Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Boér Gábor az ETO új vezetőedzője

A klub ma sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy a WKW ETO FC Győr új vezetőedzője Boér Gábor, asszisztens edzője Makra Zsolt, mindketten 3 évre írtak alá.

Boér Gábor az ETO új vezetőedzője

A sajtótájékoztatón részt vett Soós Imre ügyvezető, Herczeg Miklós leköszönő vezetőedző, Boér Gábor, az ETO új vezetőedzője és asszisztens edzője, Makra Zsolt.

Soós Imre ügyvezető köszöntötte a megjelenteket, majd megköszönte Herczeg Miklós eddigi munkáját, és elmondta, nagyon jó munkát végzett, és újra visszaadta a hitet a klubnak. Herczeg és stábja remek statisztikát és eredményt produkáltak, hiszen 9 mérkőzésből 6-ot megnyertek.

Ezután bemutatta Boér Gábort és Makra Zsoltot, akikkel 3 évre kötöttek szerződést. Soós Imre elmondta, már korábban is szerették volna idehozni Boért, csak akkor még szerződés kötötte a Békéscsabához, most azonban ez az akadály elhárult.

Herczeg Miklós elmondta, nagyon örül, hogy ez alatt a 9 meccs alatt sikerült bebizonyítani, hogy jó képességű, értékes fiataljaink vannak, akik megállják a helyüket a felnőtt mezőnyben is. „A legnagyobb értéknek azt tartom, hogy olyan fiatal játékosok tudtak épülni a csapatba, vagy a csapat környékére kerülni, akik azt gondolom, nagy örömet fognak szerezni a szurkolóknak a következő években.”- folytatta Herczeg. „Tuifel Péter szakmai munkájának és szakmai tudásának köszönhető, hogy ezek a fiatalok ilyen gördülékenyen, szinte egyik napról a másikra felnőtt tétmérkőzésen kiemelkedően játszani. Úgy gondolom, utánpótlás vonalon mindenképpen ez a követendő út. Imrének köszönöm, hogy a semmiből elővéve bízott bennünk, nagy erőt adott. Két hónap alatt közösen pozitív irányba tudtuk vinni a csapatot és a játékosok is megszerettek minket. Nyilvánvaló volt, hogy a Boér Gabiék lesznek a következő stáb, és mi már picit erre építettük őket. Folyamatosan hangoztattuk az öltözőben, hogy nekünk fontos az ETO, de mi maradni szeretnénk az utánpótlásban. Még mielőtt kineveztek volna, az első pillanattól kezdve nagyon jó megoldásnak találtam a Gabit, és mint fociszeretőnek, már a Békéscsabai tevékenysége is nagyon szimpatikus volt. Ezt közvetítettük a srácok felé, és nagyon hiszek abban, hogy jövőre az új stábbal tényleg a feljutásért fog harcba szállni a csapat és ott lesznek elöl, és ennek biztos, hogy mi leszünk a legnagyobb szurkolói.”

Soós Imre az új edző kiválasztásának körülményeivel kapcsolatban elmondta, hogy mikor a legutóbb edzőváltásra került a sor, abban kellett nagyon fontos döntést hozni, hogy egy olyan edző kezébe adják a csapatot, aki azonnal el tudja vállalni a munkát (jelöltek: Kondás Elemér, Feczkó Tamás), vagy kivárnak Boér Gáborra. Az ő szerződése azonban június 30-ig szólt Békéscsabán, így kellett egy olyan edzőt találni, aki házon belül meg tudja oldani a feladatot és rá lehet bízni a csapatot. Sok mindent kellett latba vetni, fontos volt, hogy tényleg jó döntés szülessen, így esett a választás Herczeg Mikire, aki korábban csak az utánpótlásban dolgozott gyerekekkel.

Boér Gábor megköszönte Soós Imre és Herczeg Miklós szavait, és gratulált Mikinek az utolsó szakaszhoz a bajnokságban. „Nagyon nehéz feladat volt az övé, hiszen egy olyan csapatot kellett átvenni, aki tudta, hogy jön majd egy új edző, így kellett motiválni, így kellett harcba küldeni a srácokat minden héten, és ezt nagyon jól megoldották. Nagyon jó mutatóval rendelkeznek itt az utolsó szakaszban, ez nekünk egy nagyon jó alapot fog jelenteni a közös munkára, és biztos vagyok benne, hogy a Miki sok tanácsot fog tudni adni nekünk olyan dolgokban, amik bent az öltözőben történtek, legyen az akár játékossal kapcsolatos, akár csapatszintű dolog. A kinevezésével kapcsolatban így folytatta: -„Valóban elég régóta folynak az egyeztetések, tárgyalások, egészen a tavalyi átigazolási időszakra visszanyúlva. Akkor még nem tudtunk eljönni, hiszen szerződésünk volt, ezért az nyilván egy sokkal rövidebb tárgyalási folyamat volt, rövidre kellett zárni. Ebben az átigazolási időszakban viszont úgy gondolom, jó döntést hoztunk, de ezt majd az élet fogja igazolni, vagy sem, de mindenképpen nagyon várjuk már a feladatot és a közös munkát a csapattal. Egy nagyon komoly tradíciókkal rendelkező klubhoz kerültünk, ahol nagyon komoly célok vannak, és mi is olyan edzőnek valljuk magunkat, akiknek nagyon komoly céljaik vannak. Remélem, ez a kettő tud találkozni, és egy sikeres időszak fog következni akár a klub életében, akár a mi pályafutásunkban. Voltak, akik féltettek miket és lehet, hogy nem is fogadták el, hogy ilyen fiatalon egy ilyen komoly klubhoz kerülünk, ez minket még jobban inspirál és szeretnénk nekik is bizonyítani, de legfőképpen magunknak és azoknak, akik bíznak bennünk.

Makra Zsolt köszöntötte a jelenlévőket, és elmondta, óriási megtiszteltetés itt lenni. „Biztos nagy megterhelés lesz mindenkinek, hogy ilyen munkamániás stáb fog itt dolgozni, hiszen általában 0-24-ben a pályán vagyunk, ez nyilván elég sok mindent meghatároz. Remélem, hogy egy eredményes időszak előtt állunk, és mindent meg fogunk tenni ennek érdekében.” – zárta mondandóját.

Összefoglalók:

https://www.youtube.com/watch?v=kEt4cVqvmD8

https://www.youtube.com/watch?v=-6FDX7Xq65w 

 

SOK SIKERT KÍVÁNUNK BOÉR GÁBORNAK ÉS ÚJ STÁBJÁNAK!

További híreink

Fontos pontok Szolnokról

Fontos pontok Szolnokról

A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában Szolnokra látogatott a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol az első félidőben Kulcsár szabadrúgásból vezetést szerzett, majd a második félidőben Bacsa büntetőből volt eredményes. A játék képe alapján megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot.

Ötös, azaz kitűnő

Ötös, azaz kitűnő

Az NB III. Nyugati csoportjának 12. fordulójában a Zalaegerszeg második csapatát fogadta az ETO Akadémia. Az első félidő fordulatos játékot hozott, a második játékrészben pedig sikerült eldönteni a mérkőzést, és megérdemelten itthon tartani a három pontot.

Fiatalok csatája az NB III-ban

Fiatalok csatája az NB III-ban

Az NB III Nyugati csoportjának 12. fordulójában újra hazai környezetben lép pályára az ETO Akadémia. Fiataljaink vasárnap 11 órától a Zalaegerszeg második csapatát fogadják vasárnap 11 órától, az ETO Park „camping” pályáján.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink