sikerrel az ETO 3 év alatt másodszor jutott be a Danone Nations Cup világdöntőjébe, legutóbb 2017-ben New Jersey-be utazott az akkori U12-es csapat.

A csapat most megérdemelt nyári szünetét tölti, majd júliusban kezdik meg a felkészülést, hiszen sok tennivaló és fontos meccsek várnak még rájuk a barcelonai világdöntő előtt.

Csapat névsor:
- Tarcsi Tamás
- Klement Solt
- Cseszregi Csanád
- Csorba Noel
- Csorba Dominik
- Csorba Trisztán
- Pénzes Ádám
- Hős Zsombor
- Szecsődi Máté
- Szecsődi Bence
- Szép Márton
- Zója-Katona Márk

Gólszerzők: Szép Márton, Pénzes Ádám, Csorba Trisztán, Cseszregi Csanád, Csorba Noel

Vezetőedző: Sárközi Attila

Vezetőedzői értékelés: „Nagyon vártuk már az Országos Döntőt, ahol, mint mindig, most is a saját játékunkat játszottuk. Nagyon izgalmas és jó iramú, jó ritmusú meccseket játszottunk, bár sajnos a torna közepe felé több sérültünk is lett, ami nem könnyítette meg a helyzetünket. Ennek ellenére példaértékű győzni akarás és remek hozzáállás jellemezte a csapatot végig, ami meghozta az eredményt. Büszke vagyok rájuk és örömmel tölt el, hogy megmutatták, mire is képesek igazán, nyomás alatt is.  Gratulálok a csapatomnak az egész éves teljesítményhez!”

Gratulálunk az U12-es csapatnak és Sárközi Attilának! 

További híreink

Kiválasztó Nap a Fehér Miklós Akadémián
Kezdetét vette a Danone Kupa 2019-es világdöntője
Elstartolt a Talent Program az ETO FC Győrnél

Kiemelt támogatóink

Támogatóink