Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

AZ ETO FC csapata nyerte a Danone Focikupa győri elődöntőjét

A győri fiatalok akár a torna nemzetközi döntőjében is képviselhetik Magyarországot.

AZ ETO FC csapata nyerte a Danone Focikupa győri elődöntőjét

A kép forrása: Danone Focikupa a Gyermekekért

A Premier Hungary Communications sajtóközleménye.

Az ETO FC csapata nyerte meg a „Danone Focikupa a Gyermekekért” torna győri regionális elődöntőjét. A fiatalok a fináléban a Gyirmót SE csapatát győzték le 4:1 eredménnyel, így ők vehetnek részt a kupa budapesti országos döntőjében. A Fair Play csapat különdíját a Nebuló FSE kapta. A Danone szervezésében és az MLSZ Grassroots Program támogatásával megvalósuló Danone Focikupa a Gyermekekért tornán áprilisban és májusban összesen 96 csapat mintegy 1200 gyermek labdarúgója versenyez egymással azért, hogy Magyarországot képviselhesse a torna nemzetközi döntőjén, Spanyolországban.

 A FIFA által is elismert Danone Focikupa a Gyermekekért torna a világ legnagyobb, 10-12 éves gyermekeknek szóló labdarúgó kupája, melyen világszerte eddig több mint 2,5 millió gyermek vett részt. A program hazai kupája Győrben folytatódott, ahol az ETO FC Győr, a Gyirmót SE, az SC Sopron, az MTE 1904, a Pápai ELC, a Csornai SE, a Nebuló FSE és az Üstökös FC Győr csapatai álltak pályára.

 A Magyar Labdarúgó Szövetség által támogatott U12-es torna célja, hogy a gyerekek körében is népszerűsítse az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást és a kiegyensúlyozott táplálkozást, amiben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége nyújt szakmai segítséget.

 „Az egészséges életmód népszerűsítése kulcsfontosságú, hiszen Magyarországon megtorpant ugyan a túlsúlyos és elhízott gyerekek aránya, de továbbra is minden harmadik 10 év körüli gyereknél kritikusan alacsony a csontok növekedéséért felelős kalcium bevitele, negyedüknél pedig a zöldség-és gyümölcsfogyasztás is messze elmarad az ideális mennyiségtől. A Danone felelős vállalatként szeretné kivenni a részét a társadalmi szemléletformálásból, ezért szervezzük meg ismét a Danone Focikupa a Gyermekekért tornát” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere. „Tudatos táplálkozással nemcsak a saját egészségünkért, de a környezetünk védelméért is sokat tehetünk, ezért fogalmazta meg vállalatunk új küldetését „Egy életünk van és egy bolygónk” címmel”– tette hozzá.

 Játékos jótékonyság

A Danone Focikupa a Gyermekekért program szerves része, hogy minden évben jótékonysági akciókat szervez. Idén a résztvevő gyermek labdarúgók sportszergyűjtéssel segítik állami gondoskodásban élő focista társaikat. Győrbe két megyéből hozták magukkal a csapatok felajánlásaikat, az összegyűjtött adományokat a budapesti döntőn az Egészséges Életmódért Hit és Sportalapítvány képviselői veszik majd át. A győri elődöntő Fair Play csapat díját a Nebuló FSE nyerte el a pályán nyújtott teljesítményével.

 Irány Spanyolország!

A régiógyőztes ETO FC már biztosan ott lesz júniusban a budapesti országos döntőn, ahol kiderül, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot a spanyolországi nemzetközi bajnokságon.

ETO FC U12 - a győztes csapat: Tarcsi Tamás, Klement Solt(kapusok), Cseszregi Csanád, Csorba Dominik, Csorba Noel, Csorba Trisztán, Hős Zsombor, Pénzes Ádám, Szecsődi Bence, Szecsődi Máté, Szép Márton, Zója-Katona Márk

Az ETO egyébként már büszkélkedhet kupagyőzelemmel, hiszen 2017-ben az ETO akkori U12-es csapata győzött a Danone Focikupa a Gyermekekért hazai fináléjában, így ők utazhattak az Amerikai Egyesült Államokba, és New Jersey-ben több mint 30 ország csapatai között képviselhették hazánkat a Danone Nations Cup nemzetközi döntőjében.

Kövessen minket Facebookon! https://www.facebook.com/TegyunkEgyuttaGyermekekert/

További híreink

Stark: I. Reszeli korszak-1.rész (97-98)
Trianon és a magyar futball - mlsz.hu

Trianon és a magyar futball - mlsz.hu

A magyar labdarúgás (is) mérhetetlen károkat szenvedett a trianoni döntéssel. Bár a sportág alapvetően Budapest-centrikus volt, elveszítette tízes évekbeli legfontosabb vidéki bázisai közül Temesvárt, Nagyváradot, Aradot, Pozsonyt és Kassát. Emellett elveszített több száz csapatot és több ezer futballistát.

Idén is lesz ETO FOCI ÉS KAPUSTÁBOR!

Kiemelt támogatóink

Támogatóink